جزیره هنگام
در این بخش از وب سایت مجله گردشگری تاپ توریست شما را با جزیره هنگام آشنا خواهیم کرد. برای آشنایی با این جزیره شگفت انگیز و محبوب در جنوب ایران در ادامه با ما همراه باشید.
جزیره هنگام از جزیرههای ایران در خلیج فارس است که با آبادیهای کوچک با وسعت حدود ۵۰ کیلومتر مربع در جنوب جزیره قشم واقع شده و دارای معادن نمک و خاک و سرب است. جزیره هنگام در دو کیلومتری جنوب شرقی جزیره قشم بوده و نه کیلومتر طول و شش کیلومتر عرض دارد و به واسطه حضور دلفینها در آبهای نزدیک جزیره، شهرت زیادی دارد.
جزیره هنگام سه روستا را در خود جای داده که عبارتند از: هنگام قدیم یا کهنه، هنگام نو یا جدید (ماشی) و غیل. کوه ناکس با 106 متر ارتفاع بلندترین نقطه این جزیره محسوب می شود. شغل اصلی اهالی روستای قدیم هنگام، ماهی گیری و بهویژه صید کوسه است.
روستای هنگام نو دارای ساحلی شنی است که برای پهلو گرفتن قایقها مناسب است. روستای غیل، روستای میانی که بین روستای هنگام جدید و هنگام قدیم هنگام قرار دارد به دلیل آنکه در گودی واقعشده است آب بسیاری را در خود جمع میکند و به همین دلیل محلیان این روستا را به این نام میخوانند.
روستای هنگام قدیم نسبت به دو روستای دیگر کمجمعیتتر بوده و اکثر خانههایش خالی از سکنه است. محلیان نقلقول میکنند که اکثر ساکنین، به علت اختلافات قومی و درگیری با بخشی از ساکنین قشم، جزیره را به مقصد کشورهای عربی ترک کردهاند.
طول نوار ساحلی هنگام، ۵۰ کیلومتر است و در هر قدم، تصویری متفاوت از دریا را خوهید دید. می توانید به سراغ سواحل صخره ای بروید و یا سواحل شنی آن را انتخاب کنید؛ در هر صورت با دیدن شکوه امواج خلیج فارس غرق تماشا می شوید. شباهت ساحل و آب های درخشان جزیره هنگام به سواحل مالدیو و کالیفرنیا سبب شده تا گردشگران زیادی به این منطقه سفر کنند. اگر از اسکلهی کندالو که به سمت هنگام حرکت کنید میتوانید دستههای دلفین را ببینید که در کنار هم بانظم خاصی شنا میکنند.
دیدنی های جزیره
- ساحل زیبای هنگام
- ساحل نقره ای هنگام
- ساحل درخشان هنگام
- نخلستان های هنگام
- خاک سرخ هنگام
- حیات وحش
- بازار هنگام
بهترین زمان سفر
با توجه به این که جزیره هنگام جز مناطق خطه ی جنوبی ایران محسوب می شود، باید انتظار آب و هوای گرم و مرطوبی را از آن داشته باشید. بهترین زمان برای سفر به این منطقه اواسط پاییز تا اواسط اردیبهشت است چرا که در این زمان شرایط هوایی تعادل نسبتا خوبی دارد و اگر دوست داشته باشید که دلفین های این منطقه را ببینید بهتر است که برنامه سفرتان را برای ماه های آذر و دی برنامه ریزی کنید.
اقامت در هنگام
هنگام جدید روستایی ۷۵۰ نفره است و اگر میخواهید خانه بگیرید باید اینجا را انتخاب کنید. مردم محلی خونگرم و مهربانند و به شما کمک میکنند. اگرچه برای آب تنی و شنا در منطقهای بکر باید با قایق بروید جایی که کسی نباشد. موقع شنا هم حواستان به خرچنگها و طوطیاهای دریا که خاردارند باید باشد. همچنین آب هنگام بسیار شور است و باید وسایلی مثل عینک و دماغ گیر همراهتان باشد.
برای بیشتر افراد سفر به هنگام سفری یک روزه است، صبح به جزیره میآیند و عصرها برمیگردند قشم، اما خیلیها هم به عشق کمپ کردن به جزیره هنگام میروند تا یک شب را در جایی بکر و زیر آسمان پرستاره و ساحل پر از فیتوپلانگتونش سر کنند.
اگر میخواهید شب در هنگام بمانید، باید وسایل کمپ و پخت و پز همراه داشته باشید. در هنگام، هم مغازه برای خرید وسایل و پخت و پز هست و هم میشود به محلیها غذا سفارش داد.
سمبوسه میگو و خرچنگ و برنج و ماهی و برنج و میگو (حواری میگو) از غذاهاییست که محلیها میتوانند برایتان آماده کنند. هر سمبوسه دانه ای ۵ هزار تومان و هر وعده غذا هم تقریبا ۲۵هزار تومان در میآید.
سوغات جزیره
از جزیره هنگام دست خالی برنمی گردید چرا که گزینه های وسوسه کننده ای برای خرید سوغاتی در این جزیره وجود دارد. زیورآلاتی که با صدف ها درست شده اند، موجودات تاکسیدرمی شده دریایی، ادویه جات و روغن محلی به ویژه روغن کوسه و … را در بازار هنگام پیدا خواهید کرد.
دسترسی
جزیره هنگام نزدیک قشم قرار گرفته و با آن ۴۵ دقیقه فاصله دارد. تا بندرعباس حدود ۴۳ مایل دریایی و تا شهر قشم حدود ۲۹ مایل دریاییست. برای رفتن به هنگام باید از بندرعباس به قشم بروید و از اسکله شهید ذاکری سوار ماشین شوید تا به اسکله کندالو برسید.
در این اسکله قایقها با ۱۵ هزار تومان شما را به هنگام میرسانند. قایق سواری و تماشای ماهیهایی که نزدیک قایق میشوند و مرغان دریایی که برای شکار ماهیها تا نزدیکی قایقتان پایین آمدهاند، میتواند به اندازه کافی شما را دچار سرخوشی کند. اگر هم با هواپیما بروید فرودگاه قشم نزدیک اسکله کندالو قرار دارد و تنها ۱۰ کیلومتر با آن فاصله دارد.
مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:
ارسال نقد و بررسی