روستای هرانده
در این بخش از وب سایت مجله گردشگری تاپ توریست شما را با روستای هرانده آشنا خواهیم کرد. برای آشنایی با این روستای زیبا در فیروزکوه در استان تهران در ادامه با ما همراه باشید.
روستای هرانده (Herandeh) در شهرستان فیروزکوه، یکی از روستاهای زیبا و بکر پیرامون تهران است. این آبادی که از توابع استان تهران محسوب میشود، دارای طبیعتی بسیار جذاب است. روستای هرانده واقع در ۱۰۵ کیلومتری تهران و ۱۲ کیلومتری جنوب غربی فیروزکوه در مسیر جاده تهران به فیروزکوه است. این روستا دارای بینظیرترین و متنوعترین مناظر طبیعی بوده، به گونهای که سفیدی گلهای گیلاس و سفیدی برفهای زمستانی تا کوههایی به رنگ قرمز و غار بورنیک در دل زمین را دارا است.
کوچه باغ های این روستا برای عکاسی و پیاده روی به ویژه در فصل پاییز بی نظیر است. این روستا دارای جاذبه های تاریخی و دیدنی همچون امامزاده یحیی است. رودخانه پر آب نمرود از این روستا می گذرد که فضایی خوش آب وهوا و مناسب برای پیک نیک و تفریحات تابستانی را در روستا ایجاد می کند.
بهترین فصل سفر
ارتفاع این روستا از سطح دریا حدود 1800 متر و آب هوای آن در زمستان سرد و در تابستان مطبوع و دلپذیر است. در بهار و تابستان به دلیل کوهستانی بودن منطقه، هوا معتدل و دلپذیر است. در اوایل بهار می توانید شاهد شکوفه ها بر روی درختان نیز باشید. با شروع فصل پاییز سیب های قرمز بر روی درختان خودنمایی می کنند و برخی معتقدند بهترین زمان برای رفتن به هرانده در مهرماه است. با نزدیک شدن به پایان پاییز هوا رو به سردی می رود. اقلیم کوهستانی این روستا زمستان هایی سرد و سخت را به ارمغان می آورد.
دیدنی های روستای هرانده
رودخانه نمرود
همانطور که گفتیم رودخانه پر آب نمرود از این روستا می گذرد که فضایی خوش آب وهوا و مناسب برای پیک نیک و تفریحات تابستانی را در روستا ایجاد می کند. این رودخانه پر آب یکی از زیبایی ها و دیدنی های اصلی روستاست که طراوت و اهمیت خاصی به روستا بخشیده است.
تپه باستانی شیر دره
این تپه در جنوب شرقی روستا قرار گرفته و خاک قرمزش آن را بسیار خاص و متمایز کرده است. متاسفانه در این تپه باستانی حفاری های غیر مجازی صورت گرفته که نتیجه آن کشف تعدادی سفال و بقایای ابزارآلات دفن مردگان است. در بخش شمال غربی تپه نیز بقایای یک برج دیدبانی وجود دارد که قدمت آن به احتمال زیاد به دوره اسلامی بر می گردد و به روایتی متعلق به قرن های 4 و 5 هجری قمری بوده و به منظور دیده بانی و حفاظت از منطقه استفاده می شده است.
غار باستانی بورنیک
این غار در شمال شرقی روستا و بر بلندای دشتی زیبا و پهناور قرار گرفته که دارای پوشش گیاهی بسیار متنوعی است و به آن دشت بورنیک می گویند. اگر بخواهید پیاده از روستا به غار بورنیک بروید حدود 2 ساعت زمان خواهد برد که حدود 1 ساعت از مسیر کوهنوردی با شیب تند است. ۱۴۸ پله در دهانه غار وجود دارد که شما را به درون غار هدایت می کند، دهانه ای بزرگ و تقریبا مثلثی شکل به ارتفاع 8 متر، جایی که به نظر می رسد هزاران سال پیش مکان سکونت انسان های اولیه بوده است. طول غار 3473 متر تخمین زده می شود. این غار طولانیترین غار استان تهران و چهارمین غار طولانی ایران است. ارزش های تاریخی و باستان شناسی غار بورنیک موجب شد تا در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۶۳۳۷ در فهرست آثار ملی ایران قرار گیرد.
بقعه تاریخی امامزاده یحیی
امامزاده یحیی یک برج استوانه ای شکل است که در قسمت جنوبی روستا قرار دارد. قدمت این سازه تاریخی به قرون 6 و 7 هجری قمری می رسد و از مصالحی مثل سنگ، گچ و ساروج ساخته شده است. داخل امامزاده 8 قبر وجود دارد که گفته می شود متعلق به نزدیکان امامزاده است. چند سال پیش داخل امامزاده کتیبه ای با خط کوفی پیدا شد که گویا متعلق به دوره ایلخانی است.
تفریحات در روستای هرانده
- بازدید از کوچه باغ های زیبای روستا
- پیاده روی از هرانده تا خمده
یکی از مشهورترین فعالیت هایی که بیشتر گردشگران در این روستا انجام می دهند پیمایش مسیر پیاده روی بین دو روستای هرانده تا خمده است. برای پیموندن این مسیر ابتدا وارد هرانده شوید؛ سپس باید مسیر را به سمت غار بورنیک ادامه دهید و بعد راه را به سمت روستای خمده پیش بگیرید. در این مسیر زیبایی ها کم نیست؛ از درختان زیبای چنار در کنار رودخانه گرفته تا میوه های ریز و درشت مثل زرشک سیاه کوهی و والک هایی که در جای جای زمین ها سر بر آورده اند همگی لذت مسیر را زیاد می کنند. برای پیمودن مسیر نیازی به راهنما ندارید چرا که تمام مسیر پاکوب بوده و رودخانه راه را به شما نشان خواهد داد. پیمایش حدود 2 الی 3 ساعت (با توجه به سرعت شما) زمان خواهد برد پس تمام جوانب را در نظر بگیرید.
اقامت در روستا
چند باغ در روستا هستند که اتاقک های کوچک سیمانی و البته بدون امکانات برای شب مانی اجاره می دهند. می توانید این باغ ها را اجاره کنید و شب را در آن ها بگذرانید.
همچنین اگر تمایل و صد البته به اصول کمپینگ آشنایی داشته باشید می توانید در کنار بستر رودخانه نمرود کمپ بزنید و اقامتی متفاوت را تجربه کنید. توصیه می شود این فعالیت را در فصول گرم سال انجام دهید.
چطور به روستای هرانده برویم ؟
برای رفتن به روستای هرانده وارد اتوبان بابایی- شرق در تهران شوید و اتوبان را تا انتها ادامه دهید تا وارد آزاد راه جدید تهران- پردیس شوید. در انتهای آزاد راه (مابین رودهن و بومهن) وارد جاده فیروزکوه شده و 12 کیلومتر مانده به فیروزکوه تابلوی فرعی روستای هرانده را خواهید دید. از اول جاده تا انتهای روستا حدود 1 کیلومتر راه پیش روی تان است. همچنین برای استفاده از وسایل نقلیه عمومی می توانید به ترمینال شرق بروید و مینی بوس های فیروزکوه را سوار شوید، سر جاده هرانده پیاده شوید و مابقی مسیر را پیاده طی کنید.
مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:
- سفر به تهران و دماوند
- بهترین چشم انداز دماوند در روستای نوا و دشت آزو | Mazandaran
- جاده هراز و جاذبه های اطراف آن | Haraz Road
- جاده فیروزکوه و مقاصد گردشگری اطراف آن | Firuzkuh Road
- دیدنی های جاده چالوس | Chalus Road
- گردنه هزارچم جاده چالوس | Chalus Road
- جاده توسکستان ، زیباترین جاده جنگلی ایران | Tuskestan
- جاده اسالم به خلخال ، زیباترین جاده جنگلی ایران | Gilan
- جاده جنگلی کلاردشت به عباس آباد | Mazandaran
- تصاویری از جاده عباس آباد به کلاردشت در پاییز | Mazandaran
ارسال نقد و بررسی