طرز تهیه دیزی سنگی
آبگوشت، شوربا یا دیزی سنگی از غذاهای محبوب ما ایرانی ها می باشد. غذایی که همه اعضای خانواده را دور هم جمع می کند. در بعضی مناطق به آن پیتی هم می گویند. دیزی را در ظرف های مختلفی می پزند و سرو می کند. با این وجود، آن دیزی که در دیگ سنگی پخته می شود طعمی دیگر دارد. دیزی سنگی حتی در میان گردشگران خارجی که به ایران می آیند، تبدیل به یکی از جذاب ترین غذاهای سنتی ایران شده که آداب خاص خوردن دیزی سنگی و آبگوشت را یاد می گیرند.در استان ها و شهرهای مختلف ایران، دیزی سنگی را به شیوه ها و با مواد مختلفی می پزند. گوشت، گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی، حبوبات و لیمو عمانی در تمام این آبگوشت ها یکسان است. بلکه در ادویه ها و طعم ها متفاوت خواهد بود. در ادامه همراه تاپ توریست باشید تا با طرز تهیه دیزی سنگی بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه دیزی سنگی
- گوشت با استخوان پر چرب : ۴۰۰ گرم
- نخود : یک پیمانه
- لوبیای سفید : نصف پیمانه
- گوجهفرنگی : دو عدد
- سیبزمینی : دو عدد متوسط
- لیموی عمانی : دو عدد
- رب گوجهفرنگی خانگی : سه تا چهار قاشق غذاخوری
- پیاز : یک عدد بزرگ
- چوب دارچین : یک عدد متوسط
- زردچوبه : یک قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه : نصف قاشق چایخوری
- نمک : به میزان لازم
طرز تهیه
- نخود و لوبیا را به مدت چند ساعت خیس کنید تا نفخ آن از بین برود.
- گوشت، نخود، لوبیا و زردچوبه و پیاز چهارقاچ شده را در دیگ سنگی بریزید و آب را اضافه کنید.
- وقتی نخود و لوبیا کاملاً پخته شد ربگوجه، گوجه، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و باز اجازه دهید که دو سه ساعت با حرارت کم دیزی جا بیافتد.
- لیموعمانی را با چنگال سوراخ کنید و یک ساعت خیس کنید و به دیزی اضافه کنید.
- چوب دارچین را در انتهای پخت به آن اضافه کنید تا رنگ دیزی تیره نشود.
- نیمساعت قبل از اتمام پخت، سیبزمینیها را پوست بکنید و داخل دیزی بیندازید.
گوشت کوبیده؛ آخرین مرحله تهیه آبگوشت
استخوانها را از گوشت جدا کنید. گوشت، پیاز، گوجه، نخود، لوبیا و سیبزمینی را در ظرفی با گوشتکوب خوب بکوبید تا یکدست شود.
چوب دارچین، هل و لیموی عمانی را بیرون بیاورید و کنار بگذارید. مخلوط شدن آنها با گوشت کوبیده، مزه خوشایندی را نخواهد داشت؛ چون به خوبی با مواد یک دست نمیشوند و تکههای آن زیر دهان میآید.
اگر از دنبه در دیزی استفاده کردهاید، نیم بیشتر دنبه را بکوبید و به آبگوشت اضافه کنید و بقیه آن را با گوشتها خوب بکوبید. بعد از یک دست شدن مواد، مزه گوشت کوبیده را بچشید. ممکن است به اضافه کردن نمک و فلفل نیاز داشته باشد.
نکات طلایی برای پخت بهتر دیزی سنگی
- پخت دیزی طولانی است بنابراین باید آن را با آب زیادی بپزید و بهتر است در اوایل پخت دیزی به اندازه کافی آب درون قابلمه بریزید.
- در طرز تهیه دیزی سنگی به جای چربی گوشت می توانید از دنبه استفاده کنید.
- توجه داشته باشید که نمک و فلفل دیزی را نباید از همون ابتدای پخت به دیزی اضافه کنید زیرا نمک و فلفل باعث دیرپز شدن دیزی می شوند.
- در صورت تمایل آبلیمو را در زمان سرو دیزی به آن اضافه کنید در غیر این صورت اگر آبلیمو در زمان پخت دیزی به آن اضافه شود در اثر جوشیدن دیزی تلخ می شود.
- برای طعم بهتر دیزی سنگی می توانید به جای آبلیمو از لیمو عمانی استفاده کنید.
- می توانید ۵ عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و یک ساعت قبل از پخت دیزی لیمو های عمانی را به آن بیفزایید.
- اگر تمایل دارید دیزی سنگی را درون ظرف های مخصوص بپزید بهتر است برای پخت بهتر از شعله پخش کن استفاده کنید تا دیزی بهتر جا بیفتد و پخته شود.
ارسال نقد و بررسی