گردنه حیران
در این بخش از وب سایت مجله گردشگری تاپ توریست درباره گردنه حیران صحبت خواهیم کرد. برای آشنایی با این بهشت زیبا در مسیر اردبیل-آستارا در ادامه با ما همراه باشید.
حیران نام روستایی ییلاقی در شهرستان آستارا واقع در استان گیلان است. این روستا در فاصله ۳۰ کیلومتری آستارا قرار دارد. حیران از سه روستای حیران سفلی، حیران وسطی و حیران علیا تشکیل شده است. جالب است بدانید که حیران، واژه عربی کلمه تالشی گردنه هیران به معنای مکان ابر و مه می باشد. در طول سال تنها ۳۰۰ نفر در روستا زندگی می کنند اما در روزهای تابستانی جمعیت منطقه به بیش از ۲٬۰۰۰ نفر می رسد.
گردنه حیران (Heyran) از مهمترین جاذبههای گردشگری این روستا است که در مسیر راه ارتباطی آستارا – اردبیل قرار گرفته است. این گردنه که به همراه روستای ونهبین، حاجی امیر بالا و حاجی امیر پایین از مناطق حفاظتی سیاسی و جغرافیایی استان گیلان میباشد، از یک طرف مشرف به کوههایی است که پوشیده از جنگلهای انبوه است و از سویی مشرف به درهای نه چندان عمیق که از میان آن رودخانه آستاراچای عبور میکند. این رود تعیینکننده مرز استان گیلان ایران و جمهوری آذربایجان است.
این گردنه در منطقه ای ییلاقی قرار گرفته است و و به عنوان یکی از زیباترین مسیرهای ایران شناخته می شود. این منطقه به عنوان آخرین منطقه حفاظتی استان گیلان به شمار می رود. حدود ۳۵ کیلومتر از این جاده ، یعنی درست از آستارا تا شهر نمین اردبیل، جاده به جاذبهای بهشتی تبدیل میشود.
گردنه حیران در بیشتر زمانها در زیر پوششی از مه قرار دارد و از نظر طبیعی درهها و کوهپایههای آن، پوشیده از گلها و گیاهان جنگلی و مرتعی هستند. با این وجود این گردنه چندان مرتفع نیست و ارتفاع بلندترین نقطه آن از سطح آبهای آزاد تنها حدود ۱۵۰۰ متر است. در واقع علت اصلی مه تقریبا دائمی گردنه حیران رطوبت دریای خزر است، نه ارتفاع زیاد این گردنه.
دیدنی های گردنه حیران
- پارک ملی هیرکان
- روستای حیران
- جنگل فندقلو
- تله کابین حیران
– مقاله کامل جنگل فندقلو نمین ، اردبیل | Ardabil
- پیست کارتینگ حیران
- سورتمه ریلی حیران
- ترامپولین
- زیپ لاین حیران
وجود امکاناتی همچون رستوران، چایخانه و کافی شاپ باعث شده است تا تجربیاتی خوشمزه نیز در این گردنه انتظار شما را بکشند. همچنین می توانید از آش ها و غذاهای محلی و همچنین بلال که توسط ساکنان این منطقه تهیه شده و به فروش می رسد بچشید و از طعم آنها لذت ببرید.
بهترین فصل سفر
این منطقه آب و هوایی کوهستانی و سرد دارد و بهتر است همیشه (حتی در روزهای گرم تابستان) لباس گرم همراه خودتان داشته باشید. بهار تابستان و البته اوایل پاییز بهترین زمان برای سفر به حیران است. در نظر داشته باشید که در زمستان احتمال بارش برف های سنگین در جاده وجود دارد و حتما از قبل وضعیت راه ها را چک کنید.
اقامت
اگر قصد اقامت در این منطقه را دارید، نگران نباشید. شما می توانید از هتل، مهمانسرا و خانه های محلی استفاده کنید و یا با برپا کردن کمپی در طبیعت اقامتی متفاوت برای خود رقم بزنید.
آدرس گردنه حیران: جاده اصلی اردبیل به آستارا، ابتدای تونل اردبیل تا 5 کیلومتری آستارا
ساعت بازدید: همه روزه 24 ساعته
هزینه بازدید: رایگان
مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:
امتیاز بازدید کننده: ستاره ها 5
امتیاز بازدید کننده: ستاره ها 5