بلیط هواپیما

غذاهای سنتی اهواز

در این بخش از وب سایت مجله گردشگری تاپ توریست غذاهای سنتی اهواز را خواهیم داشت. برای آشنایی با غذاهای محلی و لذیذ اهواز و استان خوزستان، در ادامه با مجله تاپ توریست باشید.


   تبلیغات    

            | تور لحظه آخری استانبول |


اهواز مرکز استان خوزستان و یکی از شهرهای پر جمعیت ایران است. اهواز یکی از بهترین شهرهای ایران که جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری فراوانی دارد. جاهای دیدنی اهواز که یکی از شهرهای صنعتی و نفت‌خیز کشورمان است و اکثر مردمان آن به زبان عربی و فارسی سخن می‌گویند زبانزد خاص و عام است.

در بین خوش‌خوراک‌‎ها، غذاهای سنتی اهواز طرفدارهای بسیاری دارد. در اهواز بیش از صد نوع غذا پخته می‌شود که بیش‌ترشان با توجه به ذائقه‌ی مردم محلی، طعمی تند دارند. در این مقاله درباره غذاهای سنتی اهواز خواهیم گفت. با ما باشید تا با لذیذترین غذاهای جنوبی آشنا شوید.

قلیه ماهی

قلیه ماهی یکی از مشهورترین غذاهای سنتی اهواز و استان خوزستان است که معمولاً به‌صورت خورش در کنار پلو سرو می‌شود. به‌دلیل نزدیکی استان خوزستان به خلیج فارس و رواج صید ماهی، غذاهای فوق‌العاده‌ای با استفاده از این ماده‌ی غذایی ارزشمند درست می‌شوند که یکی از آن‌ها قلیه ماهی‌ست. تمبر هندی، سبزی‌های مخصوص قلیه و ادویه‌‌ها به‌خصوص فلفل، پای ثابت غذاهای جنوبی، مواد تشکیل دهنده‌ی این غذا هستند.

غذاهای سنتی اهواز
غذاهای سنتی اهواز

امگشت

امگشت از دیگر غذاهای سنتی اهواز است که بیش‌تر در میان اعراب شهر رواج دارد و از بهترین نوع ماهی تن، یعنی ماهی کباب، در پختش استفاده می‌شود. ماهی نمک سود شده، پیاز، سیر و ادویه‌های مخصوص، مواد اولیه‌ی این غذای خوشمزه هستند. این غذای خوشمزه را کنار پلو نوش جان کنید.

JpDIVyNe5VGHeMpK 1540461314110 e1579877724495 - غذاهای سنتی و لذیذ اهواز | Ahvaz

آش ارده خوزستانی

با شنیدن نام این غذا حتما تصویری از یک آش در ذهن تان نقش می بندد؛ اما اشتباه نکنید! آش ارده نوعی پلو است که با ماش و ارده تیره رنگ (کنجد ساییده شده) پخته می شود و یک خوراک کامل به حساب می آید. گاهی به این غذا پلو ارده هم می گویند؛ اما نام مرسوم و صحیح آن همان آش ارده است. طبع این غذا به دلیل وجود شیره خرما در آن گرم و طعمش شیرین است و بیشتر توسط مردم دزفول در روزهای بارانی و فصل زمستان طبخ می شود.

غذاهای سنتی اهواز
غذاهای سنتی اهواز

نافله

این غذا متفاوت‌ترین طعم را در بین غذاهای سنتی اهواز دارد. شکر و سرکه در این غذا، طعمی ملس ایجاد می‌کند. گوشت، پیاز، آرد نخودچی و ادویه‌های مخصوص، مواد اولیه‌ی این غذا هستند. نافله شبیه «کباب شامی»‌ست، اما مانند «دونات» دایره‌ای و توخالی‌ست.

این مطلب را هم مطالعه کنید
بازار عبدالحمید اهواز ، قدیمی‌ترین بازار شهر | Ahvaz

2 - غذاهای سنتی و لذیذ اهواز | Ahvaz

ماهی صبور تنوری

خوزستانی ها به ماهی صُبور علاقه زیادی دارند و آن را به صورت کبابی و تنوری سرو می کنند. سبزی هایی که برای خوش طعم تر شدن این ماهی استفاده می شوند گشنیز به مقدار کم (تا تلخ نشود)، کمی شنبلیله و سبزی پلویی است. سیر و تمبر هندی در این غذا هم نقش مهمی دارند و طعم خاصی به آن می دهند. ماهی با ترکیبی از سبزی‌های مخصوص، سیر، تمبر هندی و ادویه‌ پر و سپس کباب می‌شود که در اصطلاح محلی به آن «حشو» می‌گویند.

غذاهای سنتی اهواز
غذاهای سنتی اهواز

فلافل

ماده اصلی فلافل «نخود» است که جایگزین مناسبی برای پروتئین گوشت قرمز است. نخود، سیر، سیب زمینی، تخم مرغ، سرکه، جعفری، آرد لپه و ادویه‌های مخصوص، مواد اولیه‌ی این غذای خوشمزه‌اند. این غذا به قدری محبوب است که در بیش‌تر شهرهای ایران، از جمله خیابان‌های تهران، به‌راحتی پیدا می‌شود.

3 - غذاهای سنتی و لذیذ اهواز | Ahvaz

سمبوسه

سمبوسه هم از معروف‌‌ترین غذاهای سنتی اهواز و جنوب ایران است که از گوشت چرخ‌کرده، سیب زمینی، گشنیز و ادویه‌های مخصوص تهیه می‌شود. این غذا از پر طرفدارترین غذاهای جنوبی‌ست که طعم تند فلفل مزه‌ی اصلی‌اش است. تندی این غذا با سلیقه‌ی بسیاری از ایرانی‌ها جور است.

غذاهای سنتی اهواز
غذاهای سنتی اهواز

پاکوره یا پاکورا

 پاکوره نوعی میان وعده هندی ست که جای خود را در سفره خوزستانی ها باز کرده است. برای تهیه این غذا باید آرد سفید، آرد نخود، نمک، پیاز و آب را با هم مخلوط کنید. زردچوبه، کاری و فلفل هم که همراه نام هندی با این غذا می آیند. سپس تخم مرغ را به مخلوط قبلی بیفزایید و خوب به هم بزنید. در ادامه این مواد را مثل کوکو در ماهیتابه سرخ می کنید.

PXFXolDs2tMolW2c 1540462211005 1 - غذاهای سنتی و لذیذ اهواز | Ahvaz

کبه عربی

کبه عربی که همراه با عرب ها به خوزستان آمده، کمی به سمبوسه شبیه است؛ اما شکل بیضی دارد و پیش از سرخ کردن، آن را درون لایه ای از برنج پخته شده می پیچند. مواد داخل آن را هم مانند سمبوسه به دلخواه تغییر می دهند؛ اما به طور معمول از گوشت چرخ کرده، لپه و برنج برای مواد داخل آن استفاده می شود. کسانی که طرفدار غذاهای شیرین هستند به این مواد کشمش هم اضافه می کنند. سرخ شدن برنج به این غذا طعم منحصر به فردی می دهد.

این مطلب را هم مطالعه کنید
جنگل فندقلو نمین ، اردبیل | Ardabil
غذاهای سنتی اهواز
غذاهای سنتی اهواز

قلیه‌ تخم‌ مرغ

قلیه‌ی تخم‌مرغ، یکی دیگر از غذاهای سنتی و محلی استان خوزستان است که بسیار لذیذ و پرطرفدار بوده و برای تهیه‌ی آن، به مدت زمان کمتری نسبت به سایر غذاهای این استان، نیاز خواهد بود. آشپزها و بانوان استان خوزستان، با استفاده از تخم‌مرغ، سبزی قلیه (گشنیز و شنبلیله)، آرد گندم، پیاز، سیر، تمبر هندی، نمک، زردچوبه، رب گوجه‌فرنگی، گرد لیمو و روغن این غذای خوشمزه و دلپسند را تهیه می‌کنند.

7uwuZmj8zHEjWsU3 1540387822637 e1579877906397 - غذاهای سنتی و لذیذ اهواز | Ahvaz

حمیس توله

حمیس توله که به آن «پنیرک» هم می‌گویند، شبیه «نرگسی» یا «بورانی»ست که بدون تخم مرغ درست می‌شود. حمیس توله از گیاهی بومی به‌نام پنیرک تهیه می‌شود. این گیاه با داشتن خاصیت دارویی بسیاری با رب انار، نارنج و ادویه‌های مخصوص تهیه می‌شود. از این گیاه دارویی برای درمان بیماری‌های تنفسی، افزایش ترشح شیر و همچنین درمان یرقان و باز کردن مجاری کبد استفاده می‌شود. مسهل بودن، تقویت روده و بهبود زخم کلیه، از ویژگی‌های دیگر این گیاه است.

غذاهای سنتی اهواز
غذاهای سنتی اهواز

بورانی باقلا سبز

بورانی باقلا سبز نیز مانند بورانی اسفناج یا بادمجان، بر پایه ماست است و همراه با غذای اصلی خورده می شود. برای تهیه آن از ترکیب ماست چرب، پیاز داغ، سیر، شوید و ادویه هایی مانند گرد لیمو، زردچوبه، فلفل و نمک استفاده می شود. باقلا را نیز پس از پخته شدن با این مخلوط هیجان انگیز مخلوط می کنند.

aOTalVC7KfEIgMxv 1540378583053 e1579878278135 - غذاهای سنتی و لذیذ اهواز | Ahvaz

رنگینک

رنگینک یک دسر محلی و سنتی‌ست که به‌روش‌های مختلف تهیه می‌شود. خرما، گردو، آرد و روغن مواد اولیه‌ی تهیه این دسر لذیذ هستند که اغلب به‌عنوان وعده‌ای غذایی در «ماه مبارک رمضان» سر سفره‌ی اهوازی‌هاست.

غذاهای سنتی اهواز
غذاهای سنتی اهواز

محلبیه

محلبیه یک دسر لذیذ و خوشمزه است که اغلب توسط اعراب استان خوزستان و اهواز تهیه می‌شود. نشاسته‌ی ذرت، شکر و خامه مواد اصلی این دسر خوش‌طعم هستند. این دسر هم در ماه مبارک رمضان به‌صورت سرد سرو می‌شود.

Qt8ajjfv5NVjGiWx 1540993786608 e1579878344292 - غذاهای سنتی و لذیذ اهواز | Ahvaz

معسل

معسل یا ماعسله یک دسر مقوی و پرخاصیت خوزستانی است که با خرما درست می شود. این دسر حسابی پرمزه است و طبع گرم دارد. برای تهیه معسل خرما و شیره خرما را با کنجد، زنجبیل، جوز هندی، میخک، هل، دارچین و فلفل سیاه روی گاز به طور ملایم حرارت می دهند. معسل چاشنی خوبی برای نوشیدن چای به شمار می رود.

غذاهای سنتی اهواز
غذاهای سنتی اهواز

مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:

بلیط هواپیما

 | لمینت دندان | کامپوزیت دندان | ایمپلنت دندان | ارتودنسی |

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
Load More In اهواز

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *