غذاهای معروف ازبکستان
این کشور با دارا بودن بیش از دو هزار سال قدمت در تاریخ و فرهنگ دارای سابقه ای طولانی در هنر آشپزی و غذا است. حتما هنگام سفر به این کشور از طعم و مزه غذای کشور ازبکستان بچشید و طعم یک غذای اصیل آسیایی را مزه کنید. در ادامه همراه مجله تاپ توریست باشید تا با غذاهای معروف ازبکستان بیشتر آشنا شوید.
سوپ لاجمان (Lagman Soup)
این سوپ مزه دار و مقوی نمونه ای از غذاهای اصیل آسیای مرکزی است و بین ازبک ها و گردشگرانی که این کشور سفر می کنند بسیار محبوب است. سوپ لاجمان از گوشت گوسفند و انواع ترکاری پخته می شود.
سوپ چوچوارا (Chuchvara Soup)
این سوپ اصیل ازبکستانی از شکم پر هایی خرد در آب نمک جوشانده می شود و با سوسما یا نوعی شیر ترش پخته می شود. در این سوپ مزه دار، مرچ، پیاز، رب بادنجان رومی، مرچ سیاه و قیماق نیز استفاده می شود.
سالاد بادنجان سیاه
بین ازبکستانی ها رواج است که قبل از تناول غذا حتما سالاد بخورند و آن سالاد هم معمولا سالاد بادنجان سیاه است. البته این رسم تبدیل به یکی از سنت های آنان هم شده است. شما در این سالاد ترکیبی از بادنجان سیاه نیم پخته، مولی ، مرچ و ترکاری دارید. این سالاد طبق یکی دیگر از رسوم غذایی ازبک ها در ظرفی کلان و مشترک برای کل افراد آماده می شود.
پلو عروسی ازبکستان
ترکیبی بسیار عالی از برنج، گوشت، زردک رنده شده، پیاز و کشمش را می توان در این غذای به اصطلاح مجلسی ازبکی مزه کرد. این غذا آن قدر مزه دار و پر طرفدار است که در مجالس مهمی هم چون عروسی آن را پخته می کنند.
سالاد تاشکند
این سالاد مزه دار که در واقع یک وعده کامل غذایی است از زبان گوساله، مولی سرخک و ترکاری پخته می شود و در سسی که از ماست و پیاز سرخ شده جور شده است تهیه می گردد.
مانتی
مانتی، غذای مزه داری است که با بخار قیماق ترش شده پخته می شوند. به غیر از طعم بسیار خوشمزه این غذا نکته جالب دیگری که درباره این غذا وجود دارد این است که مواد داخل این غذا هر بار با یکدیگر متفاوتند، به عبارتی شما هر بار که این غذا را نوش جان می کنید از قبل نمی دانید که قرار است مانتی شما داخلش گوشت یا ترکاری و یا مواد غذایی دیگری باشد.
سامسا ازبکستان
سامسا نوعی کیک مثلثی است که در تنور پخته می شود. داخل سامسا را به شکل سنتی با کدو پر می کنند اما می توان داخل این شیرینی را با مواد دیگری هم پر کرد.
سالاد آچیچوک (Achichuk Salad)
با این که در غذاهای ازبکستانی همیشه گوشت وجود دارد، اما می توان گفت که این سالاد غذایی مناسب برای گیاهخواران است. این سالاد مزه دار گوجه فرنگی های ورقه شده ، پیاز و مصالح دیگ و ترشی جور می شود.
نارین (Naryn)
این غذا در بین ازبکستانی ها یادگاری است ازیکی از تاجران مشهور و البته محبوب ازبکی. مردم ازبکستان بسیار این غذا را عزیز می شمارند. مواد تشکیل دهنده این غذا؛ رشته فرنگی به مقدار فراوان، گوشت چرخ کرده، پیاز و مرچ است.
کوتابی (Kutabi)
کوتابی یک غذای ساده ولی خوشمزه است که از گوشت سرخ شده با حرارت آرام و سبزیجات و نان سنتی ازبک ها سرو می شود. ازبک ها علاقه ای خاص به این غذا دارند.
ششلیک
ششلیک معروف، غذای محبوب همه ی کشور های آسیایی. اما هر کشوری دستورالعمل خود را برای پخت این غذا دارد. در نسخه ی بشقاب ازبکی ششلیک، ترکیبی از گوشت گوساله، ادویه جات، پیاز خام و فلفل قرمز داغ را داریم.
شوربا ازبکستان
شوربای ازبکستانی از گوشت های چرب همچون گوشت گاو و از ترکاری هایی همچون بادنجان رومی، زردک و پیاز پخته می شود.
دیملاما (Dimlama)
گوشت، کچالو، پیاز، ترکاری و گاهی اوقات میوه را آن قدر با حرارت کم می پزند تا بافتی لذیذ پیدا کند. در این غذا می توانید به جای گوشت گاو و گوسفند از مرغ هم استفاده کنید.
حلوا ازبکستان
حلوا جزء دسرها و شیرینی های ملی ازبکستان به حساب می آید. حلوای ازبکستانی از آرد، مسکه و شیره هلو پخته می شود. حلوای ازبکی بوی بسیار مطبوعی دارد.
بشقاب میوه ازبکستانی
به نقل از الی گشت ، بشقاب میوه معروف ازبکستانی بین گردشگران و مشتریان رستورانت های ازبکستانی بسیار محبوب است و معمولا در کنار غذاهای خود این بشقاب را حتما سفارش می دهند.
چای ازبکستان
متفاوت ترین چایی که در عمرتان خواهید نوشید ، چای ازبکی است. در چای ازبکی از انواع مختلف گیاهان، سبزی های کوهی و چای سیاه مخلوط است.
خاطرات شیرین از شهر زیبا تاشکند وغذا های لذیز اش بخصوص ششلیک دارم آرزو دارم یک بار دیگر بروم وببینم