آبشار طسوج
در این بخش از وب سایت مجله گردشگری تاپ توریست شما را با آبشار طسوج آشنا خواهیم کرد. برای آشنایی با این آبشار زیبا در شهرستان چرام در استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه با ما همراه باشید.
منطقه گردشگری طسوج در قسمت جنوب شرقی کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفته است. این منطقه کوهستانی و زیبا دارای منابع آب فراوان، چشمانداز زیبا، طبیعتی بکر و منحصر به فرد است. منطقه طسوج آب و هوایی بسیار مطبوع و معتدل دارد. این منطقه در بهار و تابستان طبیعتی کمنظیر داشته و آبشار آن آبی گوارا و شفاف دارد. این منطقه بهعنوان یکی از قطبهای مهم گردشگری در استان کهگیلویه و بویراحمد و از جاهای دیدنی دهدشت محسوب میشود و یکی از مناطق مهم گردشگری استان از لحاظ طبیعت و اکوتوریسم است.
آبشار طسوج (Tasouj waterfall) در سردترین نقطه شهرستان چرام و در ۷۰ کیلومتری شهر دهدشت در دل طبیعتی چشمنواز و سرسبز قرار گرفته است. این آبشار زیبا و فضای اطراف آن در تمام طول سال پذیرای گردشگران بسیاری است. اطراف آبشار طسوج را طبیعت زیبا و بکر، باغات سیب و درختان کهنسالی در برگرفته است. در دل این طبیعت زیبا، ایلات و عشایر نیز اتراق میکنند و یکی از زیباترین صحنههای طبیعی را در این مکان عرضه کرده و رویایی بودن چشمانداز آن را چندین برابر میکنند.
تحقیق و گشت و گذار در اطراف آبشار طسوج نشان میدهد اطراف این طبیعت زیبا، روزگاری تاریخی در دوره قاجاریه را نیز در شناسنامه خود داشته است. بقایای یک عمارت تاریخی در فاصله ۳۰ متری آبشار در این مکان دیده میشود که از دوره احتشامالسلطنه برجای مانده است. از این عمارت، کتیبهای به خط ثلث برجای مانده که تاریخ آن سال ۱۲۹۶ را نشان میهد.
پوشش گیاهی اطراف آبشار طسوج را درختان زیبای بلوط تشکیل میدهند. درختان چنار نیز در کناره سکوهای نشیمن و در اطراف آبشار قرار گرفتهاند. این درختان زیبای سر به فلک کشیده و طبیعت سرسبز، که چشم هر طبیعتگردی را به سمت خود خیره می کنند، سایهساری برای استراحت رهگذران و گذران اوقات گردشگران و طبیعتگردان محسوب میشوند.
طبیعی است که فضای اطراف آبشار تسوج نیازمند توجه و توسعه است. این منطقه با وجود جذب گردشگر بسیار، از استانداردهای یک منطقه گردشگری برخوردار نیست. جاده منتهی به این مسیر، خاکی بودن آن و عدم امکان عبور وسایل نقلیه از این جاده به آبشار طسوج و نداشتن اقامتگاه و محل سکونت برای گردشگران مهمترین کمبودهای این مکان گردشگری هستند. فقدان بسترهای لازم جهت ورود و اسکان گردشگر در منطقه و مشکلات ارتباطی و عدم دسترسی، سبب شده است که این منطقه در یک انزوا و بنبست قرار گیرد.
مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:
- باغ چشمه بلقیس ، بهشت شهرستان چرام | Choram
- باغ عمران شهرستان چرام ، کهگیلویه و بویراحمد | Choram
- تنگ تامرادی ، مکانی بکر در کهگیلویه و بویر احمد | Tang-e Tamoradi
- طبیعت زیبا و دیدنی مارگون | Maregoon
- سی سخت ، نگین استان کهگیلویه و بویراحمد | Sisakht
- سفر به شهر نرگس زار بهبهان |Behbahan
- معرفی دیدنی های شهر لنده | Lendeh
- معرفی دیدنی های شهر باشت | Basht
ارسال نقد و بررسی