جاهای دیدنی بروجرد
بروجرد دومین شهر پرجمعیت استان لرستان است. این شهر در میان دشت حاصلخیز سیلاخور و قلههای گرّین از رشته کوههای زاگرس،قرار گرفته است.بروجرد از زمان های قدیم داره موقیعت ویژه راه های ارتباطی بوده که امروز در سر شاهراه تهران قرار گرفته است که باعث رونق این شهر شده است.شهر زیبای بروجرد به خاطر آب و هوای دلانگیز، سرسبزی و زیباییاش به «عروس زاگرس» معروف است. حتی بعضیها به آن پاریس کوچولو هم میگویند.دیدنیهای بروجرد خوش آب و هوا فقط به طبیعت زمردین و سرابهای دائمیاش محدود نمیشود، این شهر زیبا جاذبههای تاریخی بسیاری را از دورههای مختلف در دل دارد. در ادامه همراه تاپ توریست باشید تا با جاهای دیدنی بروجرد بیشتر آشنا شوید.
خانه تاریخی كمالالدین طباطبایی
یكی از عمارات كهن در شهرستان بروجرد، خانهای زیبا و تاریخی به نام «خانهی كمالالدین نبوی طباطبایی» است كه پس از فروش به ادارهی میراث فرهنگی، امروزه به موزهی اسناد تنها موزهی شهر بروجرد تبدیل شده وبنای آن متعلق به دوران حكومت قاجاریان است.این خانه از سه طبقه، یك حیاط بزرگ، چندین شبستان، یك شاه نشین و چند تالار تشكیل شده است.
پل قلعه حاتم بروجرد
در فاصلهی ۵ کیلومتری بروجرد و در شمال غربی این شهرستان، پلی قدیمی و کهن قرار دارد که به نام «قلعه حاتم» شهرت یافته است. از ویژگیهای بارز این پل نسبت به دیگر سازههای همانند، نوع کاربری آن است که با آنها متفاوت است.از ویژگیهای بارز احداث «پل قلعه حاتم» بروجرد نسبت به سایر پلها علاوه بر تردد مردم، انتقال آب شرب است . قدمت پل «قلعه حاتم» که در گروه پلهای جویی است، متعلق به دوران سلطنت پهلوی و سال ۱۳۱۳ هجری شمسی است که روی رودخانهی باغ شاه از شاخههای رود سزار، بنا شده است.
ارگ بروجرد
بنای تاریخی که اخیراً به صورت کاملا اتفاقی در بروجرد کشف شده است و می تواند جزو اولویت های جاذبه های توریستی این شهر آن هم برای علاقه مندان به آثار تاریخی باشد. باقیمانده سازه ای عظیم که قسمتی از سیستم آب رسانی ارگ قدیم را تشکیل می داده است.
مسجد امام بروجرد
ازجمله آثار ارزنده معماری دوره اسلامی در لرستان مسجد امام (سلطانی سابق) است. این بنا یكی از ارزشمند ترین و ممتازترین بناهای بروجرد به شمار می رود.این مسجد دارای سه درگاه می باشد؛ درگاه شمالی آن به طرف خیابان جعفری باز می شود و دارای طاق و مقرنسهای بسیار زیباست كه با كاشی خشت هفت رنگ به سبك دوره قاجاری تزئین و در میان آن نام فتحعلی شاه قاجار نقش بسته است.طرح و نقشه این بنا از مسجد امام تهران الگو برداری شده است. راه ورودی غربی آن به سمت بازار دواتگران باز می شود وبه خیابان صفا نیز راه دارد شبستان جنوبی زیر گنبد اصلی قرار دارد. بلندای طاق آن 17.5 متر است و حاشیه آن با كاشیهای سیاه و قهوه ای تزیین شده و محراب این شبستان نیز گچبری شده است.
مسجد جامع بروجرد
مسجد جامع بروجرد که آن را مسجد جمعه نیز مینامند، یکی از بناهای تاریخی بروجرد و نیز قدیمیترین مسجد در غرب کشور است. ساخت این مسجد به قرنهای دوم و سوم هجری برمیگردد. گفته میشود که قبلاً در این محل یک آتشکدهی قدیمی و نیمه ویران وجود داشته که آن را به مسجد تبدیل کردهاند.مسجد جامع، گنبدی دارد که در اوایل قرن ۱۳ هجری ساخته شده و در ابتدای ساخت مسجد وجود نداشته است. در داخل مسجد نیز یک منبر چوبیِ قدیمی و بسیار زیبا جلب توجه میکند که تاریخ ۱۶۰۸ هجری قمری بر روی آن به چشم میخورد.
امامزاده جعفر بروجرد
امامزاده جعفر از بناهای تاریخی و مذهبی شهر بروجرد است که قدمت آن به دوران سلجوقیان بازمیگردد و در دوران ایلخانی و صفویه بازسازی شده است. نمای خارجی گنبد مخروطی این امامزاده به صورت پلکانی است که به «رُک اورچین» شهرت دارد. این مجموعه متشکل از قسمتهای بقعهی امامزاده، بقعهی دوخواهران، قبرستان مجموعه، سردر ورودی و ایوانها است. سنگ قبرهای چند صد ساله و درختان کهنسال واقع در حیاط این بنا خبر از قدمت آن میدهند. در برخی منابع، امامزاده جعفر فرزند امام موسی کاظم (ع) ذکر شده و در برخی دیگر، فرزند امام سجاد (ع).
خانه مصری بروجرد
یكی دیگرازعمارات تاریخی و باقیمانده از دوران حكومت قاجاریان در شهرستان بروجرد، خانهای قدیمی و برخوردار از تزئینات زیبای كاشیكاری و آجركاری است كه به نام ‘خانهی مصری’ شناخته میشود.خانهی مصری بروجرد، نمونهای ارزشمند از معماری انجام شده در عمارات حكومت قاجاریان است كه با استفاده از آجر و سفال، تزئین شده و میتوان اصول معماری خانههای ایرانی را در احداث و ساخت آن، مشاهده كرد.
تپه چغا
تپه تفریحی چغا که به بام بروجرد معروف است، از اصلیترین اماکن تفریحی این شهر به شمار میرود. امکانات تفریحی و رفاهی موجود در این تپه، هرکسی که به بروجرد سفر میکند را وادار به بازدید از این تپه میکند. از بالای تژه چغا میتوانید چشمانداز فوقالعادهای از تمام شهر بروجرد داشته باشید و اوقات دلنشینی را در آنجا سپری کنید. تندیسهای زیبایی از حیاتوحش و شخصیتهای اسطوری نظیر «آرش کمانگیر»، انواع وسایل بازی، آلاچیقها، دریاچه مصنوعی، هتل چند ستاره و گلزار شهدای گمنام برخی ازامکانات و تفریحات این تپه هستند.
تپه قرق
تپه قرق، تپهای تاریخی است و یکی از کهنترین آثار باستانی شهر بروجرد به شمار میآید. این تپه تاریخی در روستای قرق جای گرفته و به همین دلیل با این نام شناخته میشود. به گفته برخی مورخین و باستانشناسان، این اثر تاریخی دارای قدمتی متعلق به عصر مس یا همان عصر نوسنگی در هزار پنجم و چهارم پیش از میلاد مسیح است. آثار تاریخی به دست آمده از این تپه بالغ بر پنج هزار سال، به درازای حکومت اشکانیان قدمت دارند.
گلدشت بروجرد
پوشش گیاهی متنوع منطقه گلدشت با میوه هایی نظیر آلبالو، گیلاس و سیب این فرصت را به گردشگران می دهد که ساعاتی خوش و آرام به دور از دغدغه های زندگی شهری را در گلدشت سپری کنند و به فراغت فکری برسند. شرکت های گردشگری مختلفی در این منطقه سرمایه گذاری نموده اند و با ایجاد امکانات رفاهی و تفریحی خاص و متعدد، شرایط یک سفر بی نظیر و خاطره انگیز را برای شما فراهم آورده اند.
بوستان فدک بروجرد
بوستان فدک یک پارک شهری است که در قسمت جنوب غربی شهر بروجرد قرار دارد. این پارک علاوهبر فضای سبز سه دریاچه مصنوعی متصل به یکدیگر دارد که آب آنها از رودخانه گلرود تأمین میشود. این دریاچه بهعنوان بزرگترین دریاچه مصنوعی غرب ایران شناخته میشود. باغ پرندگان نیز یکی دیگر از جاذبههای گردشگری داخل این پارک است که در آن از برخی پرندگان نگهداری میشود و اولین باغ پرندگان این استان است. بوستان فدک مکان مناسبی برای استراحت و جمعهای خانوادگی است و در آن امکانات رفاهی مانند آلاچیق، سکو، رستوران، فضای بازی و سرویس بهداشتی برای گردشگران ساخته شده و قایقسواری در دریاچه یکی از مفرحترین تفریحات این مکان است.
بازار بروجرد
بازار بزرگ بروجرد که ساکنان محلی به آن( راسا) به معنی راسته بازار می گویند، عمده ترین مرکز تجاری سنتی بروجرد است.این بازار همچنین نقش عمده ای در تجارت منطقه ای در استان های لرستان، مرکزی و همدان دارد.تاریخ دقیق احداث بازار بروجرد مشخص نیست اما ساخت فعلی بازار بروجرد در دوره قاجاریه طرح ریزی و ساخته شده است.
تنگه کپرگه
تنگه زیبای کپرگه واقع در شمال غربی شهر بروجرد و انتهای جاده گلدشت است، این تنگه دارای یک رودخانه دائمی با پیچ و خم فراوان بوده که فقط پیاده و یا با دوچرخه می توان از آن عبور کرد.این تنگه یکی از بزرگترین و زیباترین مسیرهای کوهپیمایی برای کوهنوردان بروجرد بوده و دارای ۲ چشمه آب گرم، پل سنگی و غاری به نام مخفی و طاقچه است.
سراب ونایی
سراب ونایی در روستای ونایی در فاصله 21 كیلومتری شمال غرب بروجرد واقع شده و وجود چشمه سارهای جوشان همچون(آب سفید)،(دوروزنه) و (طوطیا) در این منطقه علاوه بر رونق كشاورزی طراوت ویژه ای را با صدای دلنشین جویبارها در كنار عطر سبزه های بهاری و خنكی نسیم دشت ها در مقابل چشم گردشگران به تصویر می كشد.
ارسال نقد و بررسی