دیدنی های آذربایجان غربی
استان آذربایجان غربی در شمال غربی ایران قرار دارد و از شمال به جمهوری آذربایجان و ترکیه، از مغرب به کشورهای ترکیه و عراق، از شرق به استان آذربایجان شرقی و استان زنجان و از جنوب به استان کردستان محدود است. آذربایجان غربی یکی از دیدنی ترین استان های کشور، با آثار تاریخی، طبیعی و جذابیت های گردشگری فراوان است؛ از لحاظ تعداد نقاط دیدنی، شاید کمتری استانی در ایران قدرت رقابت با آذربایجان غربی را داشته باشد. در ادامه مطلب همراه تاپ توریست باشید تا با دیدنی های آذربایجان غربی بیشتر آشنا شوید.
دریاچهی ارومیه در آذربایجان غربی
دریاچهی ارومیه به عنوان بزرگترین دریاچهی داخلی ایران و دومین دریاچهی آب شور جهان شناخته میشود. بسیاری از شما تصاویری را از دریاچهی ارومیه دیده اید که به رنگ سرخ و نارنجی است و خبری از آب نیلگون در آن دیده نمیشود. این تغییر رنگ در اثر فعالیت موجودات میکروسکوپی در داخل دریاچهی ارومیه رخ میدهد. این موجودات با آغاز کم شدن آب دریاچه و افزایش غلظت نمک، حضور پر رنگتری از خود نشان میدهند تا جایی که تاثیر چشمگیری بر روی رنگ آب میگذارند.
تخت سلیمان
مجموعه جهانی تخت سلیمان و آثار باستانی آن یکی از مهمترین و مشهورترین مراکز تاریخ و تمدن کشور ایران است . بقایای این اثر تاریخی بر روی جبههای از سنگ در ۴۸ کیلومتری شمال شرق تکاب قرار گرفته در میان انبوهی از آثار طبیعی و مصنوعی مانند دریاچهها، آبگرمها، قبور کهنسال و ابنیه تاریخی دیگر احاطه شده است.تخت سلیمان یا شهر گنجک در یک دره سرسبز در بلندی سه هزار متری، سرشار از جاذبههای کم نظیر طبیعی- تاریخی واقع شده، این ناحیه همان شهر مشهوری است که بنا به نوشتههای کهن، زادگاه زرتشت بوده و در نوشتههای پهلوی به نام “گنجک” خوانده شده است.
زندان سلیمان (کوه زندان دیو)
یکی از عجایبی که در این استان اسرار آمیز وجود دارد، «زندان سلیمان» یا کوه زندان دیو است. ویژگی متمایز این کوه از دیگر همتایان خود تهی بودن آن است. این کوه مخطروطی، هزاران سال قبل بر اثر فوران یک آتشفشان پدید آمده؛ همچنین داستانهای مختلفی دربارهی این کوه وجود دارد و حاکی از آن است حضرت سلیمان، دیوهایی را که از فرمانش سرپیچی میکردند را در این کوه زندانی میکرده و به همین خاطر، این کوه را زندان دیو یا سلیمان مینامند.
قره کلیسا
کلیسای تادئوس مقدس یا کلیسای طاطاووس، نام کلیسایی تاریخی در استان آذربایجان غربی ایران است. این کلیسا در۲۰ کیلومتری شمال شرقی چالدران در کنار روستایی به همین نام واقع شدهاست. قره کلیسا در تاریخ ۷ ژوئیه ۲۰۰۸، در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. این کلیسا در شمال غرب ایران در استان آذربایجان غربی ناحیه به شهرستان چالدران و در قریه قره کلیسا در ۲۰ کیلومتری شمال شرقی سیهچشمه و هفت کیلومتری شمال جاده چالدران به قرهضیاءالدین قرار دارد.
کلیسای ننه مریم
با وارد شدن به کلیسا اولین چیزی که نظر شما را جلب می کند تابلویی هست که بر روی آن نوشته: « نعلینت را از پا بیرون کن، مکانی که در آن ایستادهای مقدس است» . بعد از آن وارد دالان هایی تو در تو می شوید که از جنس سنگ و ملات می باشند. زمین کلیسای ننه مریم با قالی هایی دست بافت پوشیده شده است و فقط نیمکتی کوچک برای سالمندان در انتهای سالن به چشم می خورد.بر اساس روایت محققان مسیحی کلیسای ننه مریم که متعلق به دوران ساسانی می باشد پیش از کلیسا آتشکده ی زرتشتیان بوده است. گفته می شود که هنگام تولد مسیح، موبدان زرتشتی که در این معبد ساکن بودند ستاره ای درخشان را در حال حرکت به سمت شرق مشاهده می کنند و آن را نشانه ی تولد منجی که وعده داده شده بود می شمارند و به سوی اورشلیم راهی می شوند و پس از بازگشت، آتشکده را به کلیسا تبدیل کرده و شروع به تبلیغ دین مسیحیت می کنند. نام دیگر کلیسای ننه مریم، «شرق آشور» می باشد.
تپه حسنلو
این تپه باستانی در اطراف نقده قرار دارد که قدمت آن به ۶هزار سال قبل از میلاد برمی گردد. معروفترین اثر یافت شده در این محل، جام طلای حسنلو است که به عصر آهن تعلق دارد و در حال حاضر در موزه ایران باستان نگهداری میشود. این تپه در ۷ کیلومتری شهرستان نقده قرار دارد و “جام طلای حسنلو” نیز از این منطقه یافت شده است.
کاخ موزه باغچه جوق
یکی از مناطق دیدنی شهرستان ماکو در شمال استان که مدت زمان ساخت تزئینات داخلی سالنهای هفت گانه آن ۳۰ سال بطول انجامیده است.قصر تاریخی باغچه جوق که از یک ساختمان دو طبقه تشکیل شده در داخل محوطه باغی به مساحت 11 هکتار قراردارد. مرمت و الحاقات بعدی ساختمان نیز به پسر ماکویی نسبت داده شده است.
بنای سه گنبد آذربایجان غربی
سه گنبد نام برجی در جنوب شرقی ارومیه،در سال ۵۸۰ ه.ق ساخته شده است.در داخل بنا سه کتیبه به خط کوفی وجود دارد که آن را از سنگ تراشیده اند. طبق نوشته این کتیبه، این بنا به دستور یکی از امرای سلجوقی به نام شیث قاطه المظفری ساخته شده و مربوط به قرن ششم ه.ق می باشد. سه گنبد شامل سکوی بلندی به شکل استوانه و مدور است.ساختمان آن دو طبقه و در چهار سمت آن، دریچه هایی وجود دارد. طبقه اول به نام سردابه خوانده می شود که دارای پوشش قوس دار است و از طبقه دوم جدا می شود. تزئینات سردر ورودی، به صورت قطعات سنگ و گچ با نقوش هندسی به رنگ خاکستری و لاجوردی است.
غار سهولان در مهاباد
غار سهولان یکی از مهمترین و کم نظیرترین غارهای طبیعی کشور و از شگفتانگیزترین جلوههای طبیعت زیبای سرزمین آذربایجان غربی است که از دیرباز برای ساکنان منطقه شناخته شده بود. نام غار از روستایی بنام سهولان که در مجاورت آن است گرفته شده است. غار سهولان در ۱۵۵ کیلومتری جنوب شرقی ارومیه و ۴۶ کیلومتری جنوب غربی شهر زیبای مهاباد و در جنوب دریاچه ارومیه بر سر جاده برهان که متصلکننده شهرهای مهاباد و بوکان به صورت میانبر است.
دریاچه مارمیشو
می توان از دریاچه مارمیشو به عنوان بهشت گمشده شمال غرب ایران نام برد، دریاچه ای دیدنی و حیرت انگیز که در شمال غربی ایران قرار گرفته و به لطف قرار گرفتنش در قلب رشته کوه های مارمیشو دارای تصویر و چشم اندازی خیره کننده و نفس گیر می باشد. این معجزه بی بدیل طبیعت با فضایی مملو از آرامش انواع گونه های گیاهی موجود در مارمیشو و غرب ارومیه را در دل خود جای داده است.
آبشار شلماش
آبشار خروشان شلماش در میان دره ای سرسبز مراغان خود نمایی می کند. این آبشار از 3 رودخانه کوچک سرچشمه گرفته و در نهایت به رودخانه زاب می ریزد. لازم به ذکر است، رودخانه زاب با گذر از روستاهای آلمان و شلماش بر روی گسل فرعی این 2 دهکده واقع شده است. در زبان کردی به سنگ بزرگ شلماش گویند و علت نامیدن این چشمه به اسم شلماش، جاری شدن آن از میان کوهی سنگی است.آبشار پلکانی شلماش از 3 طبقه تشکیل شده است و هر یک از آن ها ارتفاع های متفاوتی دارند. در ابتدا با نزدیک شدن به آبشار، تنها بخشی از طبقه اول آن قابل مشاهده است و برای دیدن بخش های مرتفع تر آبشار بایستی از پله های منتهی به دره سرسبز آن بالارفت.
ارسال نقد و بررسی