سفرنامه آلاچاتی | شهری با کوچه های سنگ‌فرش، آسیاب های بادی و عطر قهوه ترک ☀️

رزرو تور
تور پاییز ۱۴۰۳
اجاره خودرو در عمان
 

سفرنامه آلاچاتی

در این بخش از وب سایت مجله گردشگری تاپ توریست با سفرنامه آلاچاتی و چشمه با شما خواهیم بود. برای آشنایی با این مقصد زیبا در ترکیه در ادامه با ما همراه باشید.

آلاچاتی (Alaçatı)، شهری که با شنیدن اسمش اولین چیزایی که به ذهن میاد، آسیاب های بادی، کوچه های سنگفرش، خونه های سفید و سنگی، کافه های دنج و شب های زنده ست. شهری توریستی و کوچیک که مطمئنا هر کسی با دیدن عکساش دوست داره برای یه بار هم که شده تو کوچه های رویایی این شهر قدم بزنه و از زیبایی های این مقصد توریستی لذت ببره.

آلاچاتی و چشمه دو مقصد گردشگری محبوب و بسیار زیبا در غرب ترکیه و در استان ازمیر هستن که فقط چند دقیقه با هم فاصله دارن. بنابراین تو سفر به آلاچاتی، درواقع شما سفری ترکیبی به آلاچاتی و چشمه خواهید داشت. ترکیبی از کوچه های سنگی و کافه های زیبا در آلاچاتی و سواحل زیبای دریای اژه در چشمه، این دو شهر رو به مقصدی ایده‌آل برای گردشگرا تبدیل کرده که به دنبال آرامش، زیبایی و تجربه فرهنگی اصیل هستند.

خلاصه سفر

سفر به آلاچاتی و چشمه

مدت سفر 

3 شب و 4 روز

فصل سفر

تابستان 1401 (شهریور ماه)

هزینه حدودی

بین 800 – 600 دلار

مسیر پیشنهادی

تهران- ازمیر- آلاچاتی

اقامتگاه ها

بوتیک هتل های جذاب و متنوع با توجه به بودجه

برنامه ریزی سفر

تابستون 1401 بود که خیلی یهویی تصمیم گرفتیم تا زمانی که پاییز نرسیده و هوا خنک نشده یه سفر ساحلی بریم. اول بدروم رو برای سفر انتخاب کردیم، اما بعد از اینکه یه مقدار در مورد هتل و نوع سفر سرچ کردیم، دیدیم سفر بدروم خیلی به سفرهای ساحلی مثل آنتالیا شباهت داره که قبلا تجربه ش رو داشتیم و دوست داشتیم این دفعه سفرمون متفاوت تر باشه.

بعد از فکر کردن به مقصدای توریستی ترکیه، من آلاچاتی رو پیشنهاد دادم و بقیه هم از پیشنهادم استقبال کردن و به این ترتیب مقصد سفر ما شد شهر زیبا، بسیار محبوب و توریستی آلاچاتی و چشمه.

به نظر من بهترین زمان برای این سفر فصل بهار و تابستونه، به این دلیل که هم می شه از هوای خوب و گشت و گذار تو شهر لذت برد و هم از تفریحات ساحلی و شنا. اما با این حال اگه می خوای کامل تر راجع به آب و هوای این شهر بدونی بهتره مقاله بهترین زمان سفر به آلاچاتی رو بخونی.

خرید بلیط پرواز و رزرو هتل

برای اینکه سفر رو راحت تر رزرو کنیم، اول با چند تا آژانس که میشناختیم تماس گرفتیم و پرسیدیم که آیا تور به این مقصد دارن یا نه، که بتونیم هتل و پرواز رو یکجا اوکی کنیم و شاید هزینه سفرمون هم کمتر بشه. اما چون این مقصد کمتر از شهرهای معروف مثل استانبول و آنتالیا شناخته شده هست و ایرانی های کمتری به اونجا سفر می کنن، توری براش وجود نداشت.

بنابراین دست به کار شدیم که خودمون کارهای سفر رو انجام بدیم. اولین کار خرید بلیط پرواز به ازمیر بود که بعد از اون طبق تاریخ بلیط، هتل رو رزرو کنیم.

پروازها رو چک کردیم و برای تاریخی که ما قصد سفر داشتیم علاوه بر پروازهای ایرانی، بلیط پرواز آنادولوجت که زیرمجموعه هواپیمایی ترکیش هست هم موجود بود. انتخاب ما پرواز ترکیش بود و چون ظرفیت باقیمونده پرواز هم خیلی کم بود، سریع بلیط رفت و برگشت تهران-ازمیر-تهران رو برای 3 نفر خریدیم. (بلیط های غیر مستقیم مثل تهران-استانبول-ازمیر هم وجود داره که من پیشنهاد نمی کنم و به نظرم خیلی مسیر رو خسته کننده می کنه).

رسیدیم به مهمترین بخش، یعنی انتخاب هتل. اول باید بگم که انتخاب هتل توی آلاچاتی اصلا سخت نیست، به این دلیل که اکثر هتل ها از نوع بوتیک هتل، کوچیک، خودمونی، تمیز و با امکانات عالی هستن که بیشتر ویلاهای اون منطقه بودن که توسط خودشون تبدیل به هتل شده و یه بیزینس خونوادگی راه انداختن. بنابراین زمان اقامت تو هتل های آلاچاتی احساس می کنید توی خونه و با یه خونواده دوست داشتنی اقامت دارید.

بهترین راه برای انتخاب هتل، خوندن نظرات توی سایت های booking.com و tripadvisor.com و در نهایت رزرو هتل از سایت booking هست. طبق تجربه من توی سفرهام، خوندن نظرات باعث میشه با یه دید کلی به هتل، بهترین انتخاب رو داشته باشین. از نظر من انتخاب هتل خیلی مهمه و انتخاب اشتباه باعث میشه اول سفر توی ذوقتون بخوره و از سفر لذت نبرین.

همونطور که گفتم انتخاب هتل توی آلاچاتی خیلی راحته چون اکثرا هتل های خوبی هستن. بعد از چند ساعت گشتن توی سایت بوکینگ، ما هتل ژولیت آلاچاتی (Juliet Alaçatı) رو انتخاب کردیم که یکی از دلایل انتخابمون هم نزدیکی به خیابون معروف کمال پاشا بود.

با توجه به اینکه امکان پرداخت مستقیم برای ما ایرانی ها از سایت بوکینگ وجود نداره، می تونید بعد از انتخاب هتل، لینک نهایی رو به شرکت های معتبر داخل ایران بدید تا پرداخت رو براتون انجام بدن. که ما پرداختمون رو از طریق ایرانیکارت انجام دادیم.

این نکته رو هم در نظر بگیرید که شما با توجه به علایق و الویتتون می تونین هتل رو در آلاچاتی یا چشمه انتخاب کنید، چون این دو شهر با فاصله 10 دقیقه ای تقریبا یکی ان. اما ما هدف سفرمون آلاچاتی و اقامت تو دل کوچه های سنگی و یونانی این شهر بود.

هتل ژولیت آلاچاتی | عکس از: booking.com
هتل ژولیت آلاچاتی | عکس از: booking.com

شروع سفر

پرواز ما به ازمیر از تهران بود و ما باید یک روز قبل از مشهد به تهران می رفتیم. متاسفانه پروازی از مشهد به ازمیر وجود نداشت و این یک مقدار سفر رو سخت تر می کرد.

برای روز قبل، بلیط پرواز مشهد- تهران رو رزرو کردیم و به سمت تهران رفتیم. از فرودگاه مهرآباد با تاکسی به فرودگاه امام رفتیم تا تایم باقی مونده تا پروازمون رو توی هتل فرودگاه امام استراحت کنیم.

یکی از ویژگی های هتل فرودگاه امام این هست که شما می تونید ساعتی هم اتاق بگیرید. تا ساعت پرواز ازمیر ما، تقریبا 10 ساعت فاصله بود. زمان رزرو اتاق سه تخته نداشتند و ما مجبور شدیم دو اتاق 2 تخته بگیریم که هزینه رو برامون بیشتر کرد. دو اتاق رو برای مدت 10 ساعت گرفتیم. قبل از استراحت توی اتاق، توی رستوران داخل لابی هتل غذا خوردیم که هزینه ش بیشتر از معمول بود.

لابی هتل فرودگاه امام | عکس از: toptourist
لابی هتل فرودگاه امام | عکس از: toptourist
اتاق های هتل فرودگاه امام | عکس از: toptourist
اتاق های هتل فرودگاه امام | عکس از: toptourist

بعد از استراحت و سه ساعت قبل از پرواز چمدونارو برداشتیم که بریم داخل فرودگاه. هتل با یه پل شیشه ای به سالن فرودگاه وصل میشه و به راحتی میشه رفت و آمد کرد. متاسفانه پروازمون حدود 4 ساعت تاخیر داشت و قسمت بد ماجرا اینجا بود که ما اتاقامونو زودتر تحویل داده بودیم و مجبور شدیم 6-7 ساعت رو توی سالن ترانزیت فرودگاه بشینیم.

کم کم داشتیم نگران می شدیم که روز اول سفر رو از دست بدیم که بالاخره پرواز ترکیش نشست و سوار شدیم. پرواز تهران- ازمیر حدود 3 ساعت هست و بالاخره ساعت 1 بعدازظهر ما رسیدیم به ازمیر.

دید از اتاق هتل به باند فرودگاه | عکس از: toptourist
دید از اتاق هتل به باند فرودگاه | عکس از: toptourist
فرودگاه امام | عکس از: toptourist
فرودگاه امام | عکس از: toptourist

فرودگاه عدنان مندرس ازمیر (Izmir Adnan Menderes Airport) یه فرودگاه کوچیک و جمع و جوره و خیلی زود کارا راه میفته و چمدونارو تحویل می گیرید. جلوی درب خروجی فرودگاه، اتوبوس ها (Havaş) به مقصد آلاچاتی مسافرارو سوار می کنن. این اتوبوسا خیلی زود به زود میان (حدودا هر یک ساعت) و اصلا جای نگرانی نیست. مبلغ بلیط برای هر نفر حدود 300 لیر بود که بعد از پرداخت می تونین سوار اتوبوس بشید. (قیمت بلیط تو سال 2025، 400 لیر هست).

اگر قصد دارید برید داخل شهر ازمیر و گشتی هم توی ازمیر بزنید، می تونید برنامه ریزی سفرتون رو طوری انجام بدین که دیرتر برید آلاچاتی. اما ما قصد نداشتیم توی ازمیر بمونیم. اتوبوس از شهر ازمیر رد شد و وارد جاده شدیم. به صورت گذرا هم، دیدن شهر ازمیر، “عروس دریای اژه” و سواحل آبی اون خیلی لذتبخش بود. همینطور جاده تا رسیدن به آلاچاتی قشنگه و خیلی تو مسیر خسته نمی شید. فاصله ازمیر تا آلاچاتی حدود ۷۰ تا ۹۰ کیلومتره و با اتوبوس‌های فرودگاهی (هاواش) حدود 1.5 تا 2 ساعت تو مسیر هستید.

مسیر ازمیر به آلاچاتی | عکس از: toptourist
مسیر ازمیر به آلاچاتی | عکس از: toptourist

آلاچاتی ؛ کوچه های رنگی، معماری یونانی و بادهای مدیترانه ای

بعد از طی کردن این مسیر زیبا، اتوبوس اول به ترمینال آلاچاتی میرسه و بعد از پیاده کردن یه سری مسافرا، به سمت چشمه میره. ترمینال آلاچاتی که میگم، یه ساختمون کوچولو اول شهر هست که اتوبوسا جلوش وایمیستن و یه کافه کوچولو هم داخلش هست که میشه نشست و استراحت کرد و اصلا شباهتی به ترمینالی که توی ذهن میاد نداره.

از اتوبوس که پیاده شدیم، باد خیلی شدیدی میومد و یه لحظه نگران شدیم که نکنه باد همیشه اینطوریه. چون همونطور که میدونید آلاچاتی به بادهاش معروفه و به همین دلیل تو شهر پر از توربین و آسیاب های بادی می بینید. اما خب ترمینال چون تو یه محوطه خالی هست باد شدیدتره، پس نگران نباشین.

از اتوبوس که پیاده می شید، به تاکسی های که اون دور و اطراف میبینید آدرس هتل تون رو میدید و به سمت هتل راه میفتین. حواستون به تاکسی های این قسمت باشه و سعی کنید حتما سوار تاکسی بشید. چون یه آقایی از ما خواستن که سوار شیم و مارو تا هتل برسونه، وقتی رسیدیم از اونجایی که ماشینش گرون قیمت بود گفت هزینه میشه 200 لیر! در حالی که مسیر از ترمینال آلاچاتی تا هتل ما کلا 3 دقیقه هم نبود. مام بهش گفتیم که این مسیر کلا 3 دقیقه بود، اما از اونجایی که انگلیسی نمی فهمید، ما هم نصف این مبلغ رو بهش دادیم و گفتیم بیشتر از این نمیدیم و رفتیم داخل هتل.

  • هتل ژولیت آلاچاتی

هتلی که انتخاب کرده بودیم، خیلی زیبا بود. یه ساختمون سنگی خوشگل با یه حیاط قشنگ و یه استخر کوچیک وسط حیاط. امتیاز هتل ژولیت توی سایت بوکینگ 9.4/10 و تو سایت تریپ ادوایزر 4.8/5 بود. حال و هوای هتل رو خیلی دوس داشتم و دقیقا همونی بود که توی عکساش توی بوکینگ دیده بودیم.

از طرفی برخورد کارکنان هتل هم خیلی خوب بود. مسئول اتاق ها یه پسر جوون به اسم موسی بود. بهش گفتیم ما از ایران میایم و اون هم گفت منم اهل آذربایجانم. موسی خیلی خوشرو و مودب بود، پاسپورتارو چک کرد و تا زمانی که اتاقمون آماده شه برامون چایی آورد. خیلی دوست داشتیم بیشتر با هم صحبت کنیم، اما متاسفانه انگلیسی بلد نبود، و گفت هر مشکلی داشتین با کمک گوگل ترنسلیت ازم بپرسین.

هتل ژولیت آلاچاتی | عکس از: toptourist
هتل ژولیت آلاچاتی | عکس از: toptourist
هتل ژولیت آلاچاتی | عکس از: toptourist
هتل ژولیت آلاچاتی | عکس از: toptourist

اتاق های هتل تمیز و زیبا بود و چون تعداد اتاق ها کمه حس می کنی توی یه ویلای خونوادگی اقامت داری. توی مقاله بهترین هتل های آلاچاتی، چند تا از هتل های معروف آلاچاتی رو بهتون معرفی کردیم که می تونین قبل سفر اونارو هم در نظر بگیرید.

روز اول رو یه کم تو اتاق استراحت کردیم و بعدش تصمیم گرفتیم گشت و گذارو شروع کنیم. این رو هم بگم که ما عاشق پیاده روی تو سفر و کافه گردی هستیم و خیلی علاقه ای به دیدن جاهای تاریخی نداریم. پس رفتیم که شب گردیمون و شروع کنیم.

شام رو توی یه کافه رستوران دنج به اسم Hops Irish Pub&Stage توی خیابون کمال پاشا خوردیم که از نظر کیفیت حرف نداشت. یه بشقاب فیله مرغ سوخاری و یه ساندویچ رولی مرغ که قیمت هر غذا حدودا 350 لیر بود. در کل چون آلاچاتی یه شهر کوچیک و خیلی معروف توریستیه، اکثر کافه رستورانا کیفیت بالایی دارن و سعی می کنن این کیفیت رو حفظ کنن.

اتاق های هتل ژولیت آلاچاتی | عکس از: booking.com
اتاق های هتل ژولیت آلاچاتی | عکس از: booking.com
اتاق های هتل ژولیت آلاچاتی | عکس از: booking.com
اتاق های هتل ژولیت آلاچاتی | عکس از: booking.com
  • کوچه های آلاچاتی

کوچه پس کوچه های آلاچاتی انقدر زیباست که تموم خستگی سفر رو ازتون میگیره. خونه های سنگی و سفید خوشگل با در و پنجره های آبی، سبز، قرمز، صورتی که حس قدم زدن تو دل تاریخ رو بهتون میده. رنگ آبی که بیشتر توی خونه ها و کافه ها استفاده شده، این شهرو شبیه به سنتورینی یونان کرده و به دلیل اینکه معماری یونانی هم داره، حس کاملا متفاوتی از شهرهای دیگه ترکیه مثل استانبول داره.

اگه یه کوچولو در مورد تاریخچه آلاچاتی بخوام بگم، آلاچاتی یه شهر کوچیک و خوشگل تو غرب ترکیه‌ست که قدمتش به قرن چهاردهم یا پانزدهم می‌رسه و اولش بیشتر یونانی‌ها اونجا زندگی می‌کردن. داستانش این‌جوریه که یه زمانی به خاطر باتلاق‌ها و بیماری مالاریا، اوضاع مردم خوب نبود تا اینکه یکی از بزرگان شهر به اسم حاجی میمیس آقا از یونانی‌های جزیره خیوس دعوت کرد بیان اینجا و کمک کنن باتلاق‌ها رو خشک کنن. همین باعث شد کلی یونانی بیان و خونه‌های سنگی خوشگل و آسیاب‌های بادی بسازن و شهر رونق بگیره. بعدش تو زمان عثمانی‌ها و مخصوصا اوایل قرن بیستم، با توافق بین ترکیه و یونان، یونانی‌ها رفتن و ترک‌ها جاشون رو گرفتن. خلاصه الان آلاچاتی با اون خیابون‌های سنگفرش و خونه‌های قدیمی، یه شهر پر از حال و هوای تاریخی و کلی داستانه که هنوزم ردپای یونانی‌ها توش پیداست.

کوچه های آلاچاتی | عکس از: toptourist
کوچه های آلاچاتی | عکس از: toptourist
کوچه های آلاچاتی | عکس از: toptourist
کوچه های آلاچاتی | عکس از: toptourist
  • گشت و گذار در آلاچاتی

صبح روز بعد صبحونه رو توی هتل خوردیم و بعدش آماده شدیم تا کوچه های آلاچاتی رو توی روز ببینیم و کلی عکس بگیریم. از صبحونه هتل بخوام بگم، خیلی خوب بود. صبحونه با وسواس و نظم خاصی برای هر میز چیده میشه و توی حیاط سرو میشه. وقتی سر میز نشستیم، صاحب هتل برای خوش آمدگویی اومد پیشمون و ازمون چند تا سوال پرسید که تخم مرغتون رو چطوری دوست دارین، نیمرو، آب پز یا املت و کلا روی سرو صبحونه حساس بود.

خوشبختانه با صاحب هتل خیلی راحت تونستیم انگلیسی حرف بزنیم. پرسید از کجا هستید و وقتی گفتیم از ایران، خیلی خوشحال شد و گفت همسر سابق من ایرانی بود. بعدش کلی راجع به ایران و ترکیه صحبت کردیم و بحث رسید به مولانا و داستان های مشترک. خلاصه حواسش بود که شرایط برای همه مهمونای هتلش اوکی باشه و احساس راحتی بکنن.

صبحونه هتل ژولیت آلاچاتی | عکس از: toptourist
صبحونه هتل ژولیت آلاچاتی | عکس از: toptourist
کوچه های آلاچاتی | عکس از: toptourist
کوچه های آلاچاتی | عکس از: toptourist

بعد از صبحونه رفتیم سراغ کشف کوچه های آلاچاتی که هر چی از زیباییش بگم کم گفتم. از هتل که اومدیم بیرون، خیابون کمال پاشا دقیقا از میدون کنار هتل شروع می شد. کوچه ها خیلی قشنگ بودن، پر از کافه، رستوران، میخونه، فروشگاه های سوغاتی و لباس.

کلی راه رفتیم و عکس گرفتیم و تا تونستیم کافه های مختلف رو امتحان کردیم. شعبه استارباکس رو دیدیم و ازش قهوه خریدیم تا امروز رو تموم کنیم. قهوه های استارباکس طعم عالی ای داشتن. میشه گفت تموم کافه های آلاچاتی خوشگل و باکیفیت ان اما اگه دوس داری قبل سفر بدونی چه کافه هایی بری، می تونی یه نگاهی به بهترین کافه های آلاچاتی بندازی.

کوچه های آلاچاتی | عکس از: toptourist
کوچه های آلاچاتی | عکس از: toptourist
کوچه های آلاچاتی | عکس از: toptourist
کوچه های آلاچاتی | عکس از: toptourist
  • شب گردی در آلاچاتی

شب های آلاچاتی با روزاش خیلی تفاوت داره. بهتره بگم اگه عاشق نایت لایف، کوچه های پر از زرق و برق و نورای طلایی، موسیقی و صدای آهنگ، همهمه و شلوغی آدما و جو خیلی شاد هستی، بهترین جارو برای سفر انتخاب کردی.

یکی از تفریحات اصلی آلاچاتی، شب گردی توی این شهره. انقدر شب های این شهر شاد و زیباست که اصلا دوست ندارین برگردین هتل. توی کوچه های آلاچاتی و به خصوص خیابون کمال پاشا، میخونه های سنتی هستند که اگه جزو دسته افراد علاقه مند به میخونه هستین پیشنهاد می کنم توی یکی از این میخونه ها بشینید و از شام و موسیقی لذت ببرید.

و اگر هم جزو افرادی هستید که کلاب رو به میخونه ترجیح میدین، با یه کم پرس و جو و یا از طریق سایت FourSquare.com و یا حتی اینستاگرام می تونین فضاهایی رو پیدا کنین که تا دیروقت برنامه دارند و شب رو براتون هیجان انگیز می کنن.

شب های آلاچاتی | عکس از: toptourist
شب های آلاچاتی | عکس از: toptourist
شب های آلاچاتی | عکس از: toptourist
شب های آلاچاتی | عکس از: toptourist
شب های آلاچاتی | عکس از: toptourist
شب های آلاچاتی | عکس از: toptourist
  • آسیاب های بادی آلاچاتی

روز بعد تصمیم گرفتیم کمی از خیابون کمال پاشا دور شیم و جاهای دیگه شهر رو هم ببینیم. شهر خیلی کوچیکه و شما کلا با پیاده روی می تونید خیلی جاهارو بگردید. بعد از صبحونه آماده شدیم و رفتیم به سمت آسیاب های بادی معروف این شهر. این آسیاب ها روی یه تپه قرار گرفتن که ارتفاع بالاتری داره و به همین دلیل از اونجا دید بیشتری به شهر دارین.

چند ساعتی اونجا بودیم و اطراف رو گشتیم. تو کوچه خیابونای اطراف آسیاب ها، رستوران های دریایی زیادی بود، پس اگه غذای دریایی و ماهی دوست دارین، می تونین به این رستوران ها بیاین. ظهر دوباره برگشتیم سمت خیابون خیابون کمال پاشا که ناهار بخوریم. یه لحظه چشممون خورد به یه غذای خیابونی، که اسمش رو قبلا شنیده بودیم. تاووک پیلا (Tavuk Pilav)، در واقع همون پلومرغ هست که با گاری‌هایی که محفظه‌ای شیشه‌ای دارن، به صورت داغ می‌فروشن. از اونجایی که من و خواهرم عاشق مرغ هستیم، دوس داشتیم حتما این غذارو امتحان کنیم. یه غذای خیلی ساده ست و مرغ ش هیچ ادویه ای نداره که ما دوست داشتیم و خوشمزه بود.

آسیاب های بادی آلاچاتی | عکس از: toptourist
آسیاب های بادی آلاچاتی | عکس از: toptourist
آسیاب های بادی آلاچاتی | عکس از: toptourist
آسیاب های بادی آلاچاتی | عکس از: toptourist
  • کافه رستوران های آلاچاتی

کافه رستوران ها توی آلاچاتی خیلی متنوع هستند. بنابراین قبل از اینکه جایی رو برای غذا خوردن انتخاب کنید، ببینید انتخابتون چیه، فست فود، غذای ترکی،ماهی و غذاهای دریایی و یا غذاهای بین المللی. و همینطور از طریق سایت FourSquare.com یا پیج اینستاگرام رستوران ها می تونید اون رستوران هارو از نظر کیفیت غذایی و قیمت چک کنید و بعد مناسب بودجه و سلیقه تون انتخاب کنید.

ما قبل از سفر توی اینستاگرام یک رستوران ایتالیایی توی آلاچاتی دیدیم که از فضاش خیلی خوشمون اومد و برای شام روز دوم یه میز رزرو کرده بودیم. نکته ای که هست اینه که برای یه سری رستورانای بزرگ و معروف آلاچاتی و یا ساحل های معروف که امکانات خوبی دارن، حتما باید رزرو انجام بدین. برای رزرو هم می تونین خیلی راحت از طریق پیج اینستاگرام بهشون پیام بدین و رزرو خودتون رو انجام بدین.

بعد از اینکه چند ساعت استراحت کردیم، برای رفتن به شام حاضر شدیم. رستوران ایتالیایی DA ENZO IL Ristorante، درواقع یه محوطه خیلی شیک بود، که اطرافش رستوران های دیگه ای هم وجود داشت. ما برای شام یه پیتزای مارگاریتا و دوتا پاستا به همراه نوشیدنی سفارش دادیم. قیمت این رستوران از حد معمول خیلی بالاتر بود و اگر می خواید سفر اقتصادی داشته باشید، بهتون پیشنهاد نمی کنم. چون با هزینه یه شام توی این رستوران، می تونین چند وعده شام و ناهار تو رستوران های لوکال داشته باشید.

رستوران ایتالیایی DA ENZO IL Ristorante | عکس از: toptourist
رستوران ایتالیایی DA ENZO IL Ristorante | عکس از: toptourist
کافه های خوشگل آلاچاتی | عکس از: toptourist
کافه های خوشگل آلاچاتی | عکس از: toptourist

یکی از کافه قنادی های معروف توی آلاچاتی قنادی ایمرن (Imren Alacati Tatlicisi) هست که چندین شعبه داره. اگه عاشق دسر و شیرینی هستین پیشنهاد می کنم زمان گشت و گذار توی کوچه ها، اگه تابلوی ایمرن رو دیدین، یه ساعتی بشینید و یه دسر خوشمزه با چایی بخورید. این قنادی خیلی معروفه و تو منوی خودش انواع شیرینی ها، دسر، باقلوا و بستنی داره. حتی می تونید از شیرینی های این قنادی به عنوان سوغات هم بخرید و ببرید.

از کافه رستوران های معروف دیگه توی آلاچاتی، کافه رستوران Tosun Paşa با غذاهای بین المللی مثل استیک، برگر، پاستا و انواع نوشیدنی هست که فضاش برای عکاسی هم قشنگه. رستوران Veranda Alaçatı که درواقع یه ریزورت ساحلیه، اما رستورانش خیلی محبوبه و شب ها میز و صندلیاش پر میشن، این رستوران همزمان با شام، اجرای موسیقی داره و کنار ساحله.

و اما اگه دنبال یه فضای سنتی برای آشنایی با غذاهای محلی هستین، رستوران Asma yaprağı رو بهتون پیشنهاد می کنم که شعارشون Farm to Table (از مزرعه به میز رستوران) هست و غذاهاشون از محصولات ارگانیک خودشون تهیه می شه. این رستوران توی آلاچاتی خیلی معروفه و طرفدارای زیادی داره.

کافه قنادی ایمرن | عکس از: toptourist
کافه قنادی ایمرن | عکس از: toptourist
کافه رستوران Tosun Paşa | عکس از: toptourist
کافه رستوران Tosun Paşa | عکس از: toptourist

چشمه ؛ یکی از مقاصد ساحلی تابستانی بسیار محبوب در ترکیه

شهر چشمه (Çeşme) یه مقصد ساحلی و لوکسه که بین خود مردم ترکیه هم بسیار محبوب و پرطرفداره. چشمه به خاطر آب‌های گرمش معروفه و خیلیا واسه آب‌تنی و ریلکس کردن میان اینجا و ویلاهای گرون قیمت زیادی داره. علاوه بر اون اگر دنبال اقامت ساحلی و اهل تفریحات آبی، موج‌سواری و… هستین اینجا هتل های ساحلی هم داره، که می تونین برای اقامت انتخاب کنید.

ما روز سوم رو اختصاص دادیم به ساحل، شنا و بازدید از چشمه؛ دلموش هایی که توی سطح شهر هستن، مرتب بین آلاچاتی و چشمه در رفت و آمدن و شما با هزینه خیلی کم راحت می تونین بین چشمه و آلاچاتی رفت و آمد کنید. بعد از صبحونه زدیم بیرون و سوار دلموش شدیم و رفتیم به سمت چشمه. تو مسیر تقریبا 7-8 دقیقه ای تا چشمه، شما کلا ویلاها و کافه رستوران هارو می بینید و درواقع حس نمی کنید که دارین به یه شهر دیگه میرین. چون این دو شهر یه جورایی به هم وصل ان. دیدن بافت شهر خودش یکی از لذت های سفر هست.

دلموش توی میدون اول شهر چشمه وایمیسته. اطراف این میدون و خیابونای اول شهر پر از فروشگاه های سوغاتی، لباس و به خصوص فروشگاه های لوازم شنا هست و اگه شما هیچ وسایل مخصوص ساحل و شنا نداشته باشید هم می تونید از اینجا بخرید.

مسیر آلاچاتی به چشمه | عکس از: toptourist
مسیر آلاچاتی به چشمه | عکس از: toptourist
شهر چشمه | عکس از: toptourist
شهر چشمه | عکس از: toptourist
  • قلعه شهر چشمه

قلعه شهر چشمه یکی از دیدنی های چشمه است که به محض ورود و کمی پیاده روی جلوی چشمتون می بینید. این قلعه قدیمی رو حدود ۵۰۰ سال پیش، زمان سلطان بایزید دوم ساختن تا جلوی حمله ونیزی‌ها رو بگیرن و هنوزم خیلی سالم و سرپاست. قلعه درست وسط شهر قرار گرفته و از بالای برج‌هاش می‌تونی یه نمای فوق‌العاده از کل چشمه و دریا رو ببینی که واقعا آدمو سر ذوق میاره. الان توی قلعه یه موزه کوچیک و جمع‌وجور هم هست که کلی وسایل قدیمی و جالب رو می‌تونی ببینی. ورودی قلعه هم یه مبلغ کم هست و ارزش بازدید رو داره. گفته بودم ما خیلی به جاهای تاریخی علاقه نداریم ؟ اما این قلعه دید خیلی قشنگی از چشمه بهتون میده. پس ما هم رفتیم و داخلش گشتی زدیم و از ویو شهر لذت بردیم.

قلعه تاریخی چشمه | عکس از: toptourist
قلعه تاریخی چشمه | عکس از: toptourist
منظره شهر چشمه از بالای قلعه | عکس از: toptourist
منظره شهر چشمه از بالای قلعه | عکس از: toptourist
  • پیاده روی در شهر چشمه

از قلعه که اومدیم بیرون، خط ساحلی درست روبه رومون بود. خط ساحلی چشمه مناسب پیاده روی و شب گردیه. پر از کافه و رستوران و قایق هایی که پارک شدن. اگر اهل پیاده روی هستین، چشمه هم مثل آلاچاتی براتون لذت بخشه، با این تفاوت که می تونین از منظره دریا هم لذت ببرید.

تو شهر چشمه که قدم می زنید، فروشگاه های لباس زیادی می بینید و تابلوی بعضی از برندهای معروف هم به چشم میاد. بنابراین اگه می خواید خرید هم بکنید، می تونین چند ساعتی رو به خرید توی چشمه اختصاص بدین. اگر دوس داشته باشید می تونید شب هم به چشمه بیاین. قطعا نایت لایف چشمه هم خیلی جالبه و بهتون خوش میگذره. اما ما ترجیح میدادیم که شب آخر، شبای بی نظیر آلاچاتی رو از دست ندیم.

شهر چشمه | عکس از: toptourist
شهر چشمه | عکس از: toptourist
شهر چشمه | عکس از: toptourist
شهر چشمه | عکس از: toptourist
  • کافه های شهر چشمه

همینطور که توی خط ساحلی پیش برید شعبه استارباکس رو هم میبینید و می تونید رو صندلی های بیرونی کافه کنار دریا بشینید و یه قهوه عالی یا یه نوشیدنی خنک بخورید. تنوع کیک و بیکری های استارباکس هم خیلی عالیه و قیمت ها هم مناسبه.

کافه رستوران های متنوع دیگه هم توی چشمه هستن که اکثرا ویو دریا دارن. اگر ناهار رو تو شهر چشمه موندید می تونین ساندویچ معروف این شهر به اسم کومرو (Kumrucu)، که از یه نون کنجدی با ژامبون، سوجوک (سوسیس ترکی)، گوجه، پنیر و احتمالا سس مخصوص تهیه میشه، رو امتحان کنید که به نظر خوشمزه میاد. ما امتحان نکردیم و در مورد طعم و مزه ش نظری نمی تونم بدم.

کافه استارباکس چشمه | عکس از: toptourist
کافه استارباکس چشمه | عکس از: toptourist
کافه استارباکس چشمه | عکس از: toptourist
کافه استارباکس چشمه | عکس از: toptourist
  • بهترین سواحل چشمه

به طور کلی برای شنا و آفتاب گرفتن و یه تفریح ساحلی باید بیاید به سمت ساحل و تقریبا بین آلاچاتی و چشمه. یکی از سواحل معروف چشمه ساحل ایلیجا (Ilıca Beach) هست که اکثرا میشناسن. این ساحل یه ساحل عمومیه که یک سری فضاها هم تخت هایی که دارن رو با پرداخت مبلغی برای هر ساعت بهتون اختصاص میدن. اما به طور کلی این ساحل رو برای شنا پیشنهاد نمی کنم. ساحل ایلیجا امکانات خاصی نداره و یه جورایی به خاطر رایگان بودنش میتونه گزینه مناسبی برای شنا باشه. همینطور می تونین یه نگاهی به مقاله بهترین سواحل چشمه بندازین.

ساحل ایلیجا چشمه | عکس از: toptourist
ساحل ایلیجا چشمه | عکس از: toptourist

اما اگه دنبال یه تفریح ساحلی عالی و ریلکس کردن کنار ساحل و استفاده از امکانات خوب و کافه رستوران و بار هستین باید سواحل اختصاصی رو انتخاب کنید. توی چشمه و آلاچاتی ریزورت های معروف زیادی هست که امکاناتی مثل تخت های ساحلی تمیز و حوله بهتون میدن و فضایی شیک دارن. این ساحل ها ورودی دارن و معمولا بازه زمانی زیاد مثلا از صبح تا عصر دارن و شما با پرداخت ورودی می تونین راحت هرچند ساعت که دوست دارید اونجا باشید. اما برای غذا، نوشیدنی و… باید جدا هزینه کنید.

طبق بررسی های خودم، چند تا از این ریزورت های زیبا و ساحلی، ریزورت Monarch Beach، ریزورت Before Sunset Beach، ساحل Boheme Beach، ساحل UMA Alaçatı، ریزورت Sommer Klein Beach، ریزورت Mano Del Sol و ساحل Paralia Beach Çeşme هستند. اگر عاشق فضاهای ساحلی شیک هستین و می خواین عکاسی کنید، انتخاب یکی از این ساحل ها رو بهتون پیشنهاد می کنم. ورودی اکثر این ریزورت ها بین 300 تا 500 لیر برای هر نفر هست و اکثرا محدودیت بالای 18 سال دارن.

بهترین راه برای اینکه قبل از انتخاب شرایط ساحل رو به طور کامل بدونید اینه که به پیچ اینستاگرامشون پیام بدین و شرایط رزرو رو بپرسید. اونا هم شرایط کامل رزرو، هزینه ورودی، ساعت و محدودیت هارو براتون میفرستن.

ساحل Boheme Beach | عکس از: گوگل
ساحل Boheme Beach | عکس از: گوگل
ریزورت Sommer Klein Beach | عکس از: گوگل
ریزورت Sommer Klein Beach | عکس از: گوگل

سوغات آلاچاتی و چشمه

سوغات آلاچاتی و چشمه هم تقریبا مثل تموم شهرای ترکیه ست. اگه می خواید سوغات خوردنی ببرید، می تونید از قنادی ایمرن شیرینی های خوشمزه و متنوع یا باقلوای ترکی بگیرید. فروشگاه های دیگه هم هستن که انواع خوردنی ها و شیرینی هارو تو بسته بندی های متنوع دارن.

یه بازارچه سنتی وسط کوچه های آلاچاتی هست که داخلش وسایل دست ساز و سنتی داره، مثل کیف های حصیری و ساحلی، گردنبند و دستبندهای خوشگل با مهره های رنگی، مگنت هایی که نماد شهر آلاچاتی و چشمه هستن، چشم نظر، آسیاب بادی های کوچیک و وسایل تزئینی دیگه که به عنوان سوغاتی می تونن جالب باشن.

همینطور اگه بخواید لباس یا لوازم برای خونه بگیرین، برندهای لباس و فروشگاه لوازم خونگی انگلیش هوم (English home) توی چشمه شعبه دارن. همینطور لوازم خونگی مادام کوکو (Madame Coco) توی آلاچاتی شعبه داشت که آف های خیلی خوبی داشت، و ما از مادام کوکو، روتختی و یه سری ظروف خیلی شیک رو با قیمت خیلی مناسب خریدیم.

سوغات آلاچاتی و چشمه | عکس از: toptourist
سوغات آلاچاتی و چشمه | عکس از: toptourist
سوغات آلاچاتی و چشمه | عکس از: toptourist
سوغات آلاچاتی و چشمه | عکس از: toptourist

ویدئویی کوتاه از شب های زنده آلاچاتی

چطور به آلاچاتی بریم ؟ | نقشه مسیر ازمیر- آلاچاتی

راحت ترین راه سفر به آلاچاتی از ایران، همونطور که گفتیم سفر به ازمیره. اما اگه شما می خواید از شهرهای دیگه ترکیه به آلاچاتی برید یا حتی ساکن شهرهای ترکیه باشید هم می تونید با ماشین یا حتی پرواز برنامه این سفر رو بچینید. تو نقشه زیر مسیر ازمیر به آلاچاتی رو میبینید.

نکات سفر طبق تجربه شخصی

  1. پیشنهاد می کنم بلیط پروازتون رو مستقیم بگیرید. پروازهای غیرمستقیم که تو شهرهایی مثل استانبول یا آنکارا توقف دارن میتونه خیلی خسته کننده باشه و گاهی تا 10 ساعت هم شمارو توی فرودگاه شهر دوم معطل می کنن.
  2. اگر هزینه های سفر براتون مهم نیست، می تونین از شرکت های معتبر ماشین رنت کنید و از ازمیر تا آلاچاتی رو با ماشین بیاید و بعد هم با ماشین اطراف آلاچاتی رو بگردید. اما از اونجایی که آلاچاتی شهریه که باید قدم به قدم کوچه هاش رو پیاده قدم زد، از نظر من این هزینه لازم نیست.
  3. بعضی از هتل ها زمان رزرو در سایت بوکینگ، امکان پرداخت در محل دارند. بنابراین شما می تونین هتل رو رزرو کنید و وقتی رسیدید آلاچاتی، به صورت نقدی هزینه رو پرداخت کنید.
  4. شهر آلاچاتی و چشمه شهرهای کوچیکی هستند، جاهای دیدنی زیادی ندارن و بیشتر سفر به شب گردی و کافه گردی و شنا تو سواحل میگذره و به نظر من 3 شب برای اقامت تو آلاچاتی کافیه.
  5. پیشنهاد می کنم از قبل، کافه ها، رستوران ها، و به خصوص سواحلی که دوس دارین برید رو با یه کم سرچ کردن پیدا کنید و اگه نیاز به رزرو دارن حتما رزرو کنید.
  6. از اونجایی که این شهر به بادهاش معروفه، حتی اگه تو فصل تابستون به آلاچاتی سفر می کنید، یه هودی همراه خودتون داشته باشین که اگه لازم شد تو شبای خنک که باد زیاده استفاده کنین.

ممنون که با این سفرنامه با من بودین. امیدوارم حس و حال سفر به این شهر زیبارو به خوبی بهتون منتقل کرده باشم.

سوالی درباره سفر به آلاچاتی داری ؟ تو نظرات ازم بپرس.

و اگه به شهرهای ساحلی ترکیه علاقه داری، سفرنامه آنتالیا رو هم بخون.

دنیا جای بزرگی است ، برای اینکه فقط یک جا بمونی ✨