اگر تابهحال به جاهای دیدنی تهران سرزده باشید، متوجه میشوید که تهران، اگرچه شهر مدرنی است، اما جاذبههای گردشگری تاریخی بسیاری دارد. تهران پایتختی است که دارای پارکها، موزهها و مراکز خرید بسیار مدرنیست که میتواند ساعتها وقت شما را برای گشتوگذار بگیرد.
جاهای دیدنی تهران کجاست؟
مکانهای دیدنی تهران به چند دسته تقسیم میشوند. از اماکن فرهنگی و تاریخی گرفته تا مراکز خرید، پارک، شهربازیها و طبیعت زیبای اطراف تهران، انتخاب از بین مکانهای دیدنی تهران به شما بستگی دارد که قصد دارید مکانهای تاریخی را ببینید یا از جاذبههای گردشگری جدید این شهر، دیدن کنید.
خیابان سی تیر؛ سفری در دل تاریخ
خیابان سی تیر، جزو محلههای قدیمی شهر تهران محسوب میشود که سال ۱۳۹۵ با سنگفرش پوشیده شده است. بسیاری از افراد برای گذراندن وقت در شب، به این محله قدیمی تهران سر میزنند. بناهای تاریخی بسیاری مانند کلیسای انجیلی، موزه ملی ایران، موزه علوم و فناوری، موزه آبگینه و کنیسه حییم نیز در نزدیکی این خیابان واقعشدهاند.
یعنی با دیدن خیابان سی تیر، با یک تیر میتوانید چند نشان بزنید. دکههای غذا فروشی و کافههای زیادی که در این منطقه وجود دارند، لذت شبگردی در خیابان سی تیر را بیشتر میکنند. شنیدن موسیقیهای زنده و نوشیدن یک قهوه گرم و خوشمزه در این خیابان، میتواند برای گردشگران بسیار جذاب باشد.
آتشکده آدریان، از مکان های دیدنی تهران با عمری حدود یک قرن
آتشکده آدریان در خیابان جمهوری تهران واقعشده که ساخت آن به صد سال پیش بازمیگردد. این مکان درگذشته نیایشگاه زرتشتیان تهران بوده است. در آن زمان زرتشتیان برای راز و نیاز، به این مکان امن و آرام میرفتند. آتشکده آدریان در زمان قاجار ساختهشده و گفته میشود آتش این آتشکده طی یک مراسم خاص، از آتشکده شهر یزد به تهران و آتشکده آدریان، منتقلشده است.
سر در ورودی این آتشکده، دارای آجرکاری بسیار باشکوهی است. یک حوض زیبا نیز به شکل بیضی، در روبروی ساختمان اصلی قرار دارد. میتوان گفت آتشکده آدریان جزو مکانهای دیدنی تهران است که ناشناخته مانده و کمتر کسی پیدا میشود که آن را دیده باشد.
شهرک سینمایی غزالی یادآوری خاطرات فیلمهای جذاب گذشته
شهرک سینمایی غزالی نیز یکی دیگر از مکانهای دیدنی تهران است که کمتر مورد توجه گردشگران قرار میگیرد. این شهر حال و هوای تهران قدیم را دارد. دکورهای بهجامانده از دوران پهلوی، خیابان لالهزار شهرک غزالی، سینما، تئاتر و گراند هتل این شهر، یادآور خاطرات خوش گذشته است. اگر علاقهمند به خاطره بازی هستید، میتوانید به شهرک سینمایی غزالی بروید و لحظهلحظه تهران قدیم را با مشاهده دکورهای مربوط به تهران قدیم تجربه کنید.
حمام نواب تهران حمام معروف فیلم قیصر
حمام نواب، از جاهای دیدنی تهران است که در زمان قاجار ساخت شده. برای تأمین آب این حمام، از آب قنات استفاده کردهاند. دلیل شهرت این حمام به حمام نواب، این است که دختران فردی به نام نواب، این حمام را در منطقه ۱۵ خرداد و در نزدیکی امامزاده یحیی ساختهاند.
ساختمان حمام پایینتر از سطح زمین قرار دارد و به دلیل ساخت فیلم قیصر در این حمام، شهرت بسیاری پیداکرده است. این حمام تا دهه ۸۰ نیز فعالیت داشت، اما پسازآن، بهعنوان یک کافهرستوران تغییر کاربری داد و به نام موزه حمام نواب، برای بازدید عموم بازگشایی شد.
قبرستان ظهیرالدوله آرامگاه بانوی شعر نوی ایران
قبرستان ظهیرالدوله یک گورستان قدیمی است که به آرامگاه ابدی فروغ، بانوی شاعر ایرانی تبدیلشده است. این قبرستان در خیابان تجریش و نزدیکی امامزاده قاسم واقعشده است. بسیاری از مفاخر هنر و ادب ایران، در این قبرستان آرامگرفتهاند که ازجمله آنها میتوان به حسین یاحقی، فروغ فرخزاد، روحالله خالقی، رهی معیری، قمرالملوک وزیری، ملک الشعرای بهار، ایرج میرزا و … اشاره کرد.
کاروانسرای خانات بهجامانده از دوران قاجار
در شمال میدان شوش، یک کاروانسرای قدیمی قرار دارد که از زمان ناصرالدینشاه قاجار بهجامانده است. این کاروانسرا که با نام خانات شناخته میشود، دارای حجرههایی است که محل فروش خشکبار هستند و یک سفرهخانه سنتی در این مکان، پذیرای گردشگران است.
کاروانسرا دارای ۵۴ حجره است که بهصورت متقارن در صحن این بنا قرارگرفتهاند. کاروانسرا دارای دو ایوان است که در ضلع شرقی و غربی قرارگرفتهاند و گردشگران را به ورودی اصلی و به سمت بازار امین السلطان راهنمایی میکنند.
عمارت مسعودیه با معماری کمنظیر تاریخی
عمارت مسعودیه یکی از بناهای تاریخی شهر تهران است که از زمان قاجار بهجامانده است. این عمارت در میدان بهارستان واقعشده و به نام مسعود میرزا که دستور ساخت این عمارت را داد، نامگذاری شده است. داخل عمارت مسعودیه ۷ عمارت دیگر قرار دارد که توسط چند حیاط به یکدیگر متصل میشوند.
زیباییهای بینظیر و معماری زیبای عمارت مسعودیه، گردشگران زیادی را به این مکان جذب میکند؛ اما همچنان برخی افراد هستند که چیزی درباره ویژگیهای این عمارت، باغهای بینظیر و تلفیق معماری اروپایی و ایرانی بهکاررفته برای ساخت آن، نمیدانند.
سرای کاظمی یا خانه موزه تهران قدیم
عمارت کاظمی بنایی است که قدمتی صدساله دارد. این بنا درواقع متعلق به میرزا سید کاظم تفرشی بوده که در زمان ناصرالدینشاه قاجار، اصطبل دار شاه بوده است. در حال حاضر، سرای کاظمی به نام خانه موزه تهران قدیمی شناخته میشود و از بخشهای مختلفی مانند تالار مشاهیر، نگارخانه، کتابخانه تخصصی تهران شناسی، تماشاخانه و موزه مردمشناسی، تشکیلشده است.
خانه مقدم یکی از زیباترین خانه موزههای تهران
خانه مقدم یکی از زیباترین خانه موزههای تهران است که معماری بینظیر آن چشم هر بینندهای را به خود خیره میکند. ورودی این موزه یک در بزرگ چوبی است که روی آن تابلویی قرار دارد و با خط نستعلیق نام موزه مقدم نوشتهشده است. این خانه درواقع جزو داراییهای محمدتقی خان احتساب الملک بوده که از افراد مهم زمان قاجار محسوب میشود. فرزند احتساب الملک، محسن مقدم، پس از زندگی در این خانه، آن را به شکل امروزی درآورد و خودش از باستانشناسان ممتاز و بنیانگذاران دانشکده هنرهای زیبا در دانشگاه تهران بود.
سخن پایانی
شاید تصور کنید مکانهای دیدنی تهران چندان زیاد نیستند و فقط شلوغی تهران باشد که توجه شما را جلب کند، اما چهره واقعی و جاهای دیدنی تهران در پشت نقابی از ترافیک و آلودگی قرارگرفته که کمتر کسی آن را دیده است. در دل شهر تهران مکانهای تاریخی بینظیری قرار دارد که از تاریخ ایران حکایت میکند.
ارسال نقد و بررسی