غذاهای سنتی مشهد
غذاهای سنتی مشهد

آشنایی با غذاهای محلی و سنتی مشهد

رزرو تور
تور پاییز ۱۴۰۳
اجاره خودرو در عمان
 

غذاهای سنتی مشهد

مشهد کلان‌شهری در شمال شرقی ایران و مرکز استان خراسان رضوی است. این شهر در زمان افشاریان، پایتخت ایران بود.در سفر به مشهد علاوه بر بازدید از جاذبه های گردشگری مشهد و گشت و گذار در مراکز خرید ، می توانید با غذاهای سنتی مشهد نیز آشنا شوید و طعم دلچسب این غذاها را بچشید . خراسان رضوی ، قدمت زیاد و فرهنگی بسیار غنی دارد و در تمامی زمینه ‌ها که فرهنگ غذایی هم یکی از آن ها است حرفی برای گفتن دارد . مردم این سرزمین پهناور و کهن ، در جشن‌ها و مناسبت ‌های گوناگون ، غذاهای سنتی مناسب با آن رویداد را طبخ می ‌کنند که هر کدام از این غذاها طعم و مزه دلچسب مخصوص به خود را دارد. در ادامه همراه تاپ توریست باشید تا با غذاهای سنتی مشهد بیشتر آشنا شوید.

کباب شیشلیک

شیشلیک حرف اول را در میان غذاهای سنتی شهر مشهد می‌زند و همه مسافران با این کباب لذیذ آشنایی کامل دارند. شیشلیک نوعی کباب است که نه تنها در ایران بلکه در کشورهای دیگر همچون روسیه، لهستان و … نیز طبخ می شود. شیشلیک مشهد طعم منحصر به فردی دارد و همین طعم است که مسافران تور مشهد را همواره به خود وفادار ساخته است تا جایی که برخی از زائران بدون خوردن کباب شیشلیک مشهد به شهر خود باز نمی‌گردند. شیشلیک غذای گران‌قیمتی است و آن هم به خاطر کیفیت و مرغوبیت گوشتی است که برای تهیه کباب شیشلیک از آن استفاده می‌کنند اما با این حال یک بار امتحان این غذای اعیانی خالی از لطف نخواهد بود.غذاهای سنتی مشهد

شله

شله نوعی آش به شمار می‌رود که مشهدی‌ها برای زمان‌های عزاداری و مراسمات مذهبی طبخ می‌کنند. ادویه فراوان، گوشت ریش ریش شده و حبوبات مختلف دست به دست هم داده‌اند تا شله تهیه شود. سنت طبخ شله مشهدی که هر ساله همزمان با ایام محرم و صفر در شهر مشهد برگزار می‌شود، در ششمین اجلاس سراسری شورای عالی ثبت کشور به عنوان میراث معنوی خراسان رضوی در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید و بدین لحاظ نخستین غذای محلی است که ثبت ملی می‌شود و پس از آن مراسم نذر ریشه و طبخ آش حلیم استان البرز نیز در همین اجلاس به ثبت ملی رسید.غذاهای سنتی مشهد

دیگچه

دیگچه یکی دیگر از غذاهای سنتی شهر مشهد است که می‌توانید در طول سفر خود با تور این غذای محلی را در مشهد امتحان کنید. دیگچه شباهت زیادی با شیر برنج دارد با این تفاوت که این غذا باید برشته و مغز پخت شود تا کمی سفت‌تر و البته شیرین‌تر شود. اصولا دیگچه را به عنوان دسر و یا صبحانه میل می‌کنند که البته مشهدی‌ها این غذا را به عنوان نذر امام حسن(ع) تهیه می‌کنند.غذاهای سنتی مشهد

دیزی سنگی

دیزی سنگی نوعی آبگوشت است که درون ظرف‌های سنگی طبخ می‌شود. این ظروف سنگی که جز صنایع دستی شهر مشهد نیز قلمداد می‌شود، ظرفی مناسب برای تهیه این غذاست که طعم و مزه مطلوبی را به آبگوشت می‌دهد. برای تهیه دیزی سنگی از گوشت گوسفند، حبوباتی مانند نخود و لوبیا، سیب زمینی، پیاز، رب و ادویه استفاده می‌کنند. اگر با تور مشهد سفر می‌کنید، حتما این غذای سنتی را امتحان کنید.غذاهای سنتی مشهد

پلو مخلوط مشهدی 

یکی از غذاهای سنتی مشهد که بسیار خوشمزه است ، پلوی مخلوط است. در کل این غذا ترکیبی از استانبولی و لوبیا پلوی خودمان است. در پخت این غذا از گوشت، برنج، پیاز، هویج، رب گوجه فرنگی و ادویه های مختلف استفاده می شود.غذاهای سنتی مشهد

یتیمچه مشهدی

یتیمچه غذایی سریع و آسان است که مواد آن هم معمولا در دسترس هستند و به همین دلیل است که چنین نامی به این غذا داده‌اند. این غذا در شهرهای مختلفی طبخ می‌شود و دستورهای مختلفی برای تهیه آن وجود دارد. در تهیه نوع مشهدی این غذا از بادمجان، لوبیا، عدس، نخود، دارچین، زردچوبه، نمک و فلفل استفاده می‌کنند و برخی کشک و گوجه‌فرنگی و نعنا داغ نیز به این ترکیب می‌افزایند. معمولا یتیمچه را همراه با آبلیمو، ماست موسیر، سبزی و نان تازه سرو می‌کنند.غذاهای سنتی مشهد

خورشت ریواس ترش مزه

خورشت یا خورش ریواس هم از آن دسته غذاهای سنتی مشهد است که انحصار آن را با شهرهایی در خراسان جنوبی، کردستان و حتی شهر نیشابور شریک است.البته در هر کجای ایران که گیاه ریواس بروید این غذا را درست می کنند و به آن خورشت ریواس می گویند.این خورشت به خاطر وجود ریواس در خود مزه ای ترش دارد و در درست کردن آن از گوشت تازه ی گوسفند و یا گوساله، جعفری و نعنا تازه، پیاز و حتی شکر استفاده می کنند.پر واضح است که در کنار این غذا از پلوی داغ و تازه و در کنارش مخلفات همیشگی نیز خورده می شود.غذاهای سنتی مشهد

قیمه مشهدی، قیمه ی مخصوص مشهدی ها

قیمه ی مخصوص مشهدی ها شبیه به قیمه های خودمان است و از غذاهای سنتی مشهد محسوب می شود. تنها فرق این غذا با قیمه های معمولی ما ادویه هایی مثل جوز هندی، زنجبیل، هل، زعفران و دارچین است.غذاهای سنتی مشهد

کوکو شیرین

کوکو شیرین هم یک غذای معروف مشهدی است که هم به صورت پیش‌غذا و هم دسر و به صورت سرد و گرم قابل سرو است. در مهمانی‌های مجلل مشهدی کوکو شیرین پای ثابت سفره‌ها به حساب می‌آید. مواد تشکیل‌دهنده این غذا عبارتند از سیب زمینی، تخم مرغ، زعفران و آرد ذرت. تا اینجا تقریبا شبیه به کوکو سیب زمینی است اما این غذا وقتی منحصر به فرد می شود که مشهدی‌ها روی آن شیره می‌ریزند! این شیره با شکر، آب، گلاب و زعفران درست شده و زمانی که کوکو سرد شد، روی آن می‌ریزند.غذاهای سنتی مشهد

آش ماستی

آش ماستی، معمولا در ایران طرفداران زیادی دارد و با توجه به منطقه جغرافیایی و ذائقه مردم، به شکل های متفاوتی تهیه می شود. در خراسان رضوی هم این آش روش پخت مخصوص به خود را دارد و برای تهیه آن از ماست، سینه مرغ، برنج، سیر، شوید خشک، نعنا, نمک، فلفل، زعفران، لپه و برگ بو استفاده می شود.آش ماست در واقع غذای محلی شهر سبزوار مشهد به شمار می آید. این آش سنتی طرفداران بسیار زیادی دارد و گاهی اوقات به عنوان یک وعده غذایی و گاهی نیز به عنوان پیش غذا در مشهد سرو می شود.غذاهای سنتی مشهد

آش لخشک

آش لخشک از غذاهای محلی شهر مشهد به شمار می رود. در واقع آش لخشک نوعی آش رشته است با این تفاوت که به جای حبوبات تنها از عدس برای تهیه آن استفاده می شود. علت نام گذاری این آش به این دلیل است که برای تهیه آن از رشته بلند و پهن به نام لخشک و سبزی آش استفاده می کنند . آش لخشک را با چاشنی هایی مثل کشک، نعناداغ، سیرداغ و پیازداغ سرو می کنند.غذاهای سنتی مشهد

اشکنه قوروت

اشکنه قوروت نوعی غذای مقوی و خوشمزه مشهدی است که به این غذا کله جوش نیز گفته می شود اشکنه قوروت با استفاده از کشک ساییده شده، روغن و پیاز داغ و مغز گردو کوبیده شده است که ارزش غذایی آن را دوچندان می کند تهیه می شود.غذاهای سنتی مشهد

جهان را ببین. جهان، رویایی تر از هر رویایی است. (ری بردبری)