دیدنی های الوند
در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ توریست شما را با دیدنی های الوند یکی از شهرهای زیبای استان قزوین آشنا خواهیم کرد. با ما در ادامه مطلب همراه باشید .
شهر الوند دومین شهر بزرگ استان قزوین می باشد که در ۱۴ کیلومتری جنوب شرقی شهر قزوین واقع شده است. از نظر اقلیمی دارای آب و هوای نیمه بیابانی با بارش متوسط سالانه ۳۱۲ میلی متر بوده و متوسط دمای شهر در طول سال ۱۳ درجه سانتی گراد می باشد. جهت وزش باد غالب از جنوب شرقی است که موسوم به باد راز یا شره می باشد و هنگام وزش خشکی هوا و افزایش دما را در پی دارد. ارتفاع از سطح دریا در شهر الوند ۱۲۴۰ متر می باشد.
شهر سرسبز الوند دارای خاک بسیار حاصلخیزی بوده و اطراف شهر پر از باغها و کشتزارهای زیبا میباشد. شعبهای از دانشگاه پیام نور و مؤسسه آموزش عالی کار در این شهر قرار دارد. الوند زادگاه موسیقیدان و خواننده شهیر ایرانی استاد ابوالحسن خان اقبال آذر میباشد. مسجد قدیمی الوند، خانه اربابی (عمارت اربابی) و تپههای تاریخی از آثار قدیمی و تاریخی این شهر میباشند.
عمارت اربابی الوند
اين عمارت در انتهای جنوبی شهر و در بافت قديم الوند واقع شده و از آثار دوره قاجار به شمار می رود و منزل ييلاقی ده الوند بوده است .عمارت در دو طبقه همكف و ايوان ساخته شده و از خشت با پوشش آجر به شكل تاق و قوس ساده با رواقهای تودرتو می باشد . اين عمارت در گذشته داری باغ مشجر بوده كه در حال حاضر اثری از آن باقی نمانده است و در آينده نزديك موزه مردم شناسی الوند در اين عمارت تاسيس خواهد شد.
این عمارت دو طبقه دارد که شامل همکف و شاه نشین است.فضای طبقه اول شامل رواقهای تو در تو با طاق قوسی و پوشش آجری و دو ورودی در شمال و شرق عمارت است که در غرب حیاط و باغ، دو راه پله بیرونی، طبقه همکف را به شاه نشین متصل می کند.
تپه الوند مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان است و در الوند، جنوب شرقی شهر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۱۵۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مسجد جامع از دیرباز بنای باشکوهی بود که کارکردی وسیع داشت و امور اجتماعی مهم از جمله نمازهای خاص، مراسم و تجمعات در آن انجام میشد و نقش نمادین و تبلیغی را ایفا میکرد که از عهده سایر مساجد خارج بود. بنای اولیه این مسجد در سال 53 به وسیله عدهای از خیرین مؤمن این شهر بنیان نهاده شد و ساخت بنای آن به دست یک روحانی معمار به نام شیخ اصفهانی صورت گرفت.
تا سال 56 اطراف آن با دیواری به ارتفاع سه متر با آجر و ملات گلی ساخته شد و به وسیله هیئت حضرت ابوالفضل (ع) سقف آن با چادر برزنتی پوشانده و حدود دو سال به همین صورت از آن برای برگزاری نماز جماعت و مجلس عزاداری و کارکردهای دیگر استفاده شد.
ارسال نقد و بررسی