روستای کندلوس
در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ توریست شما را با روستای کندلوس آشنا خواهیم کرد. برای آشنایی بیشتر با این روستای بسیار زیبا در استان مازندران با ما همراه باشید.
روستای زیبای کندلوس (Kandolus) با آب و هوای ییلاقی در دامنه سرسبز رشته کوههای البرز در منطقه کجور و 75 کیلومتری نوشهر واقع شده است. اینکه بتوانیم در روستایی راه برویم که یکی از اولین سکونتگاههای آدمها بوده تجربه خوشایندیست و مثل سفری در زمان میماند و روستای چهار هزار ساله کندلوس یکی از این جاهاست. این روستای ییلاقی که بین جنگل و دره قرار گرفته هم خودش دیدنیست و هم اطرافش.
کندلوس قدمتی چند هزار ساله دارد، یافتههای باستانی و مراسم کهن روستا گویای این موضوع است. آب و هوا و طبیعت روستای کندلوس نیز بهشت آدمی است. از تهران تا این ییلاق ۲۲۰ کیلومتر است، یعنی حدود ۴ ساعت و نیم در راه هستید. از چالوس هم باید ۶۳ کیلومتر رانندگی کنید و کمتر از یک ساعت و نیم در راه باشید. ارتفاع این منطقه ۱۶۵۰ متر از سطح دریاست.
کندلوس ، روستایی توریستیست و حال و هوایی توریستی هم دارد، پیادهروها را سنگ فرش کردهاند. یکی از ویژگیهای این روستا تمیز بودنش است و کمتر زبالهای را روی زمین میبینید و همه جای روستا سطل زباله قرار دارد. اینجا در دره زانوس قرار گرفته و در حاشیه آن رودخانه کندلوس جاریست. راه رفتن توی کوچه پس کوچهها و تماشای خانههای قشنگ با سقف های شیروانی هم تا دلتان بخواهد در این روستا محیاست.
کندلوس از محلههایی به نامهای درزی کلا، ملاکلا، جورسری، جیرسری، بنیم سری و سری دله تشکیل شده است. کار و پیشه اهالی این دهکده از زمانهای قدیم تهیه و تولید چوب و ذغال در زمستان و کشاورزی در تابستان بوده است و اکنون به دلیل قانون مراقبت از جنگل، اهالی علاوه بر کشاورزی به خیاطی و نجاری روی آوردهاند. از صنایع دستی این دهکده میتوان به بافتن جاجیم، ایزار (پارچه پشمی چارخانه دستباف)، بافتن جوراب، دستکش و بلوز پشمی گلدار و نمدمالی اشاره کرد.
معماری روستا
معماری این روستا شما را برای لحظه ای متوقف و غرق در خود می کند. خانه های قدیمی با نمای چوبی، سقف های چوبی، پنجره های کوچک، دیوارهای کاه گلی، کوچه های سنگ فرش شده و سقف های شیروانی حالت خاصی را در روستا ایجاد کرده و چهره ی خاصی به آن بخشیده اند.
معابر سنگفرش کندلوس وسوسه ی قدم زدن بر روی آنها را به جان شما می اندازند. با قدم زدن بر روی آنها و گشت و گذار در روستا، گویی زمان به عقب می رود و برای لحظاتی از شهر و دغدغه هایش دور می شوید.
بهترین زمان سفر
هر زمان که به کندلوس بروید، تماشایی است. از بهارهای سرسبز، تابستانهای خنک، پاییزهای هفترنگ و روزهای برفی کندلوس نمیتوان گذشت. اگر آبوهوای معتدل را برای سفر میپسندید، بهتر است فصل تابستان و بهار را برای سفر انتخاب کنید. چراکه این منطقه ییلاقی و کوهستانی است. همچنین اگر به سنت و مراسم کهن و محلی علاقه دارید، زمان جشنهای تیرماه سیزده شو و مراسم مج را برای سفر به کندلوس انتخاب کنید.
جاهای دیدنی کندلوس
موزه مردم شناسی
مجموعه اشیاء نگهداری شده در مجموعه فرهنگی کندلوس در بخشهای مختلف طبقهبندی شده است. این اشیاء شامل بافتهها، پوشاک و زینتآلات روستایی، مجسمهها، نقاشیهای سنتی و قهوهخانهای، ظروف و ابزارآلات فلزی و چوبی و اشیاء و ظروف سفالی، چینی آلات، وسایل روستایی از هزاره دوم قبل از میلاد تا دوره قاجاریه است.
اسناد و کتب خطی، نسخ خطی، کلامالله مجید، دیوان اشعار و عقدنامهها و فرامین نیز بخشی از این گنجینه به شمار میرود. در هر گوشه ای از موزه مردم شناسی کندلوس، آثاری قرار دارد که با شناسنامه و اطلاعات دقیق، به صورت زیبایی در کنار هم چیده شدهاند و راوی فرهنگ اقوام ساکن مازندران هستند. در یک کلام، فرهنگسرای کندلوس، نمایشگاهی مملو از زیباییها و تاریخ مردم منطقه مازندران است.
موزه گیاهان دارویی
موزه گیاهان دارویی مجتمع کشاورزی کندلوس در سال ۱۳۶۵ با هدفهای کشت، پرورش، تولید و بستهبندی گیاهان اصلی دارویی و معطر و همچنین تولید اسانسها و روغنهای گیاهی تأسیس و برای اولین بار در ایران باغ بوتانیک (موزه گیاهان دارویی) در زمینی به مساحت ده هکتار بر پا شد که با کاشتی بالغ بر ۲۵۰ گونه گیاه ژنتیک ارزشمند در ایران به تولید و عرضه محصولات گوناگون در زمینههای مختلف اقدام و محصولات خود را به اکثر کشورهای جهان صادر میکند.
حمام کندلوس
رفتن به حمامی قدیمی که از دوره قاجار به جا مانده است، حس و حال عجیبی دارد. انگار که یکباره چند سال در تاریخ به عقب میروید. این حمام تاریخی ثبت ملی شده است.
آبشار کندلوس
در 5 کیلومتری روستا آبشاری 10 متری قرار دارد که توسط جنگل محصور شده است. آب از فراز این آبشار بیرون می آید و به صورت قطرات به پایین می ریزد. برای رسیدن به آبشار کندلوس حدود 1 ساعت پیاده روی لازم است.
دیو چشمه
دیو چشمه، بزرگترین چشمه آب معدنی سرد منطقه، در نزدیکی این روستا قرار دارد و آب گوارایی را از قلب زمین به رهگذران هدیه می کند. چشمه های آب معدنی دیگری نیز، در پایین روستا واقع هستند.
آرامگاه امامزاده فضل و فاضل
در قسمت شرقی روستا، بنای یک آرامگاه با برج آجری کوچک و چهار ضلعی و ایوانی چوبین به چشم می خورد که کتیبه ای از آیات قرآنی در صحن خود دارد. این آرامگاه یکی از اماکن زیارتگاهی روستای کندلوس است که 100 سال قدمت دارد و متعلق به امامزاده فضل و فاضل می باشد.
اقامت
در روستای کندلوس مهمانسرای سنتی و زیبایی قرار دارد که می توانید چند روزی را در آن اقامت کنید. همچنین شهر های اطراف روستا با خانه های محلی و هتل ها و مهمانسراها امکانات خوبی را برای اقامت به شما ارائه می دهند.
امکانات گردشگری روستا
کندلوس از جمله روستاهای ایرانی می باشد که از سال 1367 امکانات بسیار مناسبی را در قالب یک مجموعه برای پذیرایی گردشگران دارد. فروشگاه تولیدات محلی و صنایع دستی، رستوران محلی، مهمانسرا و سرویس بهداشتی عمومی از جمله امکاناتی هستند که به مناسب ترین شکل ممکن ایجاد شده و در اختیار گردشگران قرار گرفته اند.
دسترسی
وارد محور کرج چالوس شوید. 7 کیلومتر بعد از مرزن آباد، دوراهی کجور را خواهید دید که پس از ورود به آن و طی 42 کیلومتر مسیر کوهستانی به روستای کندلوس می رسید.
آدرس: ایران، استان مازندران، 75 کیلومتری جنوب شرقی نوشهر، بخش کجور
مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:
- جاذبه های دیدنی و گردشگری نوشهر | Nowshahr
- پارک جنگلی سی سنگان نوشهر ، مازندران | Si Sangan
- دریاچه ارواح نوشهر ( تالاب ممرز) | Lake of Ghosts
- جاهای دیدنی چالوس ، مازندران | Chalus
- دیدنی های جاده چالوس | Chalus Road
- دهکده مازیچال کلاردشت ، بهشتی در مازندران | Mazandaran
- معرفی دریاچه ولشت چالوس | Valasht Lake
- سفر به نمک آبرود و معرفی تفریحات آن | Namakabrud
- روستای لاویج ، طبیعتی بکر در استان مازندران | Lavij
- جاهای دیدنی ساری ، مازندران | Sari
- جاهای دیدنی تنکابن ، مازندران | Tonekabon
- آشنایی با جاذبه های گردشگری رامسر | مازندران
- جنگل های دو هزار تنکابن را بیشتر بشناسید
- پل معلق نمک آبرود ، مازندران | Namak Abrud
- پارک جنگلی نور | مازندران
- باداب سورت ، چشمه های پلکانی | مازندران
- روستای زیبای جواهرده | رامسر
ارسال نقد و بررسی