دیدنی های نجف آباد
نجف آباد سومین شهر پرجمعیت استان اصفهان و در مرکز این استان واقع شده است. نجفآباد دارای دو بخش مرکزی و مهردشت و ۶ شهر نجفآباد، گلدشت، جوزدان، علویجه، دهق و کهریزسنگ میباشد. این شهر در ۲۷ کیلومتری غرب اصفهان و در دشت وسیعی با شیب نسبتاً ملایم که از غرب به شرق کاهش مییابد و اطراف آن را کوههایی با ارتفاع متوسط احاطه کردهاست، قرار دارد.سفر به نجف آباد و بازدید از جاذبه های این شهر می تواند برای هر گردشگری بسیار خاطره انگیز و جذاب باشد . در ادامه مطلب همراه تاپ توریست باشید تا با دیدنی های نجف آباد بیشتر آشنا شوید.
خانه تاریخی مهرپرور(موزه مردمشناسی)
خانه ی تاریخی مهرپرور دارای عرصه ای حدود 360 متر مربع است که بر اساس سبک معماری، شیوه طاق بندی، نوع تزیینات پیش ساخته آجری، شکل و نحوه گسترش پلان مرکزی و سقف تیرپوش، می توان ساخت این خانه تاریخی را مربوط به اواخر قاجار و اوایل پهلوی دانست.این خانه پس از تملک توسط شهرداری، در سال 1393 مرمت و تجهیز شده و به عنوان اولین و تنها موزه مردم شناسی نجف آباد شناخته می شود. این مجموعه شامل موزه مردم شناسی اسناد و موزه آثار باستانی می باشد.
ورودی خانه تاریخی مهرپرور در قسمت جنوب غربی واقع شده که به وسیله هشتی( با طاقی به روش رومی) فضای خارج را به حیاط مرتبط می کند. داخل حیاط یک حوض سنگی و دو باغچه قرینه قرار گرفته و تالار اصلی و شاه نشین به همراه دو اتاق سه دری در طرفین فضاهای چیده شده در جبهه شمالی دیده می شود.
خانه تاریخی نوریان(مکتب خانه علوم خواجهنصیرالدین طوسی)
خانه تاریخی نوریان قطعا یکی از جاهای دیدنی نجف آباد است. این خانه شامل دو بخش اصلی شاه نشین و خلوت کناری است. عمر این خانه از اواخر قاجار شروع می شود. مساحتش آنقدر بزرگ نیست ولی انعکاس خوبی از معماری های دوره قاجار در این شهر است. خانه مهرپور از دیگر جاهای دیدنی نجف آباد است که این روزها تبدیل به موزه مردم شناسی شهر نجف آباد شده است. این خانه تاریخی جای جالبی برای وقت گذراندن است.
ارگ شیخ بهایی نجف آباد
ارگ شیخ بهایی که با نام برج هفت خارون نیز شناخته می شود یکی از آثار تاریخی شهر نجف آباد است که در محله برج خارون قرار دارد. این ارگ در واقع شامل هفت برج بلند 14 متری است که شش برج از این هفت برج بلند در واقع محلی برای زندگی کبوتران بوده است. کود کبوتران در این مکان جمع آوری شده و برای امور کشاورزی مصرف می شده است. این برج ها توسط دیوارهایی نسبتا کوتاه که مصالح اصلی شان کاه گل است ساخته شده و شکل یک ارگ را به خود گرفته است. ارگ شیخ بهایی در یک باغ با مساحت 3000 مترمربع قرار گرفته و تا سال ها راهنمای مسافرین برای یافتن شهر نجف آباد بوده است.
کارونسراهای جلوگیر و هسنیجه
کاروانسراهای هسنیجه و جلوگیر، دو کاروانسرای برجای مانده از عصر صفوی هستند که در مسیر شمال به جنوب قرار گرفته و اهمیت بسیاری به عنوان استراحتگاه داشتهاند. این دو کاروانسرا همچنین از لحاظ معماری نیز ویژگیهای بینظیری دارند.
برجهای دو قلوی صفا
برج های دوقلوی صفا در نجفآباد، خیابان شریعتی، ابتدای خیابان صفا واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهی ثبت ۳۴۸۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. برجهای دوقلوی صفا، کبوتر خانهای دوقولو با پلانی مستطیل شکل است که از برجهای نادر و منحصر به فرد به شمار میرود. هر گردگشری که در گذشته قصد سفر به این شهر را داشت از پرواز کبوترهای بیشمار در بالای این منطقه، متوجه میشد که به نجفآباد نزدیک شده است.
عصارخانه نجف آباد
این بنا به عنوان اولین و قدیمی ترین عصارخانۀ شهر در مرکز بازار واقع شده است و تنها فضای تیـر خانۀ آن باقی مانده است که در آن دو پاچال، دو تیر بزرگ و یک سنگ آسیاب با کتیبه ای بسیار زیبا و نفیس از آیۀ آخر سورۀ مبارک نون و القلم به تاریخ 1094 (هـ .ق) و به خط استاد محمد حسن الاحامی وجود دارد.
قلعه سنگی علویجه
شهر تاریخی علویجه از آبادیهای قدیم نجفآباد است. دقیقاً مشخص نیست که ساخت این شهر مربوط به کدام دوره تاریخی است اما وجود قلعه سنگی علویجه، که بنایی قدیمی با نشانههایی از معماری کهن است، نشانی از قدیمی بودن نجف آباد و پشت سر گذاشتن دورههای مختلف تاریخی است. این قلعه سنگی طاقها و ایوانهای زیبا و منحصربهفردی دارد که زیباییاش را چند برابر کرده است. گردشگران زیادی برای بازدید از تمدن کهن ایران به این قلعه سر میزنند.
باغ گلها نجف آباد
باغ گلها با وسعت ۴۰۰۰ متر یکی از جاذبههای گردشگری نجف آباد است که در سال ۱۳۹۵ تأسیس شده. شهرداری نجف آباد این باغ را با کاربرد پژوهشی، آموزشی و نمایشگاهی ساخته است. گلهای فصلی و دائمی و درختچههای زینتی از گیاهان پرورش یافته در این باغ هستند. کودکان نیز میتوانند در این باغ تمام مراحل کاشت گیاهان را یاد بگیرند و گیاه با نام کودکی که آن را کاشته است در باغ قرار میگیرد.
پارک ملی قمیشلو نجف آباد
پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمیشلو از مناطق حفاظتشده جهان محسوب میشود که ۱۵۰ سال پیش ظلالسلطان پسر بزرگ ناصرالدین شاه و حاکم اصفهان قمیشلو را بهعنوان قرق و شگارگاه اختصاصی اعلام و حتی از چرای دام در این منطقه جلوگیری کرد. اقلیم این منطقه نیمهخشک بیابانی است و از ارتفاعات و دشت تشکیل شده است. باغ قمیشلو در مجاورت قلعه تاریخی قمیشلو، تماشای آهوی ایرانی و قوچ و میش از جاذبههای دیدنی و گردشگری این پارک ملی بهشمار میروند. پارک ملی قمیشلو علاوه بر آثار تاریخی و فرهنگی که در خود دارد، دارای تنوع و تراکم حیاتوحش، جوامع و رویشگاههای متنوع و شانس دیدن حیات وحش ویژه و چشماندازهای زیبای کوهستانی و دشتی نیز است.
ارسال نقد و بررسی