جاهای دیدنی خرم آباد
لرستان سرزمین زیباییها و شگفتیها و جاذبه های گردشگری بسیار است. خرم آباد سرزمینی ست که قدمت حضور انسان ها در آن به دوران پیش از تاریخ باز می گردد و در طول قرن ها فراز و نشیب های بسیاری را به چشم خود دیده است. سفر به لرستان سفر به گذشته های دور و نزدیک ایران، سفر به طبیعت بکر و تماشایی زاگرس، سفر به دشت لاله های واژگون، سفر به آبشارها، رودها و چشمه ها، سفر به جنگل های بلوط و کوه های سر به فلک کشیده است.
خرم آباد شهری خرم و سرسبزاست، شهری که مرکز استان لرستان و بزرگترین شهر لر نشین کشور است، خرم آباد شهری است مرتفع و محصور بین کوه های زاگرس. این شهر زیبا و دلنشین با آثار تاریخی و کهن و آب و هوای مطبوع و دلپذیر خود یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری در ایام نوروز و در فصل تابستان می باشد.در ادامه مطلب همراه وب سایت گردشگری تاپ توریست باشید تا با جاهای دیدنی خرم آباد بیشتر آشنا شوید.
قلعه فلک الافلاک خرم آباد
نماد شهر خرم آباد، قلعه فلک الافلاک است، قلعهای که هرجای شهر که باشید میتوانید ببیندیش. فلک الافلاک که به معنی سپهر سپهران است، یکی از یادگارهای برجای مانده از ساسانیان است و حکومتهای مختلفی را به خود دیده است.
این قلعه که به آن دوازده برجی و دژ شاپور خواست هم میگویند، بر بلندی تپهای قرار گرفته که از بالایش هم خرم آباد زیر پایت است و هم رودخانه. فلک الافلاک که زمانی شاهان در آن قدم میگذاشتند و کاربری عمدتا نظامی داشته، بخشهای مختلفی دارد. موزه مردم شناسی و باستان شناسی از جمله بخشهای دیدنی قلعه است.
مقبره باباطاهر خرم آباد
مقبره باباطاهر خرم آباد یکی از بناهای تاریخی و فرهنگی شهر خرمآباد است که مربوط به دوره خوارزمشاهی است . باباطاهر شاعر معروف ایرانی، لک و از اهالی دلفان بودهاست. باباطاهر را در زبان لکی باوطاهِر تلفظ میکنند. در آثار و دوبیتیهای این شاعر ایرانی از کلمات و اصطلاحات لکی استفاده شدهاست. سالها پیش کتیبهای چوبین در داخل بنا وجود داشته که روی آن شجره شخص مدفون با ابیاتی نوشته شده و از وی در آن با عنوان «بابا طاهر» یاد شدهاست.
سنگنبشته خرمآباد
سنگ نبشته یک اثر تاریخی سنگی در شهر خرم آباد است. این کتیبه، به خط کوفی و بر قطعه سنگ بزرگی به ارتفاع سه و نیم متر نوشته شدهاست و قدمت آن به قرن ششم قمری و دوره سلجوقیان میرسد.کتیبه خرمآباد، به زبان فارسی و خط کوفی نوشته شدهاست و با جمله بسم الله شروع میشود. این سنگ نبشته مربوط به دوره ابوسعید برسق کبیر از امرای محمود اول سلجوقی است و در حدود سال ۵۱۳ هجری قمری نوشته شدهاست. این کتیبه در خیابان شریعتی قرار دارد.
گرداب سنگی
گرداب سنگی یکی از آثار تاریخی بر جای مانده از دوره ساسانیان در شمال غربی شهر خرم آباد است. گرداب سنگی در مرکز شهر خرم آباد و در میان بافت قدیمی شهر در کنار میدان تختی واقع شدهاست. بنای گرداب سنگی دایرهای شکل است و به دور چشمهای با استفاده از سنگ و ساروج (آهک و گچ) ساخته شدهاست تا آب خارج شده از چشمه را ساماندهی کرده و سپس از طریق کانال آب چشمه را به نقاط مختلف شهر باستانی شاپورخواست منتقل کند. چشمه گرداب سنگی تقریباً در تمام ایام سال آب دارد.
پل شکسته خرمآباد
پل شکسته یا پل شاپوری (به لری: طاقه پیل اِشکهسه) یکی از شاهکارهای معماری دوره ساسانیان محسوب میشود و در ضلع جنوبی قلعه فلک افلاک در جنوب شهر خرم آباد در استان لرستان واقع شدهاست. پل شاپوری عامل ارتباط غرب استان لرستان (طرهان) با شرق و از آنجا به خوزستان و تیسفون (پایتخت ساسانیان) بودهاست. از این پل احتمالاً کاربری آبرسانی و پخش آب را نیز داشتهاست.
خانه آخوند ابو
خانه آخوند ابو متعلق به شخصی به نام میرزا محسن قاضی قاضیالقضات شهر بود که در اواخر دوران قاجار ساخته شد. این خانه دو قسمت شمالی و جنوبی دارد که بخش شمالی آن در دو طبقه ساخته شده و دو ورودی به مهمانخانه دارد. این خانه در گذشته کاربرد مسکونی داشت و قاضی شهر در آن به کار قضاوت مشغول بود و بعد از واگذاری به میراث فرهنگی به خانه جهانگردی و یکی از جاذبههای گردشگری شهر خرم آباد تبدیل شد.
مناره آجری
مناره آجُری یکی از آثار باستانی شهر خرم آباد و متعلق به قرن چهارم هجری قمری میباشد. این بنا با قدمتی حدود ۹۰۰ سال در جنوب خرم آباد و در کنار مکان شهر قدیمی شاپور خواست بر روی پایه سنگی بنا شده و حدود ۳۰ متر ارتفاع دارد. قطر سطح تحتانی آن ۵٫۴ متر است و با پیمودن ۹۹ پله دورانی میتوان به بام مناره صعود نمود.
بقایای معماری سنگ و گچ با دیوارهای ضخیم در مجاورت مناره (پارک، میدان شقایق فعلی) بیانگر وجود تأسیساتی نظیر کاروانسرا و مسجد و … گرداگرد بنا در گذشته میباشد. با توجه به سبک معماری بنا، احتمالاً تاریخ ساخت آن به دوره فرمانروائی دیلیمان برمیگردد.این بنا مربوط به دوره آل بویه (دیلمیان) میباشد. این اثر به شماره ۳۷۶ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شدهاست.
دریاچه کیو خرم آباد
دریاچه ی کیو یا نگین خرم آباد در شمال غرب خرم آباد واقع است و با جلوه گری های بی پایان خود گردشگران و مسافران را جذب می کند. این جاذبه ی طبیعی هفت هکتاری تنها دریاچه ی درون شهری ایران به شمار می رود و با توجه به این که در حدود 3 تا 7 متر عمق دارد، زیستگاه جانوران آبزی و پرندگان بومی و مهاجر شده است.
کیو در زبان خرم آبادی به معنای کبود رنگ و آبی است و نام این دریاچه برگرفته از رنگ آبی و کبود آن می باشد. آب این دریاچه از آب چشمه تامین می شود و وجود امکانات گردشی و تفریحی در اطراف آن، این دریاچه را به یکی از تفرجگاه های این شهر مبدل کرده است.
مخمل کوه
مخمل کوه که به دلیل گل سنگهای مخملی رنگش به این اسم معروف شده، در شمال شرقی خرم آباد قرار گرفته است. این پارک جنگلی که آبشار مخمل کوه در تنگه معروف به شبیخون آن واقع شده و طبیعتی که تا چشم کار میکند سبزی است، از مخمل کوه، جایی بکر و بسیار قشنگ ساخته است.
آبشار وارک خرم آباد
آبشار وارک در ۶۰ کیلومتری شهر خرم آباد و در نزدیکی زیست بوم پلنگ ایرانی واقع شده است. این آبشار با ارتفاع ۵۷ متر، از زیباترین آبشارها در کشور محسوب میشود.اطراف این آبشار مملو از درختان بلوط، گلابی و زالزالک بوده که زیبایی آن را دو چندان کرده است.
آبشار نوژیان
آبشار نوژیان نیز در ۴۰ کیلومتری جاده کمر بندی خرم آباد قرار گرفته است که یکی دیگر از مقصدهای آبشارگردی لرستان را تشکیل می دهد و در صورتی که فرصت داشتید، می توانید به آنجا نیز بروید. گیاهان دارویی اطراف آبشار نوژیان، سبب معروفیت آن شده است. راه آسفالته الیگودرز به شول آباد، مسیر عزیمت شما را همواره می کند.
دریاچه گهر خرم آباد
دریاچه گهر (Gahar Lake) یک دریاچه کوهستانی در ایران است. این دریاچه در جنوب شرقی دورود و در منطقه حفاظت شده اشترانکوه در استان لرستان با ارتفاع ۲۳۵۰ متر از سطح دریا قرار گرفته است. دریاچه گهر در ۳۵ کیلومتری دورود لرستان قرار گرفته است.این دریاچه که به «نگین اشترانکوه» معروف است به سبب نداشتن راه ماشین رو تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به دور مانده است. سالانه در حدود ۷۰٬۰۰۰ گردشگر اقدام به بازدید از این منطقه مینمایند.
ارسال نقد و بررسی