کاخ سبز ، کاخ موزه مجموعه سعدآباد تهران

اجاره خودرو در دبی
رزرو تور
تور ترکیه سلام پرواز
 

کاخ سبز

در این بخش از وب سایت مجله گردشگری تاپ توریست درباره کاخ سبز خواهیم گفت. برای آشنایی با این بنای تاریخی تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

کاخ سعدآباد یکی از مناطق زیبای گردشگری پایتخت ایران است. این کاخ در دوره‌ی قاجار تاسیس گردید و به تدریج در دوره‌ی پهلوی بر وسعت آن افزوده شد و بخش‌های مختلفی از قبیل جنگل‌ها، قنات‌ها، انبارها، موزه‌ها و تالار‌‌های بسیاری به این مجموعه اضافه گردید. در ضلع شمال غربی این کاخ ۱۱۰ هکتاری، بنایی سبز رنگ با سنگ‌های سبز و صورتی معدن بسیار کمیاب به چشم می‌خورد که به کاخ سبز یا کاخ شهوند یا کاخ مرمر مشهور است.

سبک معماری بی‌نظیر این بنا که تلفیقی از هنر اروپایی- ایتالیایی بوده به وسیله‌ی معمار بسیار حازق جعفرخان میرزا باشی طراحی شد. قرار گرفتن این بنا در شمیران و در دامنه‌ی زیبای رشته کوه البرز باعث شده که علاوه‌ بر زیبایی‌های بصری، آب و هوای خنک و مطبوع نیز نصیب بازدیدکنندگان شود. این بنای زیبا پیش‌تر به کاخ شهوند معروف بود ولی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ به دلیل سنگ‌های سبز رنگ نمای خارجی آن به کاخ سبز نامیده شد.

اجاره اقامتگاه بوم گردی

 لیدوما

                | اجاره سوئیت در مشهد | اجاره ویلا در چالوس


مشخصات و موقعیت کاخ سبز

بی شک این بنا یکی از بهترین تجلی‌های انواع هنرهای ایرانی به شمار می‌رود. هنرمندانی که اکنون در قید حیات نیستند ولی با دستان خلاق خود، هنری را خلق کرده‌اند که پس از چندین دهه چیزی از زیبایی آن کم نشده بلکه اضافه نیز شده است. معماری، آینه کاری، منبت کاری، تذهیب، گچ کاری این بنا آنقدر چشم نواز و خیره کننده است که توریستان به یک بار تجربه کردن آن اکتفا نکرده و هر بار که به تهران می‌آیند محال است که بازدید از آن را در برنامه‌ی خود قرار ندهند.

در این محل افراد راهنمایی وجود دارند که تاریخچه و قسمت‌های مختلف را به شما معرفی می‌کنند و اطلاعات جالبی را در مورد این مکان تاریخی و باستانی در اختیار شما قرار خواهند داد.

  • آدرس: تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری
  • ساعات بازدید: شش ماه اول سال همه روزه از ساعت 9 تا 19 و شش ماه دوم سال همه روزه ساعت 9 تا 17 (به جز ایام سوگواری)
کاخ سبز
کاخ سبز

تاریخچه کاخ سبز

در ابتدا علیخان حاکم (والی) که یکی از زمین داران بزرگ عهد قاجار بود این بنا را به صورت نیمه‌ تمام، روی یکی از تپه‌های مجتمع سعدآباد بنا کرد و پس از سال‌ها و روی کار آمدن حکومت پهلوی، رضاخان در سال ۱۳۰۷ این کاخ را خریداری و شروع به کامل کردن آن کرد. سرانجام این بنا که پیش‌تر شهوند خوانده می‌شد را در دو طبقه‌ی همکف و زیرزمین بنا کرد. طبقه‌ی همکف را جهت اسکان و کار خود قرار داد و زیرزمین را به‌عنوان انبار استفاده می‌کرد.

کاخی که امروزه هزاران توریست و گردشگر ایرانی و خارجی از آن دیدن می‌کنند و نهایت لذت را می‌برند. سنگ‌های سبز رنگ با متریالی از جنس سرب علاوه‌بر زیبایی بصری باعث استحکام این ساختمان شده است. در زمان محمدرضا شاه زیرزمین این بنا اختصاص به مهمانان خارجی پیدا کرد و این مکان پذیرای شخصیت‌های مهمی از جمله کارتر، کنستانتین و ملک حسین نیز بوده است.

معماری تلفیقی ایرانی- اروپایی

معماری این بنا به بهترین شکل و با استفاده از زیباترین و با کیفتیت‌ترین مواد اولیه طراحی شده است. حسین لرزاده که طراح مقبره‌ی فردوسی نیز بود طراحی تزئینات و نقش نمای کاخ را به عهده داشت. همچنین کار تندیس‌های دیواری را حسین طاهرزاده بهزاد و خاتم کاری‌های کاخ نیز به عهده‌ی استاد صنیع بوده است.

بنای خارجی کاخ به سبک اروپایی و با سنگ‌های خمسۀ زنجان که به‌ جلوه‌‌های صورتی و سبز صدفی دیده می‌شوند کار شده است. ولی در داخل کاخ خبری از سبک اروپایی ایتالیایی نیست. خاتم کاری‌ها و نقاشی‌های ایرانی در دیوارها و درهای کاخ کاملا مشهود است. بسیاری از هنرمندانی که این طراحی‌ها را حکاکی کرده‌اند گمنام هستند و نامی از آن‌‌ها برده نشده است.

بخش‌های دیدنی و متحیر کننده

بازدید از آثار باستانی همیشه برای انسان جالب بوده است. مخصوصا اگر این آثار با ظرافت و زیبایی خاصی باشند. کاخ سبز یکی از این مکان‌های تاریخی است که خواندن و شنیدن درباره‌ی آن ذهن هر شنونده و خواننده‌ای را درگیر می‌کند و باعث میل به دیدار از این مجتمع تاریخی و گردشگری می‌شود. بخش‌های داخلی این بنا به وسیله‌ی بهترین لوازم از جمله لوسترها و چلچراغ‌های فرنگی، مبلمان‌های اشرافی، فرش‌های ابریشمی دستبافت ایرانی تزیین شده است. از بهترین مکان‌های دیدنی و جذاب آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

محوطه خارج ساختمان کاخ سبز

قرار گرفتن کاخ سبز در نقطه‌ی مرتفع کاخ سعدآباد باعث آب و هوایی بسیار مطبوع در این منطقه شده است. همچنین وجود درختان سر به فلک کشده و حوض آبی، جلوه‌ای بسیار زیبا را برای بازدیدکنندگان فراهم کرده است.

کاخ سبز
کاخ سبز

سالن غذاخوری

سالن غذاخوری جهت صرف غذا برای پادشاه پهلوی در این کاخ موجود است. این سالن مزین به میز نهارخوری بزرگ و فرش ۳۷ متری بافته شده در یزد است. گچ بری‌های این سالن بسیار منحصربه‌فرد است و در آن نقش‌های اسلامی و قرآنی به چشم می‌خورد.

تالار آیینه، تجلی بهترین معماری ایرانی

اگر می‌خواهید ترکیب هنر آینه کاری و گچ کاری را به بهترین نحو ببینید تجربه‌ي دیدن تالار آیینه‌ی کاخ سبز را از دست ندهید. این تالار دارای آینه‌هایی است که با نقش‌های گچی طراحی شده و جلوه‌ی بسیار زیبایی به این تالار داده است. همچنین آینه کاری‌های سقف تالار آینه با فرش مشهدی که در این تالار پهن شده مشابه است.

این فرش 70 متری با یک نوع ابریشم خاص و توسط بهترین بافندگان مشهدی در طی ۷ سال بافته شد. این تالار محل کار رضاخان بوده است. مبل‌های کوبلن دوزی شده و میز فرانسوی وسط تالار و پرده‌ی نقره‌ای تالار که با چوب پرده‌ای منبت کاری شده از دیگر زیبایی‌های این تالار است.

کاخ سبز
کاخ سبز

سخن پایانی

تاریخ و سبک زندگی پیشینیان برای اکثر افراد بسیار حائز اهمیت است. بازدید از موزه‌ها و لوازم و گچ کاری و منبت کاری و مجسمه‌هایی که در چندین دهه قبل از ما وجود داشته می‌تواند حس نوستالژی و بسیار دلنشینی را برای ما به وجود آورد. مخصوصا اگر این کارها را دستان خلاق هنرمندان ایرانی ساخته باشد ذوق بیشتری برای دیدن آن‌ها وجود دارد. با دیدن کاخ‌ها و بناهای مجللی همچون کاخ سبز و هزاران بنای ارزشمند که حاصل زحمات پیشینیان ما است برای ما یک یاداوری بوده که ارزش جای جای کشور عزیزمان را ارج نهیم.

مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:

 



 الی گشت    

                تور کیش


 

دنیا جای بزرگی است ، برای اینکه فقط یک جا بمونی ✨