معبد کایلاسا

معبد کایلاسا، شگفت انگیز ترین سازه جهان | Kailasa Temple

رزرو تور
تور پاییز ۱۴۰۳
اجاره خودرو در عمان
 

معبد کایلاسا

معبد کایلاسا (Kailasa) یکی از شگفت‌انگیزترین سازه‌های دنیا و باستانی‌ترین معابد کشور هندوستان است. ویژگی‌های منحصربه‌فرد این معبد همچون ساخته شدن از سنگ یک‌تکه، سبب شده تا آشنایی با آن برای هر کسی جذاب باشد. در دنیا، سازه‌های قدیمی و معبدهای خیره‌کننده زیادی وجود دارند که در مورد هرکدام از آنها ساعت‌ها می‌توان صحبت کرد. «کایلاسا» یکی از همین معابد است که در ایالت مهاراشترا کشور هند، در دل غارهای الورا واقع شده است. در ادامه همراه تاپ توریست باشید تا با معبد کایلاسا بیشتر آشنا شوید.

معبد کایلاسا که کاملاً از یک‌ تکه سنگ واحد تراشیده شده است، یکی از تأثیرگذارترین معابد غاری شکل در هند محسوب می‌شود. این سازه بزرگ یکی از 34 معبد و صومعه‌های غاری شکل است که در مجموع به آن‌ها غارهای الورا گفته می‌شود. این غارها که در قسمت غربی ماهاراشترا واقع‌ شده‌اند، جزء میراث جهانی یونسکو بوده و پیشینه‌ی آن‌ها به 600-1000 میلادی بازمی‌گردد. باوجود سازه‌های بزرگی که در این مکان وجود دارد، معبد کایلاسا یکی از شناخته‌شده‌ترین آن‌هاست.

از آنجایی‌که اندازه و تزیینات این معبد بازسازی‌ شده است، سازنده این معبد مشخص نیست. باوجود نبود هیچ سندی در این‌ باره، محققان ساخت آن را به پادشاه راچراکوتا کریشنای اول نسبت داده‌اند که بین سال‌های 756-773 میلادی بر هند حکومت می‌کرد. این نسبت به واسطه کتیبه‌هایی است که معبد را به کریشناراجا ربط می دهد، گرچه اطلاعاتی مستقیماً درباره حاکم آن زمان نوشته‌ نشده است.معبد کایلاسا

این معبد با شکوه و عجیب از دل کوه تراشیده شده است. نکته اعجاب انگیز این سازه در تراشیده شدن خود کوه به صورت یکپارچه و سر هم می باشد به این معنا که در سازه های دیگر قطعات مختلف سنگ به طور جداگانه تراشیده می شوند و در نهایت بر روی هم سوار میگردند اما در این سازه بی نظیرکوه از بالا به پایین به شکل مورد نظر تراشیده شده است.

دلیل خاص بودن این معبد عوامل زیادی می تواند باشد مثلا اول از همه اینکه ساخت تیرهایی بلندتر از ۳۰ متر و پردازش دقیق سنگ در این حالت، نیازمند سال ها کار و تجربه است. در ساخت ستون های معبد کایلاسا به گونه ای عمل شده که بخشی از ستون ها از کوه جدا هستند. آیا برایتان قابل تصور است که در ساخت چنین ستون هایی چگونه باید سنگ ها را از ستون ها جدا نمود؟!معبد کایلاسا

مورخان بر این باورند که این معبد در زمان ۱۸ سال ساخته شده است و این برای انسان آن دوره با ابزار های محدود تقریبا امری غیر ممکن بوده است. به باور محققان تقریبا در حدود ۴۰۰۰۰۰ تن سنگ برداشت شده است که اگر فرض کنیم مردم آن دوره در مدت ۱۸ سال روزانه ۱۲ ساعت  بر روی این معبد کار کرده  باشند یعنی در هر روز باید در حدود ۶۰ تن و در هر ساعت ۵ تن سنگ جا به جا شده باشد! و این تقریبا حتی با تکنولوژی فعلی ما غیر قابل انجام می باشد.

پس سوالی که وجود دارد این است که اگر ساخت این معبد برای انسان غیر ممکن است، چه کسانی آن را ساخته اند؟

نکته جالب و حائز اهمیت دیگر این سازه داستان هایی است که در باره آن نقل می شود به طور مثال گفته می شود ارنگ زیب (پادشاه مسلمان ) در سال ۱۶۸۲ دستور تخریب این معبد را صادر نمود اما هزاران کارگر بعد از سه سال تلاش اعلام نمودند که قادر به تخریب این بنا نیستند و این امری غیر قابل انجام است. در واقع آنها در مدت ۳ سال تنها توانسته بودند چند مجسمه را بشکنند و هرگز قادر به نابودی معبد نشدند.

مورد مشابه دیگری وجود دارد که گفته می شود یکی از حکام مصر دستور تخریب هرم منکائوره Menkaure را صادر نموده بود اما پس از سالها تلاش کارگران تنها قادر شدند چند خراش بر روی بدنه هرم ایجاد نمایند.

معبد کایلاسا
Kailas Temple in Ellora, Maharashtra state in India

سوال مهم اینجاست که چه کسانی این ساختمان های غیر قابل تخریب را در سراسر جهان ساخته اند؟

به باور باستان شناسان این معبد از تمامی معابد موجود در مجموعه Ellora زودتر ساخته شده است. یعنی ابتدا این معبد ایجاد گردیده و بقیه معابد از آن الگو گرفته و ساخته شده اند.

نکته جالب دیگر این است که با وجود قرار داشتن ۳۳ معبد در مجموعه Ellora ، معبد کایلاسا به سهولت از آسمان به شکل یک علامت X قابل تشخیص است. به نظر شما تمدن های دیگر به وسیله این ساختمان زیر را نشانه گذاری نموده اند تا از آسمان ها قابل تشخیص و مشاهده باشد؟معبد کایلاسا

جهان را ببین. جهان، رویایی تر از هر رویایی است. (ری بردبری)