اهرام جیزه قاهره
اهرام جیزه قاهره

اهرام جیزه در قاهره ، مصر | Giza Necropolis

رزرو تور
تور پاییز ۱۴۰۳
اجاره خودرو در عمان
 

اهرام جیزه قاهره

در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ توریست شما را با اهرام جیزه قاهره (اهرام ثلاثه) آشنا خواهیم کرد . با ما همراه باشید .

بناهای بسیار باشکوهی در طول تاریخ به دست بشر ساخته شد. یکی از این بناها، مجموعه اهرام جیزه کشور مصر است که در شهر قاهره کنونی قرار دارد. بزرگ‌ترین اهرام در بین اهرام ثلاثه و عجایب هفت‌گانه مصر، خوفو یا جیزه است که در شهر جیزه قرار دارد. به‌حق که نام عجایب شایسته این اهرام تاریخی است، چراکه اهرام جیزه به حدی پیچیده و مهندسی هستند که برای بسیاری از انسان‌ها قابل درک نیست.

قدمت مجموعه اهرام جیزه به دودمان چهارم مصر می‌رسد که نام‌های آن شامل خوفو، خَفرِع و مَنقُرع می‌شود. علاوه بر سه هرم نامبرده، در منطقه جیزه شاهد آثار باستانی دیگری چون مجسمه اسفینکس، کشتی بزرگ مصری متعلق به 2500 سال پیش از میلاد مسیح و چندین هرم کوچک‌تر هستیم که در این شهر تاریخی جای گرفته است.

اهرام جیزه قاهره
اهرام جیزه قاهره

این اهرام پر رمزوراز در حدود سال 2550 پیش از میلاد، به‌عنوان مقبره‌ای برای فراعنه مصر ساخته شده‌اند. اگر پا به این شهر تاریخی بگذاریم می‌توانیم با دیدن این اهرام در منطقه جیزه، سفری به عمق تاریخ داشته باشیم و از عظمت و ابهت این اهرام غرق در لذت شویم. حتی می‌توانید در شب به بالای هرم نگاه کنید و سه ستاره پر رنگ را که دقیقا به‌صورت الگوی ساخت هرم جیزه قرار گرفته است، را ببینید.

از عجائب دیگر اهرام رمزآلود جیزه، وجود تصاویری به شکل هواپیما و هلیکوپتر بر روی سنگ نبشته‌های این اهرام است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت، تنها توضیحی که می‌توان ارائه داد حضور گونه‌های هوشمند و پیشرفته، در آن زمان است.

اهرام جیزه قاهره
اهرام جیزه قاهره

در جلوی هر هرم، معبد کوچکی قرار داشت که با گذرگاهی سنگفرش به معبدی دیگر که در دره نیل، در حاشیه مزارع واقع بود، می‌پیوست.در دو سوی اهرام، هرم‌های کوچکی با طرحی منظم و دقیق وجود دارد که مخصوص اعضای خاندان سلطنتی بوده و جهت هرم‌های 3 گانه، شمالی جنوبی است. هرم های خوفو و خفرع نیز روی محوری مایل در امتداد یکدیگر ساخته شده‌اند.

اهرام جیزه قاهره
اهرام جیزه قاهره

مصری‌ها زندگی کوتاه این جهان را فانی و مرگ را آغاز یک حیات نوین و جاویدان در دنیای دیگر می‌دانستند. به همین دلیل منازل خود را با مصالحی مانند خشت و گل و مقابر را از مصالح با دوامی مانند سنگ می‌ساختند.بر اساس اعتقاد و تفکر آنان هر انسان علاوه بر جسم دارای یک روح به نام بع، ویک پیکر شبه گونه بنام کا است. «بع» پس از مرگ در زمین مانده و هر شب به جسد باز می گردد ولی «کا» می‌تواند مابین این دوجهان در حرکت باشد.

به اعتقاد مصری‌ها، شرط جاودانه بودن زندگانی آن بوده که بع و کا هر دو بتوانند جسد خود را شناخته و به آن بازگردند. به همین علت برای از بین نرفتن اجساد مردگان آنان را مومیایی کرده و کلیه اشیا و متعلقات آنان را در کنار شان قرار می‌دادند.همچنین برای محافظت از جسد، مقابر را محکم و غیر قابل نفود می ساختند تا کا بتواند در آنجا سکونت کند و از بلاهای طبیعی و سرقت اموال در امان باشد.

اهرام جیزه قاهره
اهرام جیزه قاهره
اهرام جیزه قاهره
اهرام جیزه قاهره

این اهرام شاهکار تکنیک مهندسی، طراحی و معماری هستند. برش و اندازه‌گیری سنگ‌ها در حد اعجاب انگیزی دقیق بوده، به طوری که کوچکترین خطایی باعث بر هم خوردگی اشکال هندسی و حتی فرو ریختن بنا می‌شد. این بناها بزرگترین بناهای ساخت بشر تا کنون هستند.اهرام مصر تقریبا در یک دوره ۱۰۰۰ ساله و در زمان شکوفایی و عظمت فراعنه مصر بین سال‌های ۲۷۰۰ تا ۱۷۰۰ قبل از میلا‌د بنا شده‌اند.

هرم غول پیکر مصر از قدیمی ترین عجایب هفتگانه است و تنها بنایی است که در میان عجایب هفتگانه تا به امروز باقی مانده است.زمانی که این هرم ساخته شد بلندترین ساختمان جهان در آن زمان محسوب می شد و این رتبه را تا ٤٠٠٠ سال حفظ کرد.در حدود ٢٥٨٠سال قبل از میلاد مسیح این هرم‌ها را برای دفن فراعنه ساخته‌اند.

اهرام جیزه قاهره
اهرام جیزه قاهره

بخش های مجموعه اهرام 

هرم خوفو، هرم خفره، هرم منکور، معبد تدفینی خفره، معبد تدفینی، هرم فرعی، معبد دره‌ای خفره، معبد دره‌ای منکور، مقبره‌های ملکه هتفرس اول، مقبره‌های ملکه خنت کاوس اول، اهرام ملکه‌ها، مصطبه‌ها، تندیس ابوالهول، معبد ابوالهول، مقبره همیوفر، دفتر تحقیقات اهرام جیزه، گودال قایق‌ها، مقبره‌های کنده شده در صخره، گذرگاه سنگ‌فرش تدفینی، معبد سنگ منکور، گورستان جدید، گورستان غرب، گورستان شرق، مقبرهٔ کنده‌شده در صخره مصطبه، مقبرهٔ کنده‌شده در صخره در منطقهٔ مرکزی مصطبه.

اهرام جیزه قاهره
اهرام جیزه قاهره
جهان را ببین. جهان، رویایی تر از هر رویایی است. (ری بردبری)