غذاهای سنتی کشور عراق
در این بخش از وب سایت مجله گردشگری تاپ توریست غذاهای سنتی کشور عراق را خواهیم داشت. برای آشنایی با محبوب ترین غذاهای عراقی در ادامه با ما همراه باشید.
عراق (Iraq) یک کشور در خاورمیانه و جنوب غربی آسیا است. پایتخت عراق شهر بغداد است. عراق از جنوب با عربستان سعودی و کویت، از غرب با اردن و سوریه، از شمال با ترکیه و از شرق با ایران همسایه است. عراق در بخش جنوبی خود، مرز آبی کوچکی با خلیج فارس دارد. کشور عراق سراسر دیدنی ها و جاذبه های تاریخی و به خصوص مذهبی است.
ایرانیان زیادی همه ساله برای زیارت به کشور عراق سفر می کنند و از نظر گردشگری، ایران رابطه ای نزدیک با این کشور همسایه دارد. در طول سفر که اکثرا به قصد زیارت است با فرهنگ، آداب و رسوم و غذاهای یک کشور آشنا می شوید. غذاهای عربی آوازه زیادی در سراسر دنیا دارند و به ذائقه ما ایرانیان بسیار نزدیک است. بنابراین یکی از لذت های سفر امتحان کردن غذاهای کشور مقصد است. در ادامه با بهترین غذاهای عراقی آشنا می شویم که در سفرتان باید امتحان کنید.
کباب عراقی – Iraqi Kebab
کباب عراقی کمی به کباب ایرانیها شباهت دارد اما با طعمی کمی تفاوت، در کباب عراقی از گوشت تازه استفاده میشود. مواد مورد نیاز برای تهیه کباب عراقی، در مرحله اول گوشت تازه است که آن را در ادویههای مخصوص میخوابانند تا طعمدار شود، این گوشت را در کنار ادویه با سبزیجاتی همچون جعفری طعمدار میکنند. در داخل کباب عراقی از پیاز، فلفل دلمهای و گوجه فرنگی خورد شده نیز استفاده میشود. و در نهایت گوشت را بر روی آتش زغال میپزند. کباب پخته شده را همراه سبزیجات، پیاز، سماق و نان سرو میکنند.
بریانی عراقی – Biryani
پلوی بریانی غذایی معروف در بین مردم عراق که طرز پخت این نوع غذا مختص کشورهای عربی است و شامل برنج و گوشت میباشد. پلوی بریانی عربی با بریانی اصفهانی کاملا متفاوت است. طرز پخت این غذا به این صورت میباشد که در ابتدا برنج پخته میشود سپس با ادویههای مخصوص، سبزیجات معطر، بادامهای تفت داده شده و گوشتهای طعمدارشدهی تکه تکه مخلوط میگردد. چشیدن این غذا میتواند برای هر فردی جذاب باشد.
دلمه عراقی – Dolma
دلمه تقریبا در بیشتر کشورهای عربی و کشورهای همسایه ایران به اشکال مختلف تهیه میشود. این غذای عربی دارای شباهت زیادی به دلمه ایرانی است. این غذا به چند روش پخته میشود. در واقع در عراق برای تهیه دلمه گوشت و سبزیجات معطر را با برگ مو، فلفل دلمهای، بادمجان، پوست پیاز یا کلم میپیچند. دلمه عراقی شاید نسبت به دلمههای کشورهای دیگر تفاوتهایی داشته باشد اما به طور کلی دارای دستور پخت یکسانی هستند.
کوبه عراقی – Kuba
کوبه نوعی غذای عراقی است که به عنوان غذای اصلی یا در کنار غذای اصلی میتوان آن را سرو کرد. این غذا از دسته غذاهایی است که در اکثر کشورهای عربی مانند لبنان و سوریه نیز پخته میشود و میتوان آن را جزء غذاهای سوری هم دانست. برای پخت کوبه از روشهای گوناگونی استفاده میشود دو نوع کوبه داریم؛ کوبه بلغور و کوبه حلب که کوبه حلب با برنج پخته میشود. مسألهی مهم در پخت کوبه این است که گوشت آن باید تازه باشد. مواد لازم برای تهیهی کوبه گوشت چرخ کرده، سبزیجات، بلغور گندم پخته شده، پیاز، ادویه مخلوط، فلفل و نمک است. کوبه بلغور نیز به دو صورت پخته میشود یکی این که آن را سرخ میکنند و دوم اینکه میتوان آن را به صورت سوپ همراه رب گوجه پخت و در نهایت به همراه نان سرو کرد.
مسگوف عراقی – Masgouf
مسگوف محبوب ترین غذای مردم عراق، که سر منشأ آن رودهای موجود در عراق است. این ماهی به صورت ماهی کبابی در عراق سرو میشود که یکی از معروفترین غذاهای عراقی به شمار میآید و به ماهی کبابی بینالنهرین نیز مشهور است. طرز تهیه این غذا به این صورت است که ماهی را بعد از تمیز کردن به همراه روغن زیتون، نمک، تمبر هندی و زردچوبه طعمدار کرده، سپس آن را به سیخ کشیده و در کنار آتش کباب میکنند. پس از آن که ماهی به خوبی کباب شد همراه سماق، انار دانه شده و آب لیمو سرو میکنند.
قیمه نجفی – Gheimeh
یکی از مشهورترین غذاهای عراق، قیمهای به نام قیمه نجفی است که در ماه محرم، به عنوان نذری بسیار معروف و خوشمزه پخت میشود. آنچه که این غذا را به عنوان قیمه نجفی معروف میکند، محتویاتی شامل گوشت گوساله، گوسفند و یا گاو به همراه، لپه و ادویهجات مخصوص عربی است که کوبیده می شوند و قیمه نجفی تهیه می شود. قیمه نجفی معمولا در مراسمات مذهبی به عنوان نذری سرو می شود.
کوزی – Quzi
یکی از انواع غذاهای سنتی و محلی عراق که علاوه بر رستورانها، در خانهها نیز به عنوان غذای گرانقیمت و مجلل پخت میشود، کوزی است. این غذا را با گوشت تهیه میکنند که در نهایت طعمی دودی خواهد داشت. علاوه بر آن، کوزی را به همراه انواع سبزیجات، سیبزمینی و برنج سرو میکنند که بر خوشمزگی و مواد مغذی آن میافزاید.
تیمان او کیما – Timman Ou Keema
یکی از مشهورترین غذاهای عراق که در هند نیز به سبک متفاوتی پخت می شود، تیمان اوکیماست. این غذا را از گوشت چرخ کرده، نخود فرنگی، ادویه جات تند، و سبزیجات تهیه میکنند و در نهایت میتوانند به همراه نان میل کنند.
بامیه – Bamia
این خورشت شباهت زیادی به خورشت بامیه ایرانیها دارد و به همراه برنج و نان سرو می شود. این غذا یکی از غذاهای بسیار لذیذ کشور عراق است. خورشتی خوش طعم که از ترکیب بامیه، رب گوجه فرنگی، پیاز، سیر، تمرهندی و گوشت تکه تکه شده و ادویه تهیه میشود. تنها تفاوتی که در پخت این خورشت بین ایران و عراق وجود دارد این است که در عراق به آن سیر هم اضافه میکنند.
تشریب عراقی – Tashreeb
تشریب یکی از محبوبترین غذاهای عراقی است که ظاهری شبیه به آبگوشت دارد. تشریب میتواند یک غذای کامل و مقوی به حساب آید چرا که مواد تشکیل دهنده آن شامل گوشت، پیاز و نخود است و نانی مخصوص که آن را در هنگام سرو در کف بشقاب قرار می دهند. تشریب گاهی نیز دارای ظاهر و رنگ و رویی شبیه به کلهپاچه است ولی با کلهپاچه کاملا متفاوت است. در این غذا بسته به ذائقه افراد برخی از ادویه فلفل استفاده میکنند که در این صورت دارای طعم تندی است. توصیه میشود افرادی که علاقهمند به غذای تند و گوشتی هستند آن را حتما تجربه کنند.
مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:
- جاذبه های گردشگری کشور عراق | Iraq
- ویدئویی از منطقه زیبای کردستان عراق | Kurdistan
- دیدنی های اربیل ، یکی از زیباترین شهرهای عراق | Erbil
- جاذبه های گردشگری سلیمانیه عراق | Sulaymaniyah
- راهنمای سفر به سلیمانیه عراق | Sulaymaniyah
- جاذبه های گردشگری کویت | Kuwait
- جاذبه های گردشگری سوریه | Syria
- جاذبه های گردشگری قطر | Qatar
ارسال نقد و بررسی