لیدوما تریپ

خورش خلال کرمانشاهی

خورش خلال یکی از انواع خورش های ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر کرمانشاه است. خورش خلال یکی از مجلسی ترین خورش های شهر کرمانشاه محسوب می شود که در مراسم ها و ایام خاص تهیه می شود. استفاده از موادی همچون زرشک ، دارچین ، لیمو عمانی و گلاب باعث می شود این خورش علاوه بر طعم خوبش عطر فوق العاده ای نیز داشته باشد.  این خورش در کرمانشاه با روغن حیوانی تهیه می شود ولی در شهرهای دیگر به صورت متداول از روغن معمولی یا کره استفاده می شود. خورشت خلال به صورت متداول با گوشت خورشتی که شامل گوشت گوسفندی و گوساله است طبخ می شود ولی می توان آنرا با گوشت های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. در ادامه همراه تاپ توریست باشید تا با طرز تهیه خورش خلال کرمانشاهی بیشتر آشنا شوید.

خورش خلال کرمانشاهی
خورش خلال کرمانشاهی

مواد لازم خورش خلال

  • گوشت گوساله ریز خرد شده: ۱۰۰ الی ۱۵۰ گرم به ازای هر نفر
  • پیاز:۲ عدد بزرگ
  • خلال بادام درشت:۵۰ گرم به ازای هر نفر
  • زرشک سیاه یا قرمز:۲۰۰ گرم
  • گلاب:۳ الی ۴ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده:۴ قاشق غذاخوری سر پر
  • لیمو عمانی:۱ عدد برای هر نفر
  • چوب دارچین:۱ تکه
  • رب گوجه‌فرنگی:۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و روغن کرمانشاهی: به میزان لازم

طرز تهیه 

۱.  ابتدا پوست پیازها را گرفته و بشویید، سپس خرد کرده و در قابلمه‌ای مناسب کمی روغن ریخته و بعد پیازهای خرد شده را با کمی زردچوبه و با حرارت ملایم تفت بدهید تا نرم و سبک شوند.

این مطلب را هم مطالعه کنید
طرز تهیه شیشلیک شاندیز

۲. سپس گوشتهای خرد شده را که تمیز شسته‌اید داخل پیازها بریزید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشتها تغییر کند. بعد تا سطحی که روی گوشت‌ها پر شود داخل قابلمه آب جوش بریزید و اجازه بدهید تا با حرارت کم گوشت‌ها نیم پز شوند.

۳.  رب را در ظرفی جدا در روغن سرخ کنید تا طعم خامی آن گرفته شود بعد همراه با زعفران دم کرده و خلال به گوشت نیم‌پز اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا گوشت‌ها و خلال‌ها بپزند، توجه داشته باشید که آب باید کاملا روی مواد را بپوشاند.

۴.  بعد از این که گوشت‌ها به اندازه دلخواهتان پختند، گلاب، لیمو عمانی، چوب دارچین، نمک و مقداری فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.

۵. زرشک‌ها را هم بعد از شستن در مقداری روغن تفت دهید. البته مواظب باشید تا نسوزند، سپس ۱۰ دقیقه مانده به خاموش کردن شعله گاز زرشک‌ها را هم اضافه کنید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خورش کاملا جا بیفتد، سپس چوب دارچین را از خورش خلال خارج کرده و با برنج نوش جان کنید.

خورش خلال کرمانشاهی
خورش خلال کرمانشاهی

   تبلیغات    

                 تور کیش


Load More In غذا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *