جاهای دیدنی کردکوی
شهرستان کردکوی با حدود ۸۰هزار نفر جمعیت در حاشیه جاده تهران – گرگان – مشهد و در ۲۷کیلومتری غرب گرگان واقع است. هوای بسیار معتدل و خنک، درختان سر به فلک کشیده، فراز و نشیبهای طبیعی جنگل و عبور رودخانه و سد بنه شله منظره زیبایی به این پارک بخشیده است.این شهرستان با دارا بودن جاذبه های طبیعی و تاریخی متنوع و قابل توجه یکی از قطب های مهم گردشگری استان گلستان و کشور به شمار می آید، اقلیم های مختلف و تنوع آب و هوایی در هر فصل از ویژگی های بارز این شهرستان است، ولی با وجود این توانمندی ها، سهم شهرستان کردکوی از منابع درآمد گردشگری و جذب گردشگر بسیار ناچیز است. در ادامه همراه تاپ توریست باشید تا با جاهای دیدنی کردکوی بیشتر آشنا شوید.
پارک جنگلی امام رضا کردکوی
پارک جنگلی کردکوی در ۴ کیلومتری جنوب شهر کردکوی در منطقه جنگلی پلنگ پا و در میان درختان انبوه پهن برگ خزری، با مساحتی در حدود 54 هکتار قرار دارد.هوای بسیار معتدل و خنک، درختان سر به فلک کشیده این پارک را به یکی از زیباترین پارکهای طبیعی کرده است.از ویژگی های این پارک وجود رودخانه دایمی به نام پلنگ پا می باشد. در این پارک امکانات رفاهی نظیر جاده آسفالته، آب لوله کشی، برق، محل نصب چادر، سرویس بهداشتی و وسایل بازی کودکان، سویئت ، آلاچیق و مهمانسرای اقامتی ــ پذیرایی جهان نما موجود می باشد. این پارک جنگلی در جنوب شهر کردکوی این روزها استقبال کننده ازگردشگران بسیاری است که برای یافتن لحظاتی همراه باآرامش و استفاده از آب و هوای مطلوب گلستان به این استان سفر میکنند.
شهر تمیشه
بقایای شهر قدیمی تمیشه و دیوار آن در غرب روستای سرکلاته خرابشهر در شهرستان کردکوی به صورت تپه های پست و مرتفع جلب توجه می کند. شهر تمیشه و تاسیسات وابسته شهری باقلاع متعدد در غرب دیوار تمیشه واقع شده است که دارای معماری منحصر بفرد با مصالح بومی که قسمتی از بقایای این شهر در کاوشهای باستان شناسی شناسایی شده است. متاسفانه بر اثر تسطیح زمینهای کشاورزی واقع در محدوده شهر تمیشه بیشتر این آثار از بین رفته است.به استناد گزارش علمی باستان شناسانی چون سیلونیا, مایسون , گزافهرواری, این شهر پایتخت یک سلسله محلی متعلق به اوایل اسلام تا دوره سلجوقی بوده است.بخشی از عناصر حفاظتی شهر متعلق به دوره ساسانی است که در زمان سلطنت فرد انوشیروان ساخته شده بود. دیوار عظیم شهر تمیشه که از دامنه کوه واقع در جنوب روستای سرکلاته خرابهشر شروع شده و تا دریای خزر ادامه دارد نیز مربوط به دوره ساسانی است.
دیوار تمیشه
دیوار تمیشه نیز در این شهرستان به طول تقریبی 12 کیلومتر در جهت شمال- جنوب از دامنه های شمالی سلسله جبال البرز شروع شده و به خلیج گرگان منتهی می گردد موقعیت جغرافیایی آن در 13 کیلومتری شهر کردکوی و در حدود ده کیلومتری جنوب خلیج گرگان می باشد، از نظر اقلیمی، دارای آب و هوای معتدل و مرطوب است. با مطالعات انجام شده بقایای بخشی از دیوار در داخل خلیج گرگان مشخص شده است. دیوار دارای خندق عمیق در قسمت غربی و به سمت شهر تمیشه است و از سمت شرق به دره های عمیق و رودخانه منتهی می شود. همچنین در کاوش ها خندقی به طول سه کیلومتر با عرض و عمق دو متر در کنار دیوار تمیشه کشف کردند.
میل رادکان کردکوی
معروفترین و شناخته شده ترین جاذبه تاریخی شهرستان کردکوی، در فاصله ۴۲ کیلومتری از جنوب این شهرستان و در روستایی به نام رادکان قرار دارد. این بنا که با نام میل رادکان شناخته می شود در منطقه ای کوهستانی و بر فراز کوهی زیبا واقع شده است.موقعیت خاص و ویژه جغرافیایی منطقه، تا حد بسیاری بر زیبایی های این جاذبه گردشگری افزوده و همچنین به دلیل واقع شدن در دامنه رشته کوه های البرز، دارای چشم اندازی منحصر به فرد است و از دید بسیار زیبایی از مناطق اطراف برخوردار است.
جاده شاه عباسی
در دوره صفوی به دستور شاه عباس و جهت دسترسی سریع و راحت کاروانیان جاده های ارتباطی در سراسر ممالک تحت امر احیاء و احداث شده است. ازجمله جاده سنگفرش معروف به جاده شاه عباسی که استانهای گیلان و مازندران را به مرکز شاهی یعنی اصفهان متصل می کرد.در اثر گذشت زمان بخش اعظم این جاده از بین رفته است در استان گلستان در جنوب شهرستان کردکوی بقایای جاده شاه عباسی حدفاصل روستاهای سرکلاته ,سالیکنده , کردمحله, بالاجاده دیده می شود.جاده را با قلوه سنگ ,گل, آهک بازسازی کرده اند, و در بین راه چند دهنه پل با مصالح سنگ و آجر (سیکاپل, بز پل) جهت تردد کاروانیان بر روی رودخانه های دائمی و فصلی نیز احداث نموده اند.
دهکده جهان نما
دهکده جهان نما هم مانند دهکده درازنو به دلیل موقعیت جغرافیایی و دیدنی های طبیعی که دارد مورد توجه مسافران قرار گرفته است. این دو روستا دارای امکانات مناسبی برای مسافران هستند و با خیال راحت می توانید تا هر چند روزی که می خواهید در آنها بمانید و لذت ببرید.
دهکده درازنو
این روستای زیبا در جنوب کردکوی قرار گرفته است و به دلیل جاده ای که برای آن تعبیه شده است روز به روز در حال جذب گردشگران بیشتری است. در اطراف این روستا جنگل های پهن برگ و سوزنی برگ قرار دارند که جذابیت آن را دوچندان می کند.
آبشار هفت طبقه
آبشار شادان (هفت طبقه)، ۷ کیلومتری جنوب شهرستان کردکوی در دل جنگلهای بکر و طبیعی دامنه کوه البرز قرار دارد. ارتفاع آبشار در حدود 40 متر است که آب در شکستهای زیبا در هفت نقطه آن منظرهای زیبا را ایجاد کرده است. به همین دلیل به آبشار هفت طبقه معروف گشته است. این آبشار تا چند سال قبل ناشناخته بود تا اینکه گروهی از کوهنوردان بالا بلوک در مسیر کوهنوردی با آن برخورد نمودند. برای رفتن به آبشار معمولاً از مسیر داو (دو آب) که محل تلاقی دو رودخانه است حرکت میکنند که در این مکان تابلوی مشخصات درازنو نصب شده است که میتواند راهنمای خوبی باشد. مسیر سمت راست به یال درازنو و مسیر سمت چپ به آبشار هفت طبقه منتهی میشود. در طول مسیر از مکانهای غول سنگ، تیل سر، توسکا چشمه و سپس جاده طرح جنگل عبور میکنید. در این مکان 2 آبشار وجود دارد که آبشار جنوبی کوچکتر و خروشانتر است. برای رسیدن به آبشار در حدود 1 ساعت پیادهروی لازم است.
آبشار دو آب
راه رسیدن به آبشار شادان سخت است و همه نمی توانند به آن بروند مگر اینکه خیلی حرفه ای باشند. اما انتخاب دیگری برای همه هست: آبشار دو آب. این آبشار در ۵ کیلومتری جنوب این شهرستان قرار گرفته. چرا اسمش دو آب است؟ چون در این منطقه دو رودخانه جریان دارد که از ارتفاعات البرز سرچشمه می گیرند و در منطقه ” د او” به هم می رسند و آبشار دو آب را به وجود میآورند.
امامزاده روشنآباد
امامزاده روشنآباد در کنار جاده قدیم گرگان- کردکوی واقع شده است. در تاریخ طبری نام این امامزاده «روشنوا» آمده و به نوشته شماری، این مقبره متعلق به عبدالله نامی است که نسبش به امام هفتم میرسد. بنای امامزاده یادگار معماری قرن ۹ هجری قمری و در میان باغی واقع شده است. مردم روستای اطراف از آن بهعنوان قبرستان عمومی استفاده میکنند. بنای امامزاده بهصورت برجی بلند و چندوجهی شامل رواق و حَرَم چهارگوش و گنبد ساقهدار مدوّر است که پایینتر از گنبد مدوّر بام سفالپوش امامزاده است. در داخل صحن صندوق چوبی نفیسی به ارتفاع یک متر و طول ۳ متر و عرض ۱/۵ متر دیده میشود که در ضلعهای کناری آن منبتکاری زیبایی بهکار برده شده است و روی این صندوق ۷ سوراخ وجود دارد که مردم نذورات خود را داخل آن میاندازند. در این بنا مقبره دو تن به نامهای ابراهیم و محمد که برادران امام هشتم بودند نیز وجود دارد.
ارسال نقد و بررسی