کافه لقانطه
در این مطلب از وب سایت گردشگری تاپ توریست شما را با کافه لقانطه ، اولین کافه ی ایران آشنا خواهیم کرد. در ادامه همرا ما باشید.
اگر علاقمند به نوستالژیهای شهر تهران و آشنایی با حال و هوای طهران قدیم هستید، سری به کافه لقانطه بزنید. سالها پیش تعدادی از دانشجویان ایرانی که در پاریس زندگی میکردند برای همفکری در خصوص مشروطه در کافه لقانطه شهر گردهم میآمدند. این جمع پس از بازگشت به ایران به یاد روزهای کافهنشینی در پاریس، کافهای مشابه با لقانطه پاریس و با همان نام در باغ نظامیه تهران در سال 1285 تاسیس کردند. این کافه توسط فردی به اسم “غلامحسن لقانطه” در دوره مشروطه در خیابان باب همایون راه اندازی شد.
کلمه لقانطه، از یک عبارت فرانسوی گرفته شده است که احتمالاً به صورت L’orante نوشته می شود و در ایران Loghanteh نوشته و تلفظ میشود. این کلمه ریشه برگرفته از یک واژه یونانی و به معنای “رستوران” هست. البته به گفته ی آقای دکتر حمید شاهینپور، مالک فعلی این کافه، لقانطه، به معنای دوباره برگرد هست.
این کافه، پاتوق رجال سیاسی، اعیان و فرنگرفتههای آن زمان و پاتوق کمالالملک در سالهای آخر عمرش بوده است. همچنین آقای آوانس اوگانیانس اولین کارگردان ایران (فیلم صامت آبی و رابی) به این کافه رفت و آمد داشته است . به علت آنکه در آن زمان جنگ جهانی دوم نیز در حال وقوع بوده ، و رادیو جنگ، در این کافه پخش می شده است ، میزهای این کافه، به نام افراد مختلف که به این کافه می آمدند نامگذاری شده و مجسمههای مومی این افراد هم در گوشه و کنارش دیده می شود.
این کافه برای مدتی تعطیل بود اما اکنون همچون گذشتهها بازسازی و راهاندازی شدده است. به محض ورود به کافه صدای موسیقی سنتی ما را به گذشتهها میبرد. چراغهای سنتی، روزنامههای زمان تاسیس کافه، تلفن و ظروف قدیمی، صندلیهای قدیمی که با طرح کافه لقانطه همان زمان که از لهستان سفارش داده شدهاند، نوشیدنیها و قهوهها که به همان سبک و سیاق قدیمی و با دستگاههای اسپرسوساز و ماسه داغ سرو میشوند، همگی وفادار به اصل صدساله کافه لقانطهاند.
منوی متنوع غذا و نوشیدنی این کافه نیز مثالزدنی است. نوشیدنیها و خوراکیهای سرد و گرم کافه لقانطه روزتان را شیرینتر خواهد کرد. با انتخاب کافه رستوران لقانطه میتوانید از ماشینهای قدیمی همچون شورلت مصدق، ماشینهای حمل سلاح و موتورهای سربازان آلمانی جنگ جهانی دوم نیز بازدید کنید.
باغ موزه قصر درست کنار کافه قرار گرفته و میتوانید از بخشهای مختلف آن بازدید کنید. با عبور از هزار توی باغ موزه قصر زندانهای عمومی و سلولهای انفرادی را خواهید دید که مجسمههایی در آن نقش زندانیان قدیمی را دارند. جالب است بدانید در گذشتههای دور یکی از خنکترین قناتهای شهر تهران (قنات مبارک آباد و مخلص آباد) در کنار این زندان قرار داشت و به هر زندانی به محض ورود کمی از این آب خنک برای نوشیدن داده میشد، اصطلاح آب خنک خوردن به معنای حبس کشیدن و زندانی شدن از همین زندان در میان ایرانیان رواج پیدا کرده است.
ارسال نقد و بررسی