آبشار سنگان
در این بخش از وب سایت مجله گردشگری تاپ توریست با آبشار سنگان تهران آشنا خواهیم شد. برای آشنایی با این آبشار زیبا در منطقه خوش آب و هوای شمال تهران در ادامه با ما همراه باشید.
تهران پرجمعیتترین شهر و پایتخت ایران است و یکی از مهمترین مراکز گردشگری ایران به حساب میآید. این شهر دارای مجموعهای از جاذبه های گردشگری است که شامل کاخها، موزهها و باغ ها و بوستان هایش میشود. اما استان تهران جاذبه های طبیعی و ییلاق های خوش آب و هوای بسیار زیادی نیز در اطراف خود دارد که مکان هایی عالی برای طبیعت دوستان هستند. آبشار سنگان یکی از این مناطق طبیعی زیبا در اطراف تهران است.
آبشار سنگان (Sangan Waterfall)، بلندترین آبشار استان تهران و جزو چند آبشار مرتفع کشور، اولین اثر طبیعی استان تهران در شهریور ۹۸ در فهرست میراث ملی ایران ثبت گردید که در طول سال گردشگران و زیادی از جمله داخلی و خارجی جذب میکند و یکی از مسیر های مورد علاقه کوهنوردان تیم های طبیعت گردی میباشد. این آبشار در انتهای روستای سنگان، در فاصلهٔ حدود ۲۰ کیلومتری شمال غرب تهران و در دامنههای قلهٔ پهنهحصار واقع شده است. فاصله تهران تا سنگان با اتومبیل حدود یک ساعت است.
روستای توریستی سنگان
روستای توریستی سنگان، یکی از روستاهای خوش آب و هوای منطقه کن در شمال غربی کلان شهر تهران است. این روستا در میانه های رشته کوه های البرز و در ارتفاع ۲۱۰۰ متری از سطح دریاهای آزاد قرار گرفته است. سنگان به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص و ارتفاع زیاد از سطح دریا، دارای آب و هوایی خنک و معتدل در فصل تابستان است. به همین دلیل به عنوان یکی از جذاب ترین مقاصد طبیعت گردی نزدیک به تهران شناخته می شود.
این روستا از چند محله مختلف تشکیل شده که هر کدام قدمتی متفاوت با دیگری دارند. قدیمی ترین محله که در آن آثاری تاریخی همچون مقبره سه امام زاده به چشم می خورد، بخش سنگان پایین است. سنگان میانی، سنگان بالا، سنگان نو، باغ دره و دره تک دیگر محله های این روستای زیبا هستند.
یکی از دیدنی های روستای سنگان، رودخانه ای به همین نام است که از مجاورت آن می گذرد. وجود این رودخانه، فضایی با صفا و سرسبز را در اطراف روستا ایجاد کرده است. باغ های میوه فراوان، دیگر ویژگی این روستا هستند. در واقع شغل بیشتر مردم روستای سنگان باغداری است. از جمله محصولاتی که در این باغ ها کاشته می شوند می توان به گردو، آلبالو، گیلاس، هلو و زرد آلو اشاره کرد.
آبشار سنگان
آبشار سنگان حدود ۳۰ متر ارتفاع دارد و از بالای صخره ای مرتفع به زمین صخره ای پایین دستش سرازیر می شود. آب این آبشار پس از عبور از کنار باغات روستا و سیر آب کردن آن ها، به رودخانه کن می ریزد. در فضای مجاور این آبشار، می توانید مکان های صاف و بسیار مناسبی را برای اتراق و حتی کمپینگ پیدا کنید. چند فضای غار مانند کوچک هم با فاصله کمی از آبشار در سمت چپ آن قرار دارند.
بهترین فصل سفر
سفر به آبشار سنگان در طول فصول و بهار و تابستان بسیار لذت بخش است. اما این تمام ماجرا نیست. این آبشار یک ویژگی منحصر به فرد دیگر هم دارد که باعث می شود، بسیاری از طبیعت گردها در فصل زمستان به این مکان سفر کنند. اگر در ماه های بهمن و یا اسفند به سنگان سفر کنید، با صحنه ای شگفت انگیز رو به رو خواهید شد، آبشاری یخ زده! تقریبا بیشتر بخش های این آبشار در طول فصل زمستان به دلیل سرمای بیش از حد این محل یخ می بندند و منظره ای تماشایی را ایجاد می کند. به هر حال چه در فصل گرما و چه در فصل سرما می توانید به این مکان سفر کنید.
وسایل مورد نیاز در سفر
خوشبختانه در ابتدای مسیر و در روستا امامزاده، رستوران، دکه جهت خرید خوراکی، سرویس بهداشتی، سکو جهت نشستن، آب خوردن و… وجود دارد و میتوانید از تمامی این امکانات استفاده کنید. اما در طول مسیر رسیدن به آبشار تقریبا امکانات خاصی جهت استفاده مراجعهکنندگان تعبیه نشده است و باید تمامی وسایل مورد نیاز را از قبل تهیه کرده و همراه خود داشته باشید.
وسایل مورد نیاز برای بازدید از آبشار شامل کوله سبک یک روزه، کفش مناسب مثل نیم بوت یا کفش ساق بلند، کلاه آفتابی، عینک آفتابی، کرم ضد آفتاب، لیوان غیر یکبار مصرف، ظروف غذای غیر یکبار مصرف (برای رعایت مقدماتیترین اصول حفاظت محیط زیست)، لوازم بهداشتی شخصی، زیر انداز انفرادی، قمقمه آب و فلاسک چای انفرادی، دوربین عکاسی، سوت، غذای مناسب و هد لمپ با باطری مناسب میشود.
چطور به روستا و آبشار سنگان برویم ؟
روستای سنگان که اسمش را به آبشارش هم داده، روستایی ییلاقی در استان تهران است که در جاده سولقان قرار دارد. برای رسیدن به سنگان، در جاده سولقان بعد از حدود 10 کیلومتر و پیش از امامزاده داوود (ع)، تابلویی در سمت چپ جاده می بینید که راه رسیدن به روستای سنگان را نشان می دهد. به روستا که برسید تازه اول راه است؛ چون حدود 3 ساعت پیاده روی تا آبشار دارید. باید به سمت امامزاده قاسم (ع) در انتهای روستا حرکت کنید و مسیر پاکوب را ادامه دهید تا آبشار کم کم پدیدار شود.
مسیر دسترسی به روستای سنگان از طریق جاده کن در شمال غرب تهران می باشد. این جاده همان جاده جدید امامزاده داود می با شد که با عبور از کن و روستای سولقان، دو راهی را سمت چپ و به سمت روستای سنگان پایین ادامه می دهیم. پس از پشت سر گذاشتن روستاهای سنگان پایین، سنگان نو و سنگان بالا به امامزاده قاسم می رسیم. از همین جا مسیر پیادهروی شروع میشود. از روستای سنگان تا آبشار سنگان مسیری کوهستانی به طول حدود ۵ کیلومتر پیش رو دارید که در شرایط زمستان و برف کوبی حدود ۳ ساعت زمان نیاز خواهد داشت.
در فصل زمستان وسیله نقلیه خود را در جایی نزدیکی روستا پارک کنید و به هیچ وجه تا امامزاده را با ماشین نیایید، به دلیل سرمای هوا جاده پرشیب امامزاده در بعدازظهر خیلی زود یخ می زند و با تاریک شدن هوا، بالا آمدن از آن تقریباً غیرممکن میشود.
آدرس: تهران، جاده کن در شمال غرب تهران، بالاتر از سولقان، روستای سنگان
مقالات بیشتر درباره تهران بخوانید:
- پارک جنگلی چیتگر تهران | Tehran
- پارک ملی سرخه حصار تهران | Tehran
- آشنایی با پارک ملی خجیر تهران | Tehran
- پارک جنگلی لویزان تهران | Tehran
- پارک جنگلی یاس تهران | Tehran
- بوستان نهج البلاغه تهران | Tehran
- معرفی پارک پردیسان تهران | Tehran
- پارک پلیس تهران (باغ اناری) | Tehran
- رستم باغ ، سکونتگاه زرتشتیان تهران | Tehran
- پارک جنگلی توسکا تهران | Tehran
- باغ مینیاتوری تهران کجاست؟
- آشنایی با پارک ساعی تهران | Saei Park
ارسال نقد و بررسی