لیدوما تریپ

یخنی درگزی

خورش یخنی از انواع خورش های محلی شهرستان درگز است که اغلب برای مراسم و اعیاد مختلف پخته می شود و شما می توانید این خورش لذیذ را به راحتی در منزل بپزید و از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید. در دستور ساخت یخنی از گوشت سردست یا ران گوسفند و کره و پیاز بزرگ و زردچوبه و نمک استفاده می شود. در ادامه همراه تاپ توریست باشید تا با طرز تهیه یخنی درگزی بیشتر آشنا شوید.

یخنی چیست ؟

یک نوع خورشت است که از مخلوط پیاز و گوشت ( گوشت مرغ , گوسفند ) تهیه می شود که مشابه چلو گوشت می باشد ولی با یکسری از تغییرات . در اصل چاشی اصلی این خورشت پیاز زیاد  آن می باشد که گوشت ها در آن تفت میخورند و مانند خورشت های دیگر بهمراه برنج سرو می شود . حتما این سوال برایتان پیش می آید که اینکه یک خورشت معمولی است و طعم خاصی ندارد ولی باید بگم که سخت در اشتباه هستید . فقط کافیه تا یکبار طعم این خورشت را بچشید بدون شک یکی از غذاهای مورد علاقه شما می شود.یخنی درگزی

مواد لازم

  • روغن حیوانی یا کره : به میزان لازم
  • گوشت سردست یا ران گوسفند : ۸۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ : دو عدد
  • زردچوبه : به میزان لازم
  • نمک : به میزان لازم

طرز تهیه یخنی درگزی

برای پخت خورش یخنی ابتدا گوشت سردست یا ران گوسفند را به صورت کمی بزرگ تر از گوشت خورش قیمه خرد کنید سپس برش های گوشت را بشویید و به آن ها مقداری نمک بزنید.


این مطلب را هم مطالعه کنید
طرز تهیه خورشت ترشه تره , غذای محلی گیلانی

   تبلیغات    

            | تور لحظه آخری استانبول | اجاره سوئیت در مشهد | اجاره ویلا در چالوس


پیازها را به صورت خلالی خرد نمایید و آن ها را درون ظرفی مناسب به همراه مقداری روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند توجه داشته باشید که بهتر است پیازها کمی بیشتر طلایی شوند ولی نباید بسوزند.

در مرحله بعدی ۱/۴ پیمانه آب درون پیاز داغ ها بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت کم شعله گاز آب خورش خشک شود و به خوبی جذب پیاز داغ شود. ۱/۲ قاشق چایخوری زردچوبه به پیازها بیفزایید و سه لیوان آب گرم نیز به پیازها اضافه کنید و اجازه دهید تا آب به دمای جوش برسد سپس برش های گوشت را به خورش اضافه کنید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا آب خورش کم شود و گوشت نیز به خوبی پخته شود.

اگر آب خورش کم شد ولی گوشت ها هنوز نپخته بودند می توانید دو لیوان دیگر آب به خورش یخنی اضافه کنید تا به صورت کامل بپزد و جا بیفتد.

در انتهای پخت مقداری نمک و کره یا روغن حیوانی آب کرده روی خورش یخنی بریزید و این خورش خوشمزه را به همراه برنج و نوشیدنی دلخواه تان میل کنید.

نکات طلایی برای پخت بهتر یخنی

  1. یکی از مهم ترین مراحل ساخت یخنی کاراملی شدن پیازها می باشد.
  2. برای پخت این خورش به صورت سنتی از زردچوبه و نمک استفاده می شود ولی شما می توانید با توجه به ذائقه تان از دارچین یا فلفل نیز برای طعم بهتر یخنی استفاده کنید.
  3. پیاز ها برای پخت خورش یخنی نباید به صورت خیلی ریز یا خیلی درشت خرد شوند.
  4. بهتر است از گوشت چربی دار برای پخت یخنی استفاده کنید.
  5. اگر گوشتی که برای پخت خورش یخنی استفاده می کنید چربی نداشت می توانید ۵۰ گرم دنبه گوسفند را به همراه پیازها تفت دهید و اجازه دهید تا دنبه با یخنی پخته شود سپس آن را از قابلمه خارج کنید.
این مطلب را هم مطالعه کنید
طرز تهیه قیمه نثار ، غذای محبوب قزوینی

یخنی درگزی


   تبلیغات    

                 تور کیش


Load More In غذا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *