دریاچه گهر
در این بخش از وب سایت مجله گردشگری تاپ توریست درباره دریاچه گهر صحبت خواهیم کرد. برای آشنایی با این دریاچه زیبا در دورود در استان لرستان در ادامه با ما همراه باشید.
دریاچه گهر (Gahar Lake) یک دریاچه کوهستانی در ایران است. این دریاچه در جنوب شرقی دورود و در منطقه حفاظت شده اشترانکوه در استان لرستان با ارتفاع ۲۳۵۰ متر از سطح دریا قرار گرفته است. دریاچه گهر در ۳۵ کیلومتری دورود لرستان قرار گرفته است. دورود با لرستان ۸۷ کیلومتر فاصله و با تهران ۴۱۶ کیلومتر فاصله دارد.
این دریاچه که به «نگین اشترانکوه» معروف است به سبب نداشتن راه ماشین رو تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به دور مانده است. سالانه در حدود ۷۰٬۰۰۰ گردشگر اقدام به بازدید از این منطقه مینمایند.
گهر که به معنی آب جمع شده در گودی است، یکی از زیباترین دریاچه های ایران محسوب می شود. این دریاچه در بین کوههای اشترانکوه با ۲۳۵۰ متر ارتفاع واقع شده و خود از دو دریاچه گهر بزرگ و کوچک تشکیل شده است.
دریاچه بزرگ، بستری سنگی دارد و شامل دو بخش ماسهای و صخرهای است. فضای ماسهای کنار دریاچه مکان جذابی برای برپایی کمپ است؛ شبی را تصور کنید که با صدای موجهای کوچک دریاچه و گفتگوهای شبانه قورباغهها سپری کنید و صبحهنگام با صدای پرندهها از خواب برخیزید و طلوعی زیبا را از میان کوهها تماشا کنید.
اگر میخواهید این تجربه را با خیالی آسوده و بدون فکر کردن به خطرات و سختیهای آن بگذرانید حتما آن را با افرادی کاربلد و به صورت گروهی انجام دهید. آب این دریاچه از رودخانهای به نام تاپله، رودخانههای فصلی و برف چالها تامین میشود.
گهر بزرگ بسیار زلال است و در طی روز به دلیل بازتاب نور به رنگ فیروزهای دیده میشود. گهر بزرگ حدود ۱۷۰۰ طول، بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ متر (حدود ۸۵ هکتار وسعت) است و عمق آن در ژرفترین نقطه به ۳۰ متر هم میرسد.
۲ کیلومتر بعد، گهر کوچک با آبی شفاف و بستری باتلاقی شکل گرفته است که ۵ هکتار مساحت دارد. میتوانید شنای انواع ماهی ساکن دریاچه را در آن تماشا کنید و از زیبایی آنها لذت ببرید.
این دریاچه، یکی از مهمترین دریاچههای آب شیرین در ایران است. این دریاچه، زیست بوم انواع مهم گونههای گیاهی و جانوری است. بلوط، بادام، گلابی و پسته وحشی، گردو، انجیر و زالزالک از جمله گونههای آشنا برای شما خواهد بود. گلهای شقایق، لاله واژگون، زنبق، تاج خروسی و اختر، همراه قدمهای شما اطراف دریاچهاند.
بهترین زمان بازدید
این دریاچه از اواخر بهار تا پایان تابستان هوای دلپذیری دارد و طبیعت سبز و دلربای آن شما را مجذوب خود میکند. در فصول سرد نیز آب دریاچه یخ میزند و تصاویری رویایی بر سطح آن نقش میبندد اما سرمای هوا به قدری خواهد بود که امکان کمپ زدن وجود ندارد و در مسیر کوهپیمایی آن اگر کوهنورد حرفهای نباشید با مشکل مواجه خواهید شد.
برای رسیدن به دریاچه گهر بزرگ میتوانید از میان مسیر جذاب دره نیگاه کوهپیمایی فوقالعادهای را تجربه کنید. پس از رسیدن به دریاچه، خستگی تمام راه به یکباره از تنتان در خواهد رفت. برای آشنایی با دره نی گاه مقاله زیر را بخوانید.
دسترسی
برای دسترسی به دریاچه گهر باید اول به استان لرستان و بعد به شهرستان درود بروید، امامزاده ی مشهوری در این شهر به نام امامزاده پیر والی وجود دارد که باید به سمت آن بروید و بعد از آن خودتان را به چشمه خیوه برسانید. بعد از طی این مسافت دیگر ماشینی در کار نیست و باید مسیری ۱۸ کیلومتری را با پای پیاده و یا قاطر بروید.
مقالات گردشگری بیشتر بخوانید:
- جاهای دیدنی لرستان ، ایران | Lorestan
- آشنایی با غذاهای محلی لرستان | Lorestan
- آشنایی با سوغات معروف لرستان | Lorestan
- سراب شاه آباد ، ونیز خرم آباد | Shah Abad Creek
- دره نی گاه ، طبیعت زیبای دورود
- بام لرستان ، مکانی تفریحی در خرم آباد | Khorramabad
- دریاچه کیو ، دریاچه ای زیبا در قلب خرم آباد | Khorramabad
امتیاز بازدید کننده: ستاره ها 5