
جاهای دیدنی ارومیه
در این مقاله از معرفی جاهای دیدنی ایران درباره بهترین جاهای دیدنی ارومیه که در استان آذربایجان غربی که به عنوان مرکز این استان نیز می باشد سخن خواهیم گفت پس اگر قصد سفر به این شهر را دارید و به دنبال بهترین مکان های دیدنی ارومیه هستید تا آخر این مقاله با مجله گردشگری تاپ توریست همراه باشید.
مختصری درباره ارومیه بدانید:
ارومیه یکی از شهرهای بزرگ ایران و مرکز استان آذربایجان غربی می باشد که در شمال غربی ابران قرار گرفته است . از نظر جمعیت این شهر 10 همین شهر پر جمعیت کشور ایران و دومین شهر پر جمعیت شمال غرب ایران نیز به حساب می آید . این شهر درارای هوای نسبا گرم در تابستان و هوای سرد در زمستان می باشد شهر اورمیه در غرب دریاچه زیبای اورمیه و در دامنه کوه سیر و درمیان دشت اورمیه قرار گرفته است
در سدههای گذشته رخدادها و حوادث متعددی از قبیل اشغال توسط عثمانیها و روسها را تجربه کردهاست. این شهر به سبب موقعیت مناسب که در میان شاهراه ارتباطی قفقاز، میانرودان و آسیای صغیر داشته در گذشته از مراکز تجاری منطقه بهشمار میرفتهاست. از معروفت ترین سوغات اورمیع می توان به نقل این شهر اشاره نمود .
ارومیه به عنوان شهر دارای اولین بیمارستان به شیوه نوین، نخستین مرکز آموزش پزشکی، اولین مدرسه به شیوه نوین، اولین شبکه تلویزیون محلی، اولین نشریه محلی در ایران، پایتخت والیبال ایران، دومین شهر پرترافیک ایران شناخته میشود. دارالنشاط ، پاریس ایران ، شهر آب ، شهر ادیان، مذاهب و اقوام از القاب ارومیه است. ارومیه مدتی در دوره پهلوی به رضائیه تغییر نام داد.

بهترین دیدنی های ارومیه
دریاچه ارومیه
دریاچه ارومیه نام دریاچهای در شمال غربی کشور ایران است که طبق تقسیمات کشوری ایران، این دریاچه میان دو استان آذربایجان غربی و استان آذربایجان شرقی قرار گرفتهاست. مساحت این دریاچه در سال ۱۳۷۷ در حدود شش هزار کیلومتر مربع بود که در ردیف بیست و پنجمین دریاچه بزرگ دنیا از نظر مساحت قرار میگیرد. دریاچهٔ ارومیه، بزرگترین دریاچهٔ داخلی ایران، بزرگترین دریاچهٔ آب شور در خاور میانه، و ششمین دریاچهٔ بزرگ آب شور دنیا است.آب این دریاچه بسیار شور بوده و بیشتر از رودخانههای زرینهرود، سیمینهرود، تلخه رود، گادر، باراندوز،شهرچای، نازلو و زولا تغذیه میشود.

بازار قدیمی ارومیه
بازار قدیمی ارومیه در بافت تاریخی و قدیمی شهر، در جنوب شرقی ارومیه قرار دارد که در دوران حکومت صفویان ساخته شده و تا به امروز خون در رگهای آن جاری بوده و داد و ستد و تجارت ادامه دارد. این بازار با معماری ساده، طاقها، چشمهها و گنبدهای مختلفی دارد و دارای تیمچهها، حمامها، سراها و مساجد زیادی است که در دوران زندیان و قاجار در این بازار ساخته شده است.
در این بازار کنیسهای هم برای یهودیان این منطقه وجود دارد. این بازار درها و دروازههای متعددی دارد که رفت و آمد را برای مردم آسانتر کرده است. راستههای مسگران، چاقوسازان، زرگران، فرشفروشان، بذر فروشان، بلور فروشان، کفاشان و عطاران از پررونقترین راستههای بازار ارومیه هستند. بازار قدیمی ارومیه در سال ۱۳۶۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

بازار دوشابچی خانا
بازار دوشابچی خانا یا بازار شیرهفروشان ارومیه در میدان ولایت این شهر قرار دارد. قدمت این بازار به دوران صفویه میرسد و حدود ۷۰ مغازه در ۲ طرف آن صف بستهاند. دوشابچی خانا یکی از محلههای قدیمی مشهور ارومیه است که از گذشته محل تهیه، فرآوری و فروش لوازم مربوط به دوشاب در این شهر است. در این محله و بازار، دوشاب یا همان شیرهی انگور تهیه و تولید میشود. این بازار با شمارهی ۳۱۳۶۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

مدرسه هدایت
مدرسهی هدایت یکی از مدارس قدیمی و جاهای دیدنی ارومیه است که در دوران قاجار ساخته شده است. این مدرسه در خیابان امام، کوچهی امیرنظمی ارومیه قرار دارد. ساختمان این مدرسه قبلا خانهی یکی از بزرگان ایل قاجار بود و در سال ۱۳۴۷ شمسی، توسط مالک جدید، تغییر کاربری داد. در این مدرسه کتیبههایی وجود داشت که تخریب شده است، به همین دلیل تاریخ دقیق ساخت و اسم معمار آن مشخص نیست.
ضلع جنوبی صحن ساختمان، مهمترین و باارزشترین بخش مدرسه است. حیاطهای مدرسه چهارگوش است و دیوارکشی آجری و پایههای سنگی و آجری دارد. طاقنماهای این بنا با آجر لعابدار فیروزهای تزئین شده است. مدرسهی هدایت در ۱۵ دی ماه ۱۳۷۵ با شمارهی ۱۸۳۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

مدرسه ۲۲ بهمن
مدرسه۲۲ بهمن ارومیه در تقاطع خیابان امام و خیام شمالی قرار دارد و کی از مدارس تاریخی ارومیه محسوب میشود. مدرسهی ۲۲ بهمن در اوایل دوران پهلوی، یعنی حدود ۸۰ سال قبل ساخته شده است و حدود ۵ هزار و ۱۰۰ متر زیربنا دارد. این مدرسه در ۷ اسفند ۱۳۸۵، با شمارهی ۱۷۷۲۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

قلعه هولاکوخان
قلعهی هولاکوخان یکی از قلعههای تاریخی منطقهی آذربایجان است که در شرق دریاچهی ارومیه، در جزیرهی اسلامی قرار دارد. این قلعه در بلندیهای روستای آق گنبد، در اسکلهی منتهی بین ارومیه و تبریز قرار دارد. در مسیر آن نیز آبانبارهای زیادی وجود دارد که در دل کوه، به شکل عجیبی ساخته شده است؛ در کنار این آبانبارها جویهای آبی وجود دارد که هنگام بارندگی، آب را به سمت آبانبارها هدایت کرده و آب مورد نیاز را در تمامی فصول سال تامین میکند.
دیوارههای قلعهی هولاکوخان به طور کلی از سنگ ساخته شده است. این قلعه از نظر استحکامات، موقعیت و استقرار، شبیه قلعههای بابک، قهقهه و جوشون است. دسترسی به این قلعه آسان نیست و در ۳ طرف آن را پرتگاههای خطرناک احاطه کرده است که این موقعیت، دفاع از قلعه را برای قلعهبانان آسان میساخت.

قلعه بردوک
قلعهی تاریخی بردوک در شش کیلومتری روستای بردوک (در ۹۶ کیلومتری ارومیه) قرار دارد و یکی دیگر از دیدنی های ارومیه به حساب می آید. زیر قوس دروازهی ورودی این قلعه، کتیبهای روی دو سنگ مرمر وجود دارد که قدمت قلعهی بردوک روی آن، سال ۱۰۷۸ هجری قمری، همزمان با دوران صفویه ذکر شده است. به طور کلی این بنا شامل سه قسمت قلعه، مسجد و مقبره میشود؛ قلعهی بزرگ روبروی مسجد قرار دارد که در ارتفاعات میانه کوهستان ساخته شده استو راه دستیابی به آن شیب تندی دارد. در بخش مرکزی قلعه چند بنای دیگر وجود دارد که با سنگهای چهارگوش و ملات شن و آهک ساخته شده و فقط یکی از آنها سالم مانده، که به نظر میرسد از آن به عنوان آبانبار استفاده میشد.

کلیسای مار سرگیز
این کلیسا در ۱۲ کیلومتری ارومیه( دیدنی های ارومیه ) ، در دامنهی کوه سیر قرار دارد و از مکان های دیدنی ارومیه به حساب می آید. کلیسای مار سرگیز از نظر مذهبی، بسیار ارزشمند است و عموم مسیحیان، اعم از آشوری و ارامنه، آن را به عنوان زیارتگاه میشناسند. این کلیسا یکی از آثار سنگی استان آذربایجان غربی است و تمام دیوارها و سقف آن را با سنگهای نامنظم، به شکل ماهرانهای و کاملا مستحکم ساختهاند. با توجه به سبک معماری این بنا و کتب مورخان آشوری، قدمت کلیسای مار سرگیز به قبل از اسلام میرسد. گفته میشود زمانی که خسروپرویز بر رومیان پیروز شد، همسرش شیرین که مسیحی بود، دستور ساخت این کلیسا را صادر کرد.

یخچال دوقوز پله (خانه آبگینه شهر ارومیه)
یخچال دوقوز پله در خیابان عسگرخان ارومیه، و در محلهای به همین نام قرار دارد. این بنا را میتوان یکی از بهترین جاذبههای گردشگری آذربایجان غربی و ارومیه نامید. دوقوز کلمهای ترکی و به معنی عدد نه است و به همین خاطر در برخی موارد آن را یخچال نه پله نیز میخوانند.
این یخچال در دوران قاجار ساخته شده است و از آن برای نگهداری و تامین یخ مورد نیاز شهر در تابستان استفاده میشد. حتی مردم برای انجام بعضی از مراسمات مانند چهارشنبه سوری به دور حوضچهای که در نزدیکی یخچال است جمع میشدند، اما بعد از پیشرفت شهر ارومیه و صنعتی شدن شهر بلا استفاده ماند. امروزه این یخچال از نام دوقوز پله به خانه آبگینه شهر ارومیه تغییر نام داده و از آن بهعنوان نمایشگاه استفاده میشود.

تبلیغات
Shahab
آوریل 2, 2019 at 06:47
امتیاز بازدید کننده: ستاره ها ۴
ناشناس
آوریل 13, 2019 at 18:39
امتیاز بازدید کننده: ستاره ها ۴
ناشناس
آوریل 17, 2019 at 11:44
امتیاز بازدید کننده: ستاره ها ۵
ناشناس
می 3, 2019 at 16:35
امتیاز بازدید کننده: ستاره ها ۵
ارومیه قلب آذربایجان
آوریل 1, 2020 at 10:47
ارومیه قلب آذربایجان ❤
به دیار آذربایجان ، اورمیه شهر والیبالی و والیبال خیز خطه آذربایجان خوش اومدید.
آذربایجان دیارنا ، گوزل اورمیه شهرینه چوخ خوش گلیبسیز.
ما آذربایجانی ها بخصوص اورمیه ای ها به ترکی ( اورمولوها ) خونگرمو مهمان نوازیم.
یاشاسین ایران ?
یاشاسین آذربایجان ?
یاشاسین اورمیه ?
??? عشقیم اورمیه ???
Shahab
آوریل 1, 2020 at 11:37
خیلی ممنون دوست عزیز
یاشاسین آذربایجان یاشاسین اورمیه
آوریل 8, 2020 at 14:51
یاشاسین آذربایجان / یاشاسین اورمیه
اورمیه خوش گلیبسیز
( به اورمیه خوش اومدید )