شیرود تنکابن
در این بخش از وب سایت مجله گردشگری تاپ توریست شما را با شیرود تنکابن آشنا خواهیم کرد. پس اگر قصد سفر به این شهر زیبا را دارید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
شیرود (Shirud) بهعنوان یکی از زیباترین شهرهای کشور به شمار میرود که از لحاظ جغرافیایی، در منطقه شمالی کشور واقع شده است. شهرهای شمالی به دلیل سرسبز بودن و نیز برخورداری از امتیاز بزرگ نزدیکی به دریای خزر، جزء محبوبترین بخشهایی به شمار میروند که مردم علاقهمند به سفرکردن به تکتک شهرهای آن هستند.
میتوان به جرات گفت که در ایام تعطیل در طول سال، پرترافیکترین جادههای کشور، منتهی به جادههای شمالی میشود که از سرسبزی خاصی بهرهمند است. از بزرگترین و زیباترین استانهای شمالی، میتوان به مازندران اشاره کرد که شیرود تنکابن نیز ازجمله شهرهای زیبای آن به شمار میرود.
تاریخچه و نحوه شکلگیری شیرود تنکابن
قبل از هر چیز باید بدانیم که شیرود از لحاظ جغرافیایی در کجا قرار دارد؟ درواقع این شهر جزو توابع دهستان گلیجان به شمار میرود که از توابع شهر تنکابن است. شیرود به لحاظ موقعیت قرارگیری، از شرق همسایه تنکابن بوده و از غرب با شهرهای رامسر، کتألم و ساداتشهر همسایگی دارد.
برای تشکیل یک شهر، حتی خیلی کوچک، نیاز است که توابع چند روستا و محله با یکدیگر ترکیب شده و منتهی به یک شهر شوند. شیرود نیز از به هم پیوستن روستاهایی چون محمدآباد، خزر کنار، شریفآباد، همتآباد، مجتمع فرهنگیان و سایر روستاهای همجوار تشکیل شده است که در رأس آنها، روستای شیرود قرار دارد که بهطورکلی نام این شهر را از اسم این روستا گرفته و شیرود نامیدهاند.
بهترین زمان سفر به شیرود تنکابن چه زمانی است؟
معمولاً شهرهای شمال کشور در فصل تابستان از آبوهوایی مرطوب و شرجی برخوردار هستند. شهر شیرود نیز بهعنوان یکی از توابع تنکابن، از این قاعده مستثنی نیست و در عین برخورداری از آبوهوای ملایم و معتدل، در فصلهای تابستان از آبوهوایی شرجی و مرطوب برخوردار است و در نتیجه فصل مناسبی برای سفر به این شهر به شمار نمیرود.
از طرفی در زمستان به دلیل برفی بودن جادهها و نیز سرد بودن هوا، زمستان نیز نمیتواند فصل مناسبی برای گردش به این شهر به شمار رود. در نتیجه پیشنهاد ما به شما، سفر به شیرود تنکابن در فصلهای بهار و پاییز است که آبوهوای معتدل و ملایم این شهر در این فصول از سال خودنمایی میکند.
فرهنگ و آداب و رسوم شیرود تنکابن
از لحاظ گویش محلی، تنکابنیها با گویش گلیجانی، دوهزاری و نیز سههزاری گفتوگو میکنند و از طرفی شیرودیها با گویش مازندرانی و حتی گیلکی صحبت میکنند و ازآنجاییکه شیرود از توابع تنکابن به شمار میرود، مردمان این شهر به تمام گویشهای محلی نامبردهشده با یکدیگر صحبت میکنند.
به گفته مورخان، در سالهای ۱۴۵۲، شهر شیرود جزو توابع استان گیلان به شمار میرفت که با گذشت زمان به توابع مازندران پیوست و از همین جهت، فرهنگ و آدابورسوم شیرود متشکل از فرهنگ گیلان و مازندران است.
جاهای دیدنی شیرود
هنگامی که قصد سفر به یک شهر یا کشوری را داریم، از جمله مهمترین مسائلی که به آن میپردازیم، آنالیز جاهای دیدنی آن شهر است. شهر شیرود نیز از نظر برخورداری از جاهای دیدنی، جزو رتبههای برتر منطقه به شمار میرود. زیباترین و معروفترین جاذبه گردشگری این شهر، آبشار تودارک است که از جمله زیباترین و بزرگترین آبشارهای موجود در استان مازندران است.
از دیگر مکانهای دیدنی این شهر میتوان به پل قدیمی شیرود، امامزاده بزرگ آقا سید حسین شیرود، رودخانه شیرود و نیز ساحل شیرود اشاره کرد. وجود این مکانهای جذاب و دیدنی در این شهر، به همراه امتیاز آبوهوای مطبوع و ناب باعث جذب گردشگران بسیاری به این شهر شده است.
سوغات و صنایع دستی شیرود
معمولاً شهرهای شمالی به تولید و ساخت صنایعدستی در سطح کشور معروف هستند. زنهای مناطق شمالی هنرمندان بزرگی در بخش پخت انواع غذاهای محلی، شیرینی جات، ترشی جات محلی به شمار میروند که در طی سال، در انواع مختلف نمایشگاههای محلی و کشوری شرکت کرده و هنرهای خود را در این نمایشگاهها به نمایش میگذارند.
از معروفترین صنایعدستی شهر شیرود که از توابع تنکابن است، میتوان به منبتکاری، سفالگری پیکرتراشی، دوخت و طراحی انواع لباسهای محلی و غیره اشاره کرد. اگر به این شهر سفرکردهاید، پیشنهاد میشود حتماً از صنایعدستی شیرود، بخصوص سفالگری، منبتکاری و… آن خریداری نمایید.
مسیرهای سفر به شیرود تنکابن
برای سفر به این شهر، نیاز است که از شهر تهران عبور کنید و سپس برای حرکت بهسوی شیرود میتوانید به دو طریق اقدام نمایید. در مسیر اول نیاز است که ۲۵۱ کیلومتر جهت رسیدن به مقصد طی نمایید و این در حالی است که در مسیر دوم نیاز است تا ۴۴۳ کیلومتر جهت رسیدن به شیرود پشت سر گذارید. این روش طولانیتر از مسیر اول است که با گذر از آزادراه کرج – قزوین آغاز شده و پس از عبور از شهرهای کرج، قزوین، رودبار، لنگرود، رودسر، چابکسر، رامسر و درنهایت تنکابن، به مقصد میرسد.
این در حالی است که در روش اول، وارد آزادراه تهران – شمال میشویم و پس از عبور از شهر کرج، به شهرهای آستارا، مرزنآباد، نشتارود، ولیآباد، تنکابن میرسید که پس از آن به شهر شیرود رسیده است. این روش نزدیکترین راه برای سفر به این شهر به شمار میرود.
سخن پایانی
شهر شیرود یکی از توابع شهر تنکابن در مازندران به شمار میرود که به دلیل همسایگی که با دریای خزردارد، از آبوهوایی معتدل و مطبوع برخوردار است. این شهر از ترکیب بیش از ۱۵ روستا و محله به یکدیگر متشکل شد و به دلیل اینکه در طول تاریخ جزو توابع مازندران و گیلان بوده است، آدابورسوم هر دو استان را به خود دیده و گویشهای مشترکی با یکدیگر دارند.
اگر قصد سفر به این شهر را دارید، در فصول بهار و زمستان به شیرود تنکابن سفر کنید که در این فصل از سال این شهر از معتدلترین و مطبوعترین شرایط جوی برخوردار است که بسیار دلنشین است. قبل از ترک این شهر، خرید صنایعدستی شیرودتنکاین را بههیچعنوان از دست ندهید.
مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:
- جنگل ییلاقی سه هزار تنکابن ، مازندران | Tonekabon
- جنگل های دو هزار تنکابن را بیشتر بشناسید
- دشت دریاسر ، طبیعتی بکر و زیبا در تنکابن | Tonekabon
- پارک جنگلی چالدره ، تنکابن | Tonekabon
- هتل جنگلی چالدره ، تنکابن | Chaldarreh Hotel
- پل چشمه کیله تنکابن ، اثری از دوره پهلوی | Tonekabon
- چشمه آبگرم فلکده تنکابن ، مازندران | Falakdeh
- آبشارهای کوهسر ، طبیعتی زیبا در تنکابن | Tonekabon
- مرداب نشتارود تنکابن ، مازندران | Tonekabon
- اسل محله ، روستایی زیبا در تنکابن | Esel Mahalleh
ارسال نقد و بررسی