جاهای دیدنی نهاوند
نهاوند از شهرستانهای مهم تاریخی استان همدان به شمار می آید که نظریههای مختلفی از پیشینه تاریخی این منطقه باستانی باقی مانده است. برخی از مورخین نهاوند را محل پهلو گرفتن کشتی نوح میدانند. به استناد تحقیقات باستانشناسان در تپه گیان (روستایی در 18 کیلومتری جنوب غربی نهاوند) از پنج هزار سال پیش از میلاد مسیح تا هزاره اول قبل از میلاد قومی در این منطقه زندگی می کرده اند؛ که تمدنی شبیه تمدن بین النهرین داشته و بعدها به دست اقوام دیگر از بین رفته اند. همچنین نهاوند به علت دارا بودن موقعیت جغرافیایی ویژه، آب فراوان و خاک مستعد از نواحی ممتاز استان همدان به شمار میرود و اساس اقتصاد آن بر کشاورزی، دامداری و صنایع دستی استوار است. شهرستان نهاوند از مکان های دیدنی و تاریخی متعددی نیز برخوردار است . در ادامه همراه تاپ توریست باشید تا با جاهای دیدنی نهاوند بیشتر آشنا شوید.
حمام حاج آقا تراب
این حمام در محله علی آباد شهر نهاوند قرار گرفته است و یکی از زیباترین معماریهای شهر را به خود اختصاص داده است. حمام حاج آقا تراب که قدمت آن به سال 1230 هجری شمسی و دوران ناصرالدین شاه قاجار بر میگردد، چند سالی است با تغییر کاربری به موزه مردم شناسی تبدیل شده و در به روی گردشگران گشوده است. زمان بازدید از ساعت 9 تا ساعت 16 است. با ماشین خودتان میتوانید به این حمام بروید و در پارکینگ عمومی اطراف این بنا پارک کنند.
تپه گیان
تپه باستانی گیان در 15 کیلومتری شهر نهاوند و دو کیلومتری سراب گیان و چسبیده به روستای دیروز و شهر امروز گیان واقع شده است. تپهای پر از رمز و راز و هیاهوی تاریخی، تپهای که خود به تنهایی بخش اعظمی از تاریخ و تمدن انسان را در ایران به دوش میکشد.تمدن هفت هزار ساله گیان یکی از تمدنهای تاریخی و جزء یکی از چهار نقطهای است که اقوام آریایی برای سکونت خود در ایران برگزیده بودند، این تمدن باستانی نتایج استقرار هفت هزار سال دوره زندگی مردم این منطقه است و از نظر تاریخی یک اثر تاریخی بسیار کهن و ارزشمند است که در پنج طبقه واقع شده است، که این اثر شامل عصر مس سنگ تا عصر مفرق که دوران پیش از تاریخ هستند را شامل میشود.
خانه قدوسي نهاوند
اين خانه قديمي که متعلق به شيخ علي قدوسي از عالمان نهاوند است داراي سر در ورودي زيبائي است که با نقوش هندسي آجري تزئين شدهاست و دو ستون نما در دو سوي سر در به زيبائي آن افزودهاست.نماي بنا در داخل حياط بوسيله آجر کاريهاي زيبا تزئين شدهاست و قوسهائي به شکل شاخ قوچ نما را آراستهاست. پيرامون حياط با طاق نماهاي هلالي تزئين شدهاست.اين خانه قديمي و تاريخي در خيابان انقلاب واقع شدهاست وچند خانه قديمي ديگر در جاي جاي اين شهر وجود دارد.
مسجد جامع نهاوند
در مرکز شهر نهاوند، در کنار بازار و در شمال غرب میدان قیصریه، مسجد جامع نهاوند واقع شده. از گذشته تا به امروز با بانگ اذان، بازاریان کار و کسب را تعطیل میکنند و گروه گروه داخل مسجد حاضر میشوند.از نظر بنا، این مسجد به شکل مستطیل ساخته شده و دارای ۱۲ متر عرض و ۱۷ متر طول است. ستونهای این مسجد به شکل مکعبهای ضخیم ساخته شده و در برابر زلزلههای مختلفی که در این سالهای طولانی اتفاق افتاده، به خوبی مقاومت کرده است. بر اساس گفته محققان، بنای اصلی مسجد جامع نهاوند به دوره سلجوقیان باز میگردد.
مقبره شیخ ابوالعباس نهاوندی(درب شیخ)
این مقبره در محله قدیمی درب شیخ قرار دارد و در مزار شیخ ابوالعباس احمد ابن محمد ابن فضل نهاوندی، از عرفای نامدار تاریخ تصوف ایران در سده چهارم هجری قمری و معاصر با حکومت عضد الدوله دیلمی است. سنگ قبر کنونی حاکی از آن است که بنای فعلی مقبره مربوط به دوره قاجاریه است.
مقبره نعمان ابن مقرن (باباپير)
نعمان بن مقرن يکي از سرداران و فرماندهان عرب بود که در جنگ نهاوند(فتح الفتوح) در سال ۲۱ هجري يا ۶۴۲ ميلادي پس از سه روز نبرد سنگين در پشت دروازههاي نهاوند به دست سربازان ايراني به فرماندهي فيروزان (پيروزان) کشته شد. جسد او در ۵ کيلومتري شمال غربي شهر نهاوند دفن گرديده و امروزه در نزد اهالي نهاوند به مقبره باباپير معروف است.
سراب گیان
این سراب زیبا در بیست کیلومتری جنوب غرب نهاوند و در فاصله دو کیلومتری از تپهای با همین نام قرار دارد. تمام مسیر نهاوند تا سرآب گیان آسفالت است و در این منطقه گردشگری، پارکینگ نیز احداث شده است.در نزدیکی این سراب قله گاچال قرار دارد که مسیر خوبی برای صعود دارد و جای مناسبی برای کوهنوردی و استراحت است. در این مسیر یک جانپناه با دو اتاق نیز هست که در هر اتاق ۸ نفر میتوانند بمانند.
سراب گامسیاب (گاماساب)
سراب گامسیاب یا همان گاماساب، نام یکی از جاهای دیدنی نهاوند است که طولانیترین رودخانه کشور در آنجا به چشم میخورد. سرچشمهای از دامنه ارتفاعات کوه گرو آغاز میشود و به سمت پایین میآید و طویلترین رودخانه کشور را شکل میدهد. این سراب در ۱۹ کیلومتری جنوب شرق نهاوند قرار دارد و در مسیر کوه گرو ادامه دارد. این سرچشمه آب رودهایی مانند حرم آب، خرم رود و قلقل رود را تامین میکند. پس از آن به مناطق مسکونی میرسد و مردم منطقه را سیراب مینکد. سپس به رودهای سیمره و قرهسو رسیده و در ادامه به رود کرخه میرسد و در نهایت با رود هورالعظیم یکی میشود.
دیگر سرابهای نهاوند
از دیگر سرابهای زیبای شناخته شده شهرستان نهاوند میتوان به سراب فارسبان، ملوسان و کنگاور کهنه اشاره کرد. سراب فارسبان در 30 کیلومتری نهاوند و مسیر جاده آورزمان به سمت فارسبان و در نزدیکی روستایی به همین نام قرار گرفته است. سراب ملوسان در 17 کیلومتری شمال نهاوند و سراب کنگاور کهنه در 45 کیلومتری غرب تهران و در نزدیکی روستایی به همین نام قرار دارد.
ارسال نقد و بررسی