ساحل صخره ای چابهار (ساحل دریا بزرگ) | Chabahar

رزرو تور
تور تابستان 1403
 

ساحل صخره ای چابهار

در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ توریست شما را با ساحل صخره ای چابهار یا همان ساحل دریا بزرگ، آشنا خواهیم کرد. برای آشنایی با این جاذبه زیبا در بندر چابهار در ادامه با ما همراه باشید.

چابهار بندری که به دلیل آب و هوای بهاری‌اش به این نام خوانده می‌شود یکی از شگفت انگیزترین بنادر ایران است. این شهر که در جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان واقع شده لقب تنها بندر اقیانوسی ایران را نیز دارد. تنها بندر ایران که به آب‌های آزاد راه دارد و ما را به اقیانوس هند متصل می‌کند. شهر چابهار در جوار سواحل دریای عمان قرار گرفته و این سواحل چابهار، این منطقه را به مقصدی هیجان انگیز در منطقه جنوب ایران تبدیل کرده است.

ساحل صخره‌ای چابهار (Rocky Beach) که با نام ساحل دریا بزرگ نیز شناخته می‌شود، یکی از تفرجگاه‌های ساحلی و جاهای دیدنی مهم چابهار به‌ شمار می‌رود. موج‌های سهمگین بعد از برخورد با صخره‌های کنار این ساحل چندین متر به هوا پرتاب می‌شوند و جلوه‌ی بی‌نظیری را به این ساحل می‌دهند. ارتفاع این امواج در فصل مرداد و مصادف با وزش بادهای موسمی به ۱۵ متر نیز می‌رسد. به دلیل شرایط صخره ای ساحل، شنا در این منطقه خطرناک و ممنوع است.

نحوه شکل‌گیری ساحل صخره ای چابهار

صخره دریایی یکی از پدیده‌های زمین‌شناختی به شکل ستون‌هایی پرشیب و اغلب عمودی هستند که در دریا یا در نزدیکی ساحل می‌توان آنها را دید. این صخره‌ها بر اثر فرسایش ساحلی به وجود آمد‌اند. صخره‌های دریایی با گذشت زمان توسط آب و باد و فرایندهای ژئومورفولوژی ساحلی شکل می‌گیرند. بعضی از مواقع هم کشتی‌های تجاری با این صخره‌ها برخورد می‌کنند.

شکل‌گیری این صخره‌های منفرد دریایی را معمولا می‌توان در لایه‌های افقی سنگ‌های رسوبی یا آتشفشانی و به ویژه بر روی تخته‌سنگ‌های آهکی مشاهده کرد. سختی سنگ‌ها نسبت به فرسایش مقاومت چندانی ندارد.

سنگ‌های مقاوم‌تر می‌توانند پوش‌سنگ را ایجاد کنند. تخته‌سنگ‌های با مقاومت کمتر مانند رس دچار اسلامپ و فرسایش سریع می‌شوند و نمی‌توانند صخره دریایی را به وجود آورند. این در حالی است که سنگ‌های مقاوم‌تر، مانند سنگ خارا، به شکل‌های متفاوتی فرسایش پیدا می‌کنند.

ساحل صخره ای چابهار
ساحل صخره ای چابهار

چرا به ساحل صخره ای چابهار ساحل دریا بزرگ می‌گویند ؟

ساحل دریا بزرگ محل خودنمایی امواج سرکش دریای عمان است که در آن مسافران شاهد قدرت‌نمایی آب‌های آزاد اقیانوس هند و دریای عمان خواهند بود. این ساحل زیبا که در شرق چابهار قرار گرفته به دلیل ارتباطش با آب‌های اقیانوسی و وصل بودن به این آب‌های بزرگ یا همان مکران، ساحل دریابزرگ نام گرفته و دارای جزر و مدهای زیبایی است که موجهای بزرگی را به وجود می‌آورد.

در زمان طلوع آفتاب می‌توان شاهد آوازخواني و پرواز مرغان دريايي بر فراز ساحل صخره ای چابهار بود، همچنین در حوالی غروب آفتاب نیز انواع ماهی‌های رنگارنگ در این مکان جمع می‌شوند و منظره‌ای بدیع را پدید می‌آورند. مسافران هنگام تماشای این ساحل، می‌توانند صدف، حلزون، انواع ماهی‌های کوچک و بزرگ، نهنگ‌ها، خرچنگ‌ها، لاک پشت‌ها و ستاره دریایی نظاره کنند.

از پوشش‌های گیاهی زیبای این منطقه فرش خزه است. خزه‌های زیادی در طول مدت زمان طولانی روی صخره‌ها را به صورت فرش پوشانده‌ و زیبایی جذابی به آن بخشیده‌ اند.

ساحل صخره ای چابهار
ساحل صخره ای چابهار

بهترین زمان سفر

اگرچه مسافرت به مکان‌های دیدنی استان سیستان و بلوچستان بخصوص بندر زیبای چابهار در تمام روزها و فصول سال زیبایی خاص خود را دارد و در هر فصلی می‌توان از زیبایی‌های طبیعی این منطقه دیدن کرد اما اگر قصد دارید زیباترین جلوه‌های طبیعی ساحل دریا بزرگ را ببینید سعی کنید مرداد ماه را برای این موضوع انتخاب کنید.

چابهار به دلیل همسایگی با اقیانوس هند همیشه تحت تاثیر بادهای موسمی قرار دارد که این بادها از شبه قاره هند می‌وزد، بادهایی که به بادهای موسمی معروفند، اما بومیان این منطقه آن را مونسون می‌نامند.

در مرداد ماه وزش بادهای موسمی آغاز شده و موج‌های خروشانی به دیواره صخره‌ها برخورد می‌کنند و موج فشان‌های زیبایی را بوجود می‌آورند. این موج فشان‌ها با صدای برخورد مهیب آب و سنگ و قطرات آبی که ارتفاعی حدود 15 متر دارند، از زیبایی‌های این منطقه جذاب و دیدنی است.

رستوران های ساحل

رستوران‌های این ساحل نیز می‌تواند بخشی از تفریحات شما در این منطقه باشد. در منوی این رستوران‌ها انواع غذاهای بومی و ماهی‌های تازه و خوشمزه به چشم می‌خورد. ماهی کبابی را می‌توان در همه رستوران‌هایی که در امتداد ساحل قرار دارند، مشاهده کرد.

اگر تاکنون ساندویچ کوسه نخورده‌اید برای چشیدن طعم متفاوت این غذا شک نکنید. همچنین می‌توانید انواع خرچنگ‌ها را هم امتحان کنید. غذاهای بومی این منطقه شباهت زیادی به غذاهای هندی دارد با طعمی تند و ادویه‌های گوناگون و قوی. همچنین در امتداد ساحل آلاچیق‌ها و سکوهایی برای اقامت مسافرین ساخته شده است.

ساحل صخره ای چابهار
ساحل صخره ای چابهار

چطور به ساحل صخره ای چابهار برویم ؟

برای رسیدن به ساحل صخره ای چابهار، می‌توان از بلوار امام خمینی، یا از جاده‌ای که ترمینال اتوبوس‌ها در آن قرار دارد، به سمت میدان هیئت سه نفره حرکت کرد. سپس از بلوار اقیانوس به سمت جنوب رفته تا به فلکه مادر برسید. در ادامه از فلکه مادر بار دیگر که به سمت جنوب حرکت کرده و به یک فلکه بزرگ می‌رسید. در این قسمت باید وسیله نقلیه را پارک کرده و پیاده به سمت ساحل حرکت کرد. البته این مسیر برای افرادی است که وسیله نقلیه شخصی دارند.

اما اگر به وسیله هواپیما، اتوبوس یا قطار به چابهار آمده‌اید، بهترین مسیر دسترسی به ساحل صخره‌ای، استفاده از تاکسی‌های درون شهری خواهد بود. البته از جاده رمین نیز به صورت مستقیم به بلوار ساحلی راه وجود دارد.

آدرس: استان سیستان و بلوچستان، جاده چابهار- رمین، امتداد خیابان کارگر، مجموعه تفریحی ساحل صخره ای یا دریا بزرگ

ساعت بازدید: همه روزه 24 ساعته (نکته ای که باید در زمان بازدید از این منطقه به یاد داشته باشید این است که جانب احتیاط را رعایت کنید و مراقب باشید که از قسمت پرتگاهی این صخره ها سقوط نکنید).

هزینه بازدید: رایگان

ساحل صخره ای چابهار
ساحل صخره ای چابهار

مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:

دنیا جای بزرگی است ، برای اینکه فقط یک جا بمونی ✨