دیدنی های بسطام
بسطام نام شهری در شهرستان شاهرود استان سمنان در ایران است. این شهر در ۶ کیلومتری شمال شرقی شاهرود و در بخش بسطام جای دارد . بسطام از غرب به رشته کوههای شاهوار و شهر مجن و از شرق به منطقه میامی و دشت کویر و از شمال و شمال غرب به استان گلستان مرتبط میباشد. قدمت این شهر به ۸۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح میرسد و آثار معروف آن مانند تپه معروف سنگ چخماق در شمال بسطام دیرینگی این شهر را به نمایش میگذارد. در ادامه همراه تاپ توریست باشید تا با دیدنی های بسطام بیشتر آشنا شوید.
مجموعه آرامگاهی بایزید بسطامی
این جاذبه دیدنی یی از اصلی ترین مکان های دیدنی بسطام می باشد. زمانی که وارد میدان اصلی این شهر می شوید می توانید گنبد مخروطی و فییروزه ای رنگ بارگاه این عارف را ببینید. این مجموعه دارای صومعه، رواق، منار آجری، مسجد اول، مسجد دوم، مسجد ایلخانی، امام زاده محمد، گنبد غازان خان، ایوان غربی، دالان و ایوان الجایتو، حمام، مقبه شاهزاده افغان و آل کرت، موزه عرفان شرق و مدرسه شاهرخیه می باشد. در نظر داشته باشید که هرکدام از این موارد مربوط به دوره خاصی از تاریخ می باشد که دیدن از هرکداغم جایگاه خود را دارد.
مسجد بایزید بسطام
مسجد بایزید بنایی است که در شهر بسطام بیش از همه بناها جلب توجه میکند. این مسجد از دو قسمت تشکیل شده است یکی مختص نیایش مردان و دیگری مختص نماز و عبادت زنان. قسمت اول صحنهای وسیع و درِ ورودیِ آن سه لنگه میباشد که دو لنگه آن به هم چسبیده و درِ سوم مجزا است. بر روی این سه لنگه در منبتکاری بسیار هنرمندانه و ظریفی به چشم میخورد. در بالای این درها با آجرهای مخصوص مطالبی به خط کوفی نوشته شده است. محراب مسجد بایزید دارای سه حاشیه گچبری شده است. دور تا دور مسجد، آیهای چندین مرتبه به طور مکرر گچبری شده است. سقف مسجد از چوب پوشیده شده و بر شش ستون چوبی قائم گردیده است.
مسجد جامع
مسجد جامع بسطام یکی از قدیمی ترین و زیبا ترین مساجد در ایران می باشد. قدمت این مساجد به سال ۷۰۶ هجری قمری می رسد.در واقع این مسجد در همسایگی دیوار کاشانه قرار دارد و فاصله بسیار کمی با مجموعه های بایزید بسطامی دارد.گچبری ها و آجر کاری هایی که در این ساختمان وجود دارد بسیار زیبا می باشد که در زمان ساخت این مسجد می توان گفت یکی از بهترین معماری های جهان بوده است.
مدرسه شاهرخیه که بانی آن شاهرخ تیموری است در دو طبقه و با مصالحی از آجر ساخته شده است. این مدرسه در حال حاضر با نام حوزه علمیه باقرالعلوم به فعالیت می پردازد.
برج کاشانه بسطام
کتیبهای که بر سر در ورودی برج کاشانه وجود دارد تاریخ بنای این برج را سال۷۰۰ قمری نشان میدهد. درباره علت ساخت و کاربری این برج نظریات مختلفی وجود دارد؛ برخی عقیده دارند این برج از آثار مغولان است و در دوران بعد از اسلام به عنوان دیدهبانی از آن استفاده میشده. عدهای بر این باورند که برج کاشانه قبل از اسلام آتشکده بوده و بعدها تبدیل به دیدهبانیشده. البته شیوه معماری این بنا شبیه به رصدخانه هم است. معماری چند وجهی و گچبریهای برج کاشانه این برج را به یکی از مهمترین دیدنی های بسطام تبدیل کرده است. برج کاشانه هم در مجاورت مسجد جامع بسطام قرار دارد و برای رفتن به آن نیاز نیست زمان چندانی را صرف کنید.
ارسال نقد و بررسی