غذاهای محلی بوشهر

در این بخش از وب سایت مجله گردشگری تاپ توریست شما را با غذاهای محلی بوشهر آشنا خواهیم کرد. برای آشنایی با غذاهای سنتی و لذیذ بوشهر در ادامه با ما باشید.

بندر بوشهر شهری بندری و مرکز استان بوشهر از استان‌های جنوب غربی ایران است. این بندر زیبا پر از جاهای دیدنی و تاریخی و همینطور سواحل بسیار زیبا است. سفر به بوشهر قطعا یکی از بهترین سفرهای شما خواهد بود.

علاوه بر دیدنی های بسیار، این شهر مقصدی عالی برای دوستداران غذا و شکم گردی است. مردم مهمان نواز و خونگرم جنوب ایران سفره های رنگارنگی دارند که بیشتر غذاهایشان را غذاهای دریایی تشکیل می دهد. غذاهای شهرهای جنوبی ایران طعم و مزه بی نظیری دارند که حتما باید آنها را تجربه کنید. در ادامه بیشتر با غذاهای محلی بوشهر آشنا می شویم.


   تبلیغات    

            | تور لحظه آخری استانبول |


قلیه میگو

غذاهای دریایی طرفداران و ارزش غذایی زیادی دارد و تنوعشان در شهرهای جنوبی بسیار زیاد است. قلیه ماهی یکی از معروف‌ترین غذاهای جنوبی است و قلیه میگو، که بی‌شباهت به این غذای لذیذ نیست، یکی از غذاهای سنتی استان بوشهر است. برای پخت قلیه میگو به‌ جای ماهی از میگو استفاده می‌کنند. سبزی قلیه که شامل گشنیز و شنبلیله می‌شود، تمبرهندی، سیر، پیاز، آرد، روغن و ادویه مخصوص به همراه میگو مواد تشکیل‌دهنده این غذا هستند.

غذاهای محلی بوشهر
غذاهای محلی بوشهر

دمی لخلاخ

لخلاخ برگرفته از کلمه‌ عربی لخلخه به معنی بوی خوش است. دمی لخلاخ بیشتر در کشورهای حاشیه خلیج فارس پخته می‌شود و به‌مرور زمان  وارد شهرهای ساحلی جنوب ایران شده است. بوشهری‌ها در کنار این دمی که با استفاده از برنج، سیر، پیازداغ، شوید، گرد لیمو عمانی، کره، روغن، فلفل و نمک درست می‌شود ماهی سرخ‌شده سرو می‌کنند. سنگسر، هامور و سرخو ماهی‌های مناسبی برای درست کردن این غذا هستند.

یتیمک

یتیمک یک غذای بوشهری است که شاید به نوعی معادل یتیمچه معروفی باشد که در تمام نقاط کشور پخته می‌شود. این غذا گوشت ندارد و سرخ کرده نیست و به همین دلیل می‌توان آن را در دسته غذاهای سالم و رژیمی جا داد. ضمن این که یتیمک به دلیل داشتن لوبیا، پروتئین خوبی دارد و استفاده از بادمجان در ترکیبش، آن را لذیذ و خوش طعم کرده است.

این مطلب را هم مطالعه کنید
باغ عمران شهرستان چرام ، کهگیلویه و بویراحمد | Choram
غذاهای محلی بوشهر
غذاهای محلی بوشهر

گمنه

گمنه یا گِوِنه غذایی بوشهری است که با استفاده از للک یا همان بلغور گندم درست می‌شود. در گذشته شهرهای جنوبی از للک به جای برنج استفاده می‌کردند. تهیه گمنه هم مانند کته است. این غذای اصیل جنوبی بسیار راحت است و به‌آسانی تهیه می‌شود اما بسیار مقوی است. اگر می‌خواهید گمنه درست کنید بلغور گندم را با آب مرغ، روغن و نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد و بعد از آن نوش جان کنید. این غذا به دلیل داشتن بلغور گندم برای افرادی که دیابت دارند مفید است.

قیمه بوشهری

قیمه بوشهری با قیمه‌های شهرهای دیگر خیلی فرق دارد. هم از نظر ظاهری و هم از نظر مزه. قیمه بوشهری را می‌کوبند و باید طوری گوشت آن له شده باشد که با زدن قاشق کش بیاید. این خورش معمولاً با شکر پلو صرف می‌شود. رای تهیه قیمه بوشهری به لپه، گوشت، سیب‌زمینی، پیاز، زیره، ادویه و لیمو عمانی نیاز دارید. مراحل پخت این خورشت هم به این صورت است که گوشت و لپه را همراه با پیازداغ بپزید و در ادامه سیب‌زمینی را به بقیه مواد اضافه کنید.

غذاهای محلی بوشهر
غذاهای محلی بوشهر

کبه

کبه در واقع غذایی عربی است که به شکل‌های بسیار متفاوتی در ایران هم پخت می‌شود. مانند یتیمک، بلغور ریز گندم یا للک شالوده‌ی اصلی این غذا را تشکیل می‌دهد. مواد اصلی تشکیل‌دهنده‌ی این غذا با توجه به روش‌های مختلف طبخ شامل گوشت چرخ کرده، بلغور ریز گندم، پیاز، گشنیز، عدس قرمز، دارچین، فلفل سیاه، آبلیمو، گردوی خردشده، بادام زمینی خردشده، زرشک و کشمش استفاده می‌کنند.

دوقوس ماهی

یکی دیگر از غذاهای سنتی استان بوشهر و بندر دیلم دوقوس ماهی است. دیلمی‌ها این غذا را با ماهی حلوای سفید (در زبان محلی زبیدی) که یکی از بهترین ماهیان جنوبی است، درست می‌کنند؛ اما می‌توان آن را با فیله ماهی شیر یا ماهی‌های بدون استخوان طبخ کنید. توضیح این که زبیدی به معنای برتر است و به دلیل کیفیت و قیمت بالای این ماهی، چنین نامی به آن داده‌اند. با توجه به ذائقه‌ی جنوبی‌ها، دوقوس ماهی طعمی بسیار تند دارد. این غذا سر سفره‌ی دیلمی‌ها و مردم استان بوشهر به همراه پلو سرو می‌شود.

این مطلب را هم مطالعه کنید
رودخانه بابلرود ، بابلسر | Babolsar
غذاهای محلی بوشهر
غذاهای محلی بوشهر

شکر پلو

شکرپلو یکی از غذاهایی است که در بوشهر و برخی از شهرهای جنوبی به همراه قیمه‌ی بوشهری در مجالس و ضیافت‌ها و عزاداری‌ها سرو می‌شود. طعم شیرین این غذا ممکن است با هر سلیقه‌ای سازگار نباشد، اما در کنار قیمه‌ی بوشهری که طعمی ترش و شور دارد، ترکیبی مناسب را می‌سازد. شکرپلو را می‌توان همان شیرین‌پلوی سایر شهرهای ایران نامید، اما با تفاوت‌هایی که آن را متمایز می‌کند.

خوراک دال عدس بوشهری

دال عدس نوعی عدس‌ قرمزرنگ است که در بوشهر با آن خوراکی خوش‌طعم درست می‌کنند. بوشهری‌ها برای درست کردن این خوراک از دال عدس، سیر، پیاز، سیب‌زمینی، رب گوجه‌فرنگی، تمبر هندی، نمک و فلفل استفاده می‌کنند. دال عدس با نان تازه خورده می‌شود و درست کردن آن آسان است و نیازی به زمان زیادی برای پختن ندارد.

غذاهای محلی بوشهر
غذاهای محلی بوشهر

حلوا انگشت پیچ

حلوای انگشت پیچ بوشهر نیز از آن دسته شیرینی‌های سنتی است که از زمان‌های دور در مراسم‌های مختلف مذهبی توسط افراد متخصص حلواپز با رسوم خاصی طبخ می‌شده است. تهیه یک حلوای انگشت‌پیچ درجه یک کار بسیار سختی است و فوت و فن‌های خاصی دارد که حتی برخی جنوبی‌ها نیز در تهیه این حلوا با مشکل موجه می‌شوند. این حلوای کشدار و لذیذ تنها یک نمونه از حلواهای خوشمزه جنوبی به شمار می‌رود.

مسقطی

بوشهر شیرینی ها و دسرهای منحصر به فرد خود را دارد. یکی از شیرینی های جنوبی به خصوص بوشهر مسقطی می باشد که بسیار پرطرفدار است و در سفر به بوشهر نباید امتحان کردن آن را از دست بدهید.

غذاهای محلی بوشهر
غذاهای محلی بوشهر

نشا

نشا در واقع نوعی دسر شبیه شله زرد است، که بیشتر در جنوب ایران و بخصوص بوشهر تهیه می‌شود. نشا به علت استفاده از موادی مشابه مواد اولیه شله زرد طعمی شبیه آن‌ و البته بافتی لطیف‌تر دارد. بوشهری‌ها این دسر خوشمزه را بیشتر در ماه مبارک رمضان آماده و سرو می‌نمایند.

مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:


   تبلیغات    

                 تور کیش


Load More In ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *