دیگچه مشهدی
دیگچه مشهدی

دیگچه مشهدی ، دسر مخصوص و خوشمزه مشهد

رزرو تور
تور پاییز ۱۴۰۳
اجاره خودرو در عمان
 

دیگچه مشهدی

در این مطلب از وب سایت گردشگری تاپ توریست شما را با دیگچه مشهدی ، دسر مخصوص شهر مشهد آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

دیگچه یکی از دسرهای خوشمزه و مخصوص شهر مشهد محسوب می شود که سالهای سال است در این شهر مرسوم است که مورد علاقه بسیاری از افراد است و غیر از مشهد در شهر های دیگر نیز تهیه می شود. این دسر به لطف وجود هل و زعفران و گلاب لذیذ‌تر، خوش‌عطر و به لحاظ ارزش غذایی مغذی‌تر خواهد بود. دیگچه یا همان کته زعفرانی دستور پختی مشابه شیر برنج دارد و برای استفاده در ماه رمضان یا ایام عزاداری ماه محرم و صفر مناسب است. دیگچه را می توانید به عنوان دسر خوشمزه و یا وعده صبحانه در کنار خانواده نوش جان کنید. دیگچه باید برشته و مغز پخت شود و تهیه آن نیاز به کمی دقت دارد تا مهارت کافی برای پخت آن دستتان بیاید. دیگچه مشهدی شباهت زیادی به یکی از دسرهای محبوب هندیان با نام پودینگ برنج دارد. این دسر به دلیل داشتن مواد مقوی مانند شیر و زعفران حاوی انواع ویتامین‌ها و کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین است.دیگچه مشهدی

مواد لازم رای 5 نفر

برنج ایرانی 2 پیمانه
شیر 1/5 لیتر
شکر 4 پیمانه
گلاب 1/2 پیمانه
کره 30 گرم
زعفران به مقدار لازم
پودر پسته برای تزیین به مقدار لازم
پودر هل 1 قاشق غذا خوری

طرز تهیه

1-برای تهیه دسر دیگچه مشهدی برنج را شسته و به مدت یک ساعت خیس کنید. برنج را بگذارید خوب بپزد می توانید از برنج نیم دانه استفاده کنید.

2-وقتی آب برنج تبخیر شد شیر را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا شیر به خورد برنج برود. حدوداً۲الی۳ساعت زمان میبردتابرنج همراه شیربجوشد.

3-به ترتیب شکر را اضافه کرده و هم بزنید و سپس هل را اضافه کنید باید آنقدر مواد بجوشد تا سفت شود در آخر گلاب و بعد از چند دقیقه کره را اضافه کنید.

4-دیگچه مشهدی آماده برای دم کردن است.مایه نسبتاسفتی بدست می آید. وقتی دسر دیگچه به این مرحله رسید زعفران دم کرده را در گوشه ای از قابلمه بریزید و هم بزنید تا نیمی از آن زرد رنگ شود.

5-دسر دیگچه را مثل برنج به مدت یک ساعت دم کنید توجه داشته باشید که حرارت خیلی کم باشد. ازشعله پخش کن استفاده کنید.برای درقابلمه ازپارچه یادم کن استفاده کنید.

6-بعدازدم کشیدن در قابلمه را برداشته بگذارید تا خوب خنک شود و بعد در دیس دسر دیگچه مشهدی را بر گردانید و با خلال پسته و زعفران برای سرو تزیین نمائید.

7-برای برگرداندن دسر دیگچه قابلمه پخت باید نچسب باشد.میتوانید از قالب مخصوص دسر استفاده کنید باید ته قالب را کمی با کره چرب کنید بعد از خنک شدن به راحتی از قابلمه و یا قالب جدا می شود.دیگچه مشهدی

سایر نکات

  • برای تهیه دسر دیگچه مشهدی برنج را شسته و به مدت یک ساعت خیس کنید. برنج را بگذارید خوب بپزد می توانید از برنج نیم دانه استفاده کنید.
  • وقتی آب برنج تبخیر شد شیر را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا شیر به خورد برنج برود. حدوداً۲الی۳ساعت زمان میبردتابرنج همراه شیربجوشد.
  • به ترتیب شکر را اضافه کرده و هم بزنید و سپس هل را اضافه کنید باید آنقدر مواد بجوشد تا سفت شود در آخر گلاب و بعد از چند دقیقه کره را اضافه کنید.
  • دیگچه مشهدی آماده برای دم کردن است.مایه نسبتاسفتی بدست می آید. وقتی دسر دیگچه به این مرحله رسید زعفران دم کرده را در گوشه ای از قابلمه بریزید و هم بزنید تا نیمی از آن زرد رنگ شود.
  • دسر دیگچه را مثل برنج به مدت یک ساعت دم کنید توجه داشته باشید که حرارت خیلی کم باشد. ازشعله پخش کن استفاده کنید.برای درقابلمه ازپارچه یادم کن استفاده کنید.
  • بعدازدم کشیدن در قابلمه را برداشته بگذارید تا خوب خنک شود و بعد در دیس دسر دیگچه مشهدی را بر گردانید و با خلال پسته و زعفران برای سرو تزیین نمائید.
  • برای برگرداندن دسر دیگچه قابلمه پخت باید نچسب باشد.میتوانید از قالب مخصوص دسر استفاده کنید باید ته قالب را کمی با کره چرب کنید بعد از خنک شدن به راحتی از قابلمه و یا قالب جدا می شود.
  • مقدار شیر و شکر بسته به ذائقه شما می‌تواند کم یا زیاد باشد. اگر شیر بیشتر باشد بهتر است چون در آخرکمی به صورت ژله‌ای و لرزان در می‌آید وراحت ازقالب جدامیشود.

جهان را ببین. جهان، رویایی تر از هر رویایی است. (ری بردبری)