پارک گوئل بارسلونا
یکی از مرتفعترین بخشهای شهر بارسلون در کشور اسپانیا، مجموعه بناهایی رنگارنگ و غوطه ور در گیاهان است که با الهام از سبک معماری نوین دلربایی میکنند، نام این مجموعهی زیبا پارک گوئل نام دارد. در ادامه مطلب همراه تاپ توریست باشید تا با پارک گوئل بارسلونا بیشتر آشنا شوید.
تاریخچه پارک گوئل
حکایت جالب پارک گوئل از آنجایی آغاز میشود که آقای گوئل تاجر ثروتمند اسپانیایی در سال 1885 میلادی با الهام از باغ-شهر در کشور انگلستان، قصد داشت تا همین پروژه را در بارسلون نیز اجرا کند. وی به کمک معمار ماهر هم عصر خود، آنتوان گائودی در سال 1890 میلادی تصمیم گرفت فضایی متفاوت برای زندگی قشر مرفه بارسلون ایجاد کند، اما این فضا با سبکهای معماری رایج عصر خودشان تفاوت زیادی داشت. علاقه گائودی به طبیعت، منجر به ساخت مجموعه ای برای زندگی در بین گیاهان شد. از سوی دیگر او در سبک معماری ویژه ای که داشت، معتقد بود در طبیعت هیچ خط صافی وجود ندارد، به همین دلیل در پارک گوئل شما خط صافی را نمیتوانید بیابید و همه چیز منحنی گونه و قوسدار است.
هدف گوئل و گائودی، جذب سرمایه از ثروتمندان شهر بود و به این امید پروژه را آغاز کردند ولی به دلیل تفاوت سبک معماری که در آن زمان مرسوم نبود، مورد توجه قشر ثروتمند قرار نگرفت. پس از آن در سال 1906 تا 1922 میلادی تنها افرادی که حاضر به زندگی در این مجموعه شدند شامل یک وکیل، گائودی و گوئل به همراه خانوادههایشان بودند. در سال 1923 میلادی فرزند گوئل این مجموعه را به شهرداری بارسلون اهدا و به یک پارک تبدیل نمود. بعدها دوستان گائودی منزل وی را تبدیل به یک موزه کردند و بالاخره در سال 1984 پارک گوئل، از سوی یونسکو به عنوان میراث جهانی ثبت و از جاذبههای گردشگری پر تردد بارسلون شد، حال گردشگران از سراسر دنیا به اسپانیا سفر میکنند و بر فراز بارسلون، غرق در رنگ و هنر قدم میزنند.
معماری پارک
همانطور که می دانید گائودی از معماران کاتالونیایی معروفی بود که تمایل داشت ارزش های مذهب کاتولیک و مسحیت را در آثار خود به نمایش بگذارد. او همچنین در آثار خود به حد چشم گیری از طبیعت الهام می گرفت. سازه هایی که انگار از دل زمین سر درآورده اند و ساختار سنگی آن ها، ستون های منحنی و سرامیک کاریشان چشم ها را به تسخیر در می آورند. این پارک به خاطر تراس باعظمت و ورودی نمادینش به عنوان یکی از زیباترین جاذبه های شهر شناخته شده است. ضمنا گفته می شود که معماری این پارک شباهت هایی به کلیسای کلونیا گوئل دارد.
این پارک ورودیهای بسیاری دارد که زیباترین آن قطعاً مسیر دسترسی اصلی از «کارر د اولوت» (Carrer d’Olot) است که دو عمارت کلاه فرنگی با دو کافه در جوانب آنها قرار دارد. اگر به طور مستقیم وارد این ساختمان شوید به راه پلهای خواهید رسید که با اژدهایی دوستانه محافظت میشود؛ این اژدها نیز مانند صندلیهای معروف بالای سرسرا و دیوارهای اطراف با تکههای سرامیک تزئین شده است. از راه پله به یک اتاق غیر معمول خواهید رسید که دارای 86 ستون است، تصور بر این است که این مکان کارایی بازار را برای منطقه مسکونی گوئل بر عهده داشته است. پارک گوئل يک سمفونی واقعی از شكل و رنگ است، در اين دنيای جادويی كه تركيبی از فانتزی و مهارت مهندسی است، بناها و گياهان با هم آميخته شدهاند و ديوارها، طاقنماها، طاقها و ستونها همگی به نحوی قوی دارای فرمهای مجسمهای هستند.
پارک بر روی تپهای در بالای شهر قرار گرفته است که می توانسته چالشی بزرگ برای گائودی باشد. گشت و گذار در پارک به دلیل اینکه جزئیات زیادی برای کشف کردن وجود دارد زمان بیشتری را میخواهد. همچنین موزهی گائودی نیز که در محل اقامت قبلی او می باشد ارزش دیدن دارد. این موزه در 200 متری شرق ورودی اصلی قرار دارد. 95 درصد از مساحت پارک به طور مجانی قابل بازدید است، فقط برای بازدید از بخش تاریخی آن موسوم به (monumental) ورودیه دریافت می شود.
ارسال نقد و بررسی