دیدنی های قم
قم دومین شهر زیارتی ایران زمین محسوب میشود و پس از مشهد پایتخت مذهبی و قطب فرهنگی کشور است. این شهر مذهبی در یکی از شاه راه های ایران واقع شده است و از لحاظ موقعیت مکانی بسیار گردشگر پذیر است. به علاوه این شهر نیز هم چون سایر شهر های ایران زیبا سرشار است از بنا های دیدنی و تاریخی. اما آنچه سبب تمایز این شهر از دیگر شهر ها میشود وجود حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) و مجاورت آن با مسجد مقدس جمکران است. هر ساله این شهر زیبا و دیدنی میزبان بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی است.در ادامه مطلب همراه تاپ توریست باشید تا با دیدنی های شهر زیارتی قم بیشتر آشنا شوید.
حرم حضرت معصومه(ع)
حضرت فاطمه معصومه(ع)، دختر حضرت موسی بن جعفر (هفتمین امام شیعه) و «نجمه» است. تاریخ تولد ایشان به درستی مشخص نیست.حضرت معصومه تنها 17 روز در قم ساکن بودند و در سن 18 سالگی در حالی که هنوز ازدواج نکرده بودند در این شهر وفات یافتند.پیکر ایشان در مکانی که آن روز ها به نام باغ بابلان مشهور بود دفن گردید. این مکان امروز به حرم حضرت معصومه (ع) مشهور است و بنای بسیار زیبایی اطراف آن بنا گردیده است.
مسجد مقدس جمکران
طبق روایات مستند به نظر میرسد در قرن چهارم هجری قمری به دستور حضرت مهدی (عج)، این مکان در ۶ کیلومتری شهرستان قم و در نزدیکی روستایی به نام جمکران احداث شده است. این مکان مقدس سالانه پذیرای میلیونها زائر و دلباختهی اهل بیت (ع) بوده و در بین شیعیان از اهمیتی شگرف برخوردار است.
خانه ملاصدرا
ملاصدرا دانشمند و فیلسوف قرن یازدهم هجری قمری است. خانه این فیلسوف بزرگ در سال ۱۳۷۶ بازسازی شد و مورد توجه گردشگران قرار گرفت. این بنا متعلق به دوره صفویه بوده و از خشت خام و گل ساخته شده است. خانه ملاصدرا در سال ۱۳۷۵ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
گنبد سبز قم
مجموعه باغ گنبد سبز از سه مقبره تاریخی تشکیل شده و یکی از معروفترین جاهای دیدنی قم است. این مجموعه در محلی به نام دروازه کاشان قرار دارد و گنبد مقبرهها را با اسم گنبدهای دروازه کاشان هم میشناسند. کتیبههایی که روی بنای مقبرهها قرار دارند نشان میدهند که این مقبرهها از قرن هشتم هجری به یادگار ماندهاند و محل دفن خواجه اصلادین و خواجه علی صفی هستند، اما از آنجایی که کتیبه مقبره سوم تخریب شده مشخص نیست این مقبره متعلق به چه کسی است. البته به جز این سه نفر افراد دیگری هم در زیر این مقبرهها دفن شدهاند.
کاروانسرای دیرگچین
اسم های دیگه این کاروانسرا 1800 ساله که متعلق به دوره ساسانی و صفویه است دیر کاج، دژ کردشیر و دیر الجص است. این کاروانسرای باشکوه که در دل پارک ملی کویر قرار دارد و بسیار بزرگ می باشد بطوری که بازدید از تمام حجره های آن زمان زیادی خواهد برد. به دلیل قدمت ، وسعت و اهمیت این کاروانسرا آن را به عنوان مادر کاروانسراهای ایران میشناسند.
خانه یزدان پناه (موزه صنایع دستی)
خانه ی یزدان پناه، یکی دیگر از عمارات تاریخی در شهرستان قم است . قدمت آن به اواخر حکومت قاجاریان و اوایل حکومت پهلوی اول بازمی گردد. مساحت این عمارت تاریخی بیش از هزار متر مربع است که هم اکنون به عنوان موزه ی صنایع دستی استان قم، فعالیت می کند.
بازار قدیمی قم
معمولا بازار قدیمی هر شهری جذابیت خاص خود را دارد که می تواند محصولات، هنر و معماری قدیمی آن شهر را نمایش دهد. دیدن از بازار قدیمی قم نیز با قدمتی حدود 400 سال بسیار لذت بخش است. بازار قم در مرکز شهر در نزدیک حرم حضرت معصومه دارای بنایی تاریخی و معماری دلربایی است که دیدن از آن واقعا انسان را وجد می آورد. بازار به صورت سرپوشیده و با سقفی گنبدی طراحی شده که فروشندگان و خریداران آنان را از گرمای تابستان و سرمای شدید زمستان این منطقه کویری حفظ می کند. امروزه بازار قم به دو بخش «بازار نو» و «بازار کهنه» تقسیم شده که هر کدام یک کیلومتر طول دارد.
ارسال نقد و بررسی