جاهای دیدنی گرماب
شهر گرماب شهری کوهپایهای است که در استان زنجان قرار دارد. رودخانه شورچایی یکی از اصلیترین رودخانههای شهرستان گرماب است که از قسمت شرقی آن عبور و به سمت قزلاوزن حرکت میکند. از گذشتههای دور تا کنون ساکنان گرماب به کشاورزی مشغول بودهاند و گندم دیمی یکی از مهمترین محصولهای کشاورزی این شهر است. سفر به شهر گرماب و آشنایی با جاذبههای طبیعی و منحصربهفرد این شهر تجربهای جدید از طبیعتگردی خواهد بود. در ادامه همراه تاپ توریست باشید تا با جاهای دیدنی گرماب و جاذبه های گردشگری گرماب بیشتر آشنا شوید.
چشمه بالخلی بلاغی
یکی از جاذبه های دیدنی شهر گرماب چشمه ی بالخلی بلاغی است، وجه تسمیه این چشمه بخاطر ماهی هایی است که داخل آب چشمه از زمان قدیم وجودداشته است.از جاذبه های این چشمه وجود انواع حیوانات آبزی از قبیل ماهی ،لاک پشت ،خرچنگ،قورباغه وخزه ها را می توان نام برد که یک اکواریوم طبیعی را بوجود آورده است که در فصول مختلف سال جذابیت وزیبایی خاص خود را دارد .در سال های اخیر شهرداری گرماب اقدام به ایجاد زیر ساخت های اولیه گردشگری برای بازدید و اقامت گردشگران از قبیل محوطه سازی ،پارکینگ،آلاچیق،سرویس بهداشتی،آب،برق،کافی شاپ وغیره در فاز اول این مجموعه ایجاد نموده است.
آسیاب آبی گرماب
یکی دیگر از جاهای دیدنی شهر گرماب که از ده ها سال پیش آرد و به طبع آن نون مردم مناطق خمسه ،گروس و مهربان به واسطه آن تهیه می شد آسیابهای آبی شهر گرماب می باشد . این آسیابها که در باغ های عکس ارم و همچنین در قسمت شمالی شهر فعلی گرماب واقع شده اند .
غار کتله خور
غارها از شگرفترین جاذبههای طبیعتاند مخصوصاً اگر ویژگی خاصی از نظر عمق، وسعت، اجزاء تشکیلدهنده و یا قدمت داشته باشند. در ایران نیز غارهایی قدیمی با ویژگیهایی منحصربهفرد وجود دارد که یکی از آنها غار کتلهخور در شهر گرماب است؛ این غار یکی از بزرگترین غارهای خشکی جهان به شمار میآید.
از عمر این غار نزدیک به صدوبیست میلیون سال میگذرد و شکلگیری آن متعلق به دوران ژوراسیک است. دیوارهها و قندیلهای داخل این غار آهکیاند و به دلیل بالا بودن درصد خلوص آهک بلورهای آن شفافتر از بلورهای غار علیصدرند. این غار شامل هفت طبقه است که تا کنون فقط سه طبقه از آن توسط کارشناسان کشف و بررسی شدهاند.
امامزاده سیدخلیفه (علیه السلام)
آستان امامزاده سیدخلیفه (علیه السلام) گرماب یکی دیگر از بناهای دوران قاجاریه است که از نظر سبک و نوع معماری با بقعه ی امامزاده عبدالغفار (علیه السلام) روستای شیخ موسی و امامزاده اسدالله (علیه السلام) روستای کسیک قابل مقایسه می باشد. این بقعه که در سمت جنوبی گرماب بر روی تپه قبرستان قدیمی جا شده است، با استفاده از سنگ و گچ نیم پخت ساخته شده و ضخامت دیوارهای آن در حدود ۱/۱۰ متر می باشد.
ارسال نقد و بررسی