جاده فیروزکوه
در این بخش از وب سایت مجله گردشگری تاپ توریست شما را با جاده فیروزکوه آشنا خواهیم کرد. برای آشنایی با این جاده زیبا و مقاصد گردشگری و تفریحی اطراف آن در ادامه با ما همراه باشید.
جاده فیروزکوه (Firuzkuh Road) یا جاده ۷۹، جادهای است از تهران به مازندران که جاده سوادکوه نیز نامیده میشود و از تهران تا قائمشهر و سپس به ساری امتداد مییابد. این جاده ابتدا از تهران شروع می شود سپس به شهر بومهن در استان تهران رسیده و از آنجا به قائمشهر در استان مازندران ختم میشود. جاده فیروزکوه یا همان محور سوادکوه بعد از جاده کندوان و جاده هراز قدیمیترین جاده استان از نظر تاریخ افتتاح محسوب میشود. کار ساخت این جاده حدود ۱۶ سال به طول انجامید.
همچنین این جاده طولانیترین محور در بین جادههای استان است. جاده بینالمللی فیروزکوه یکی از سه محور ارتباطی شهر تهران به شمال ایران است. طبق آمار حدود ۲۵٪ از مسافران نوروزی استان مازندران، از طریق این جاده وارد استان میشوند. این محور در بیشتر مواقع از ترافیک کمتری نسبت به محور هراز برخوردار است. به همین دلیل طبق آمار اعلام سهم تلفات و تصادف در این جاده کمتر از محورهای هراز و کندوان است.
پر خطرترین نقطه این محور محدوده گدوک میباشد این منطقه به علت ارتفاع زیاد همواره دارای مه غلیظ در تمام مقاطع سال میباشد که در فصل زمستان هم با بارش سنگین برف مواجه میشود و همین امر باعث بروز حوادث و تصادفاتی شده است. این نقطه حادثه خیز حدود ۱۵ کیلومتر طول دارد. از نکات جالب این نقطه پخت آش و فروش آن به مسافران در هوای سرد زمستان است.
دیدنی های جاده فیروزکوه
کوه تل کمر
کوه تل کمر با ارتفاع ۲ هزار و ۸۰۰ متر در غرب شهر دماوند قرار دارد. از رودهن تا کوه تل کمر حدود ۳۰ دقیقه فاصله است. این کوه از طرف شما غرب به پیست اسکی آبعلی و از طرف شمال شرق به چشمه آب معدنی اعلا وصل میشود. کوه تل کمر سنگی بوده و گردشگران و طبیعتگردان بسیاری از آن دیدن میکنند. البته صعود به قله تل کمر را فقط به کوهنوردان پیشنهاد میکنیم. پس از صعود به قله، میتوانید قله دماوند، رشته کوههای البرز و شهر زیبای دماوند را ببینید.
برج شیخ شبلی
برج شیخ شبلی در ارتفاعات دماوند قرار دارد. از رودهن تا برج شیخ شبلی حدود ۳۰ دقیقه فاصله است. این برج تاریخی به عنوان یکی از آثار ملی ایران، متعلق به دوران سلجوقی بوده و قدمت آن به قرن چهارم یا پنجم هجری میرسد. مردم دماوند برای قدردانی از خدمات عادلانه ابوبکر دلف بن جحدر شبلی به عنوان حاکم دماوند، این برج را با نام شیخ شبلی بنا کردند. معماری این برج تاریخی به عنوان یکی از شاهکارهای معماری دوران سلجوقی در ایران شناخته میشود. سبک معماری این برج به سبک رازی است. سبک رازی متنوعترین سبک معماری اسلامی ایرانی است که از قرن پنجم تا هفتم به ویژه در مناطق شمالی کشور رواج پیدا کرد.
آبشار تیزاب
آبشار تیزاب از جاذبههای گردشگری شهر دماوند است که هرساله گردشگران بسیاری را به خود جذب میکند. از رودهن تا آبشار تیزاب ۴۰ دقیقه فاصله است. این آبشار از البرز کوه سرچشمه گرفته، از صخرههای سنگی کوهستان سرازیر شده و به تنگه تیزاب میریزد. آب این آبشار تند و گس است و در فصل بهار بسیار پر آب است. در فصل زمستان گاهی اوقات این آبشار یخ میبندد. آبوهوای مطبوع آبشار و محیط کوهستانی اطراف آن، این آبشار را به یک جاذبه دیدنی و جذاب برای طبیعتگردان تبدیل کرده است.
غار رودافشان
غار رودافشان در ارتفاعات روستایی با همین نام قرار گرفته و از رودهن تا غار رودافشان حدود ۱ ساعت و ۵ دقیقه فاصله است. دهانه این غار ۲۰ متر ارتفاع دارد و راهروهای آن از ستونهای استالاکتیت و استالاگمیت پوشیده شده است. از نظر زمینشناسی، این غار در دوره کرتاسه (۶۵ تا ۱۴۵ میلیون سال پیش) تشکیل شده است. مسیر راهپیمایی در این غار ۸۰۰ متر بوده و مسیرهای سختی دارد. در این غار مقداری سفال هم کشف شده که نشان میدهد انسانها روزگاری در آن زندگی میکردند.
دریاچه تار
دریاچه تار یکی از دیدنیترین جاذبههای گردشگری طبیعی در شهرستان دماوند بوده و از رودهن تا دریاچه تار حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه فاصله است. دریاچه تار در ارتفاع ۳ هزار متری از سطح دریا واقع شده و از دریاچههای آب شیرین کوهستانی به شمار میرود. به دلیل آنکه آبوهوای این دریاچه اغلب سرد و همراه با وزش باد است، بهترین زمان بازدید از دریاچه تار، اوایل خردادماه محسوب میشود.
دریاچه آهنک
دریاچه آهنک در حوالی شهر فیروزکوه قرار دارد. از رودهن تا دریاچه آهنک حدود ۱ ساعت و ۵۰ دقیقه فاصله است. این دریاچه پر آب در میان مناطق خشک قرار گرفته و به همین دلیل جذابیت طراوت دریاچه در منطقه بی آب و علف دو چندان شده است. آب دریاچه از بارندگیها و چشمههای کوه پر میشود و سرشار املاح معدنی است. به همین دلیل آب دریاچه غیرآشامیدنی است. بعضی از تورها، امکان غواصی در این دریاچه را هم برای شما فراهم میکنند.
سد لفور
سد لفور در شهرستان سوادکوه قرار دارد. از رودهن تا سد لفور حدود ۳ ساعت فاصله است. دریاچه سد لفور در جنگلهای هیرکانی مازندران هرساله طبیعتگردان بسیاری را به خود جذب میکند. در تمام فصول سال میتوانید از این سد دیدن کنید، اما در فصل بهار و تابستان زیباییهای این سد دو چندان میشود. سرسبزی جنگلهای اطراف، دریاچه پرآب و آبوهوای مطبوع این دریاچه را به یکی از دیدنیترین جاذبههای گردشگری طبیعی این منطقه تبدیل کرده است.
پل ورسک
پل ورسک در ارتفاعات روستایی با همین نام در شهرستان سوادکوه قرار دارد. از رودهن تا پل ورسک حدود ۱ ساعت و ۴۰ دقیقه فاصله است. این پل یکی از بزرگترین پلهای راهآهن سراسری ایران و از شاهکارهای مهندسی شناخته میشود که در سال ۱۳۱۵ به بهرهبرداری رسیده است. این پل فقط مخصوص عبور قطار است و از پلهای استراتژیک ایران محسوب میشود که تهران و شمال کشور را به یکدیگر وصل میکند. در جنگ جهانی دوم، چرچیل نخستوزیر انگلیس به این پل لقب پیروزی داد. ارتفاع این پل تاریخی و استراتژیک بیش از ۶۱ متر است و به همین دلیل در کتاب رکوردهای گینس به ثبت رسیده است.
پارک جنگلی جوارم
پارک جنگلی جوارم در سوادکوه قرار دارد. از رودهن تا پارک جنگلی جوارم حدود ۲ ساعت و ۲۰ دقیقه فاصله است. این پارک جنگلی همچون نگینی سرسبز در این منطقه قرار گرفته و برای اقامت کلبههای جنگلی دارد. این پارک بسیار سرسبز بوده و از درختان پوشیده شده است. بهترین زمان بازدید از این پارک تابستان و پاییز بوده که آبوهوای آن بسیار مطبوع میشود.
امامزاده بیبی زبیده
امامزاده بیبی زبیده در ارتفاعات روستای خرم ده در شهر دماوند قرار دارد. از رودهن تا امامزاده بیبی زبیده حدود ۱ ساعت و ۵ دقیقه فاصله است. مردم محلی این امامزاده را خواهر امام رضا (ع) میدانند که باور درستی نیست. همانطور که روی سنگ قبر هم حک شده، او از نوادگان موسی بن جعفر است. بنای این امامزاده از سنگ لاشه و ملات ساروج ساخته شده است.
مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:
- دیدنی های جاده چالوس | Chalus Road
- گردنه هزارچم جاده چالوس | Chalus Road
- جاده توسکستان ، زیباترین جاده جنگلی ایران | Tuskestan
- جاده اسالم به خلخال ، زیباترین جاده جنگلی ایران | Gilan
- جاده جنگلی کلاردشت به عباس آباد | Mazandaran
- تصاویری از جاده عباس آباد به کلاردشت در پاییز | Mazandaran
ارسال نقد و بررسی