دیدنی های کازرون
کازرون از شهرستانهای غرب استان فارس است که وصف زیباییهایش و طبیعت کمنظیرش غیرممکن است. دیدنیهای کازرون به قدری زیاد هستند که در تمام فصول پاسخگوی مسافران و گردشگران مشتاق هستند. تماشای طبیعت بیبدیلش در فصل تابستان، آبتنی در چشمهسارها و رودخانههایش در فصل تابستان، قدم زدن در باغهای مرکبات چشمنواز آن در پاییز و مدهوش شدن از بوی نرگسهای زرد در فصل زمستان، همه جاذبههایی هستند که گردشگران را شیفته خود میکنند.کازرون شهری پر جاذبه است که به دلیل داشتن خاک حاصلخیز، تنوع منابع طبیعی، آبهای زیرزمینی فراوان و پوشش گوناگون گیاهی به نگین سبز استان فارس معروف شده است. در این مطلب از وب سایت گردشگری تاپ توریست شما را به تماشای دیدنیهای کازرون دعوت میکنیم .
شهر تاریخی بیشاپور
شهر تاریخی بیشاپور، با وسعتی در حدود ۲۰۰ هکتار، متعلق به دوران ساسانی است که به سبک معماری پارتها ساخته شده. شاپور اول، یکی از پادشاهان ساسانی، دستور ساخت این شهر را داد و نام خود را بر روی آن گذاشت. بیشاپور به دلیل نزدیک بودن به تخت جمشید، داشتن چشمههای آب فراوان و خاک حاصلخیز مورد توجه پادشاهان بود و تا قرن هفتم هجری از شهرهای آباد و مسکونی به حساب میآمد. حفاری و کاوش در این شهر از سال ۱۳۱۴ آغاز و در سال ۱۳۵۷ متوقف شد. محققان در حین بررسیهایشان اسکلت شهر و اشیاء باستانی بسیاری را در این منطقه پیدا کردند.
غار شاپور
غار شاپور در تنگ چوگان مکانی نزدیک به شهر باستانی بیشاپور در شهرستان کازرون فارس قرار دارد. فاصله غار تا شهر باستانی بیشاپور شش کیلومتر و تا شهر کازرون تقریباً ۲۷ کیلومتر است. غار شاپور تنها یکی از جاذبههای گردشگری این تنگ است که در ارتفاعی نزدیک به ۸۰۰ متر از سطح زمین (۱۲۸۰ متر از سطح دریا) در دل کوه شاپور قرار دارد. در هنگام ورود به این غار با مجسمه غول پیکر شاپور یکم ( دومین پادشاه ساسانی ) مواجه خواهید شد که دلیل اصلی نام گذارای این غار بخاطر وجود مجسمه شاپور یکم است و به غار شاپور معروف شده است . مجسمه شاپور مربوط به ۱۷۰۰ سال گذشته است که از یک ستون غول پیکر که در این غار وجود داشته تراشیده شده است و همچنان پابرجا است . این مجسمه باقی مانده دوران باستان است که تقریبا حدود ۷ متر ارتفاع دارد که با گذشت سالها همچنان سر این مجسمه سالم می باشد ولی دو دست آن شکسته است .
آتشكده كازرون
آتشكده كازرون نيز يكي از پنج آتشكده ساخته شده به دست مهر نرسي است.اين بنا در ده كيلومتري جنوب كازرون قرار دارد. بناي آن از سنگ و ملات گچ ساخته شده است. در حال حاضر ويرانه اي از اين آتشكده باقي مانده است.آتشکده کازرون در سال ۱۳۱۸ و با شماره ۳۳۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. کاربری احتمالی بنا در زمان ساسانیان آتشکده بوده که با توجه به شواهد گوناگون، از جمله عدم تخریب آن در دورههای بعدی نظریات متعددی پیرامون کاربری آن مطرح میشود.
معبد آناهیتا
معبد آناهیتا از بناهای مشهور شهر باستانی بیشاپور در شهرستان کازرون است.این بنا به صورت مکعبی است که هر یک از اضلاع آن نزدیک ۱۴ متر است و از سنگهای تراشیده شده با ابعاد مختلف و بدون ملات به صورت دو جداره ساخته شده است. این بنا با الهام از سبک معماری دوره هخامنشی ساخته شده است که به وسیله بستهای آهنی به یکدیگر قفل و بند شدهاند. معبد آناهیتا فاقد سقف مسطح بوده است. این معبد را در عمق ۶ متری از زمینهای اطراف خود ساختهاند تا آب رودخانه شاپور به درون آن سرازیر شود. معبد بیشاپور سمبل یک پرستشگاه آب است و میتوان آن را جایگاه نوازش با آب دانست. یعنی تنها عنصری از عناصر چهارگانه که به الهه ناهید منسوب است. نماد جانوری این ایزدبانو به شکل گاو میباشد که در اطراف معبد، به صورت قرینه یکدیگر قرار گرفته است. این معبد نه تنها از نظر معماری، بلکه از نظر رعایت دستگاههای تنظیم و تقسیم و کنترل آب نیز فوقالعاده است.
امام زاده سید حسین کازرون
امام زاده سید حسین بن امیر بن ابراهیم بن زین العابدین (ع) مهمترین امام زاده شهرستان کازرون می باشد که در کنار روستای سید حسین در ۲۳کیلومتری جاده کازرون به شیراز و در شمال شهرتاریخی بیشاپور قرار گرفته است. این روستا به خاطر وجود چشمه سار پر آب و زیبای « سرآب شیر»، درختان سرسبز و سر به فلک کشیده، باغ های مرکبات بسیار که آب های روان چشمه مزبور همیشه در آنها جریان دارد، موقعیتی ممتاز داشته و یکی از مکان های تماشایی و زیارتی ، سیاحتی قابل توجه در استان فارس می باشد. امام زاده سیدحسین در حال بازسازی است و در طرح جامع آن مکان هایی چون سالن اجتماعات، آمفی تأتر، درمانگاه ، زائر سرا، ساختمان اداری، پارک، زمین ورزش، چاپ خانه و فضای سبز در نظر گرفته شده است.
آرامگاه علامه دوانی
آرامگاه علامه جلالالدین محمد دوانی، دانشمند بزرگ ایرانی؛ در روستای دوان واقع در ۹ کیلومتری شمال کازرون (استان فارس – ایران) قرار گرفتهاست. ساختمان آرامگاه بر خلاف توضیح زیر تصویر آرامگاه که بر اساس دوره حیات علامه آن را مربوط به دوره تیموری دانستهاست، بنایی است بازمانده از چهارطاقیهای دوره ساسانی و احتمالاً آتشکده بودهاست.مردم دوان در سده چهارم هجری اسلام را پذیرفتهاند. این بنا در دوره اسلامی معمور بودهاست و مثل بسیاری از بناهای پیش از اسلام به بنای اسلامی تغییر کاربری دادهاست.
گردشگاه میان کتل
گردشگاه میان کتل در جنوبغربی دشت ارژن در ناحیهای قرار گرفته که به «زیستگاه گوزن ایرانی» مشهور است. برخورداری از طبیعتی کوهستانی، پوشش جنگلی متراکم و انبوه درختان بلوط و قابلیتهای گردشگری در تمام فصول سال باعث محبوبیت این گردشگاه شده است. از ویژگیهای منحصر به فرد این گردشگاه میتوان به کاروانسرایی اشاره کرد که از دوران صفویه به جای مانده است.
تنگ چوگان کازرون
در مجاورت ویرانه های به جای مانده از شهر تاریخی بیشاپور و در سمت شمال شهر میان دو رشته کوه سر به فلک کشیده تنگی پر از درختان سرسبز، بیشه زارها و مناظر فرح انگیز و جذاب قرار دارد که به نام تنگ چوگان و به زبان محلی « تنگ شکون» معروف شده است. رودخانه شاپور از دل این تنگ می گذرد و چشمه زیبای ساسان در قسمتی از این تنگه فوران می کند . این چشمه در طول سالیان بسیار زیاد استمرار داشته و امروز نیز قسمتی از آب شرب شهرستان کازرون و بوشهر را تامین می کند و قسمتی از آن هم برای آبیاری زمین های زیر کشت کشاورزان منطقه مورد استفاده قرار می گیرد.
تنگ تیکاب
رشته کوه زاگرس در محدوده استان فارس ، دارای پـدیده های ژئو مورفولوژیک منحصر به فـرد و زیبایی ، نـظیر تنگ ها ، غارها ، آبشارها و … می باشد . در بین این پدیده ها تنگ ها از جالب توجه ترين و پيچيده ترين پديده هاي ژئومرفولوژيكي محسوب مي شوند.تنگ تیکاب در دامنه کوه های شمالی کازرون و یکی از جاذبه های ژئوتوریستی این شهرستان می باشد . این تنگه از نظر ژئومورفولوژی یک تنگه فرسایشی – تکتو نیکی می باشد . وجود چندین غار در تنگ و دامنه کوه های شمالی و روستای پلکانی دوان در این دامنه چشم انداز زیبایی به منطقه داده است . از آن جهت که این روستا در منطقه کوهستانی واقع شده و زمینهای آن در دامنه تپهها و به صورت پلکانی بنا شده است به ماسوله فارس معروف است.
دریاچه پریشان کازرون
بازار کازرون
بازار کازرون حد فاصل میدان شهدا یا سر خیرات، خیابان شهدای شمالی، خیابان ابواسحق، خیابان حضرتی و خیابان ابوذر است. بازار کازرون از دوره گذشته دارای رونق خاصی بوده و از بازارهای مهم ایران محسوب میشده است. اکنون نیز این بازار وسیع از رونق خوبی برخوردار است و قلب اقتصادی کازرون به شمار میرود.
ارسال نقد و بررسی