جاهای دیدنی مرند
در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ توریست شما را با جاهای دیدنی مرند در استان آذربایجان شرقی آشنا خواهیم کرد . در ادامه مطلب با ما همراه باشید .
مرند یکی از شهرهای بزرگ و مهم استان آذربایجان شرقی و مرکز شهرستان مرند است. این شهر در ۶۵ کیلومتری شمال غرب تبریز واقع شدهاست. مرند با دارابودن ۱۵۶ هزار نفر جمعیت و ۲۸ کیلومتر مربع مساحت، سومین شهر پرجمعیت استان پس از تبریز و مراغه و دومین شهر بزرگ استان پس از تبریز محسوب میشود. مرند یکی از زیباترین و تاریخی ترین شهر های ایران هست در ادامه می توانید با مکان هاي جالب شهر تاریخی مرند در آذربایجان شرقی ما را دنبال نمایید.
آتشکده مانداگارنا
شهر مرند دارای چهار واحد آتشکده بزرگ است که با نام آتشکده مانداگارنا، گرگر، مزگید و مرکید مشهور میباشد.این آتشکده ها عموما پس از حمله سپاهیان اسلام تخریب و باقی مانده از آنها را کول تپه مینامند. قدمت آتشکده مانداگارنا به چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح (ع) بازمیگردد و حدود شش هزار سال قدمت دارد.
مسجد پیر بالا؛ مزار همسر حضرت نوح «ع»
«مسجد پیربالا» یا «مسجد بازار»، یکی دیگر از بناهای تاریخی در شهرستان مرند هست . گفته می شود پس از طوفان نوح «ع»، مدفن همسر حضرت نوح «ع»، بوده هست. بنای امروزی مسجد با تغییرات اساسی نسبت به بنای اولین آن روبهرو شده هست .در این مسجد ۳ عدد کتیبهي متعلق به این اثر تاریخی دیده می شود که یکی از آنها در بالای محراب و دو کتیبه دیگر در بالای سردر ورودی اصلی مسجد قرار دارد. این مسجد در نظر ارامنه و مسیحیان از اهمیت و احترام مخصوصاًاي برخوردار هست و می توان آن را از معدود مساجدی در استان آذربایجان برشمرد که حدود چهار طرف آن را فضای آزاد تشکیل می دهد.
روستای اویندین یکی از جاذبه های گردشگری مرند
روستای اویندین یکی از جاهای دیدنی شهرستان مرند است که به واسطه داشتن آثار تاریخی و آب گرمهای معدنی برای گردشگران شناخته شده است. در این روستای قدیمی و متروک، در سالهای دور، زندگی رونق داشته است. آبشار میان دره، چشمههای زلفی و قزل چشمه و تفرجگاه لزگه از جاذبههای دیدنی روستای اویندیناند.
گول تپه
گول تپه منطقه ی وسیعی است که در پشت گورستان عمومی باغ رضوان مرند در داخل باغ های مشجر قرار دارد که در اثر خاکبرداری وسیع جهت کود باغات و کف کوره های آجرپزی ، از صورت یک تپه ی مرتفع بصورت یک گودال وسیع در آمده است. این قلعه در قسمت شرقی شهر مرند واقع شـده و آثار بجای مانده از آن نشان میدهد که این قلعـه در هزاره چهارم قبل از میلاد یعنی ۶۰۰۰ سال پیش بنا گردیده است.ولتپه به جائی اطلاق میشود که تودهٔ بزرگی از خاکستر بصورت طبقهطبقه، روی هم انباشته شده و بصورت تپهای مانند درآمده باشد. در آذربایجان غربی بویژه کنارههای دریاچه ارومیه که مرکز آتشکدههای ایران بوده است، کولتپههای زیادی برجا ماندهاست.
طاق و قلعه هلاکو
اثاری کهن که با اجر های بسیار در دوره مغول به شکل زیبایی بنا شده است. این قلعه که در قدیم با نام ” کاخ هلاکو” معروف بوده است با معماری به سبک مغولی در مساحتی بالغ بر900 متر با اجر و سفال های بسیار قدیمی که عمرشان به هزاره نخست پیش از میلاد مسیح می رسد بنا شده است. طاق های این بنا همگی با اجر های خشت و گلی و با ظرافت خاصی ساخته شده است. کاشی های فیروزه ای و خط های کوفی دور تا دور طاق بنا را در زیبایی و شگفتی محاصره کرده است.
کاروانسرای شاه عباسی پیام مرند
در فاصلهی ۱۳ کیلومتری از شهرستان مرند در مسیر مرند به تبریز و درون روستایی به نام «پیام»، میتوان یکی از جاهای دیدنی مرند را مشاهده کرد که به «کاروانسرای شاه عباسی پیام مرند»، شهرت یافته است. این کاروانسرا با قدمتی برابر با دوران فرمانروایی مغول و صفویه، از مهمترین استراحتگاهها و اماکن بین راهی و جادهای است که عنوان بزرگترین کاروانسرای شمال غرب کشور را به خود اختصاص داده است. این کاروانسرا به شکل هندسی مستطیل با چهار ایوان، سردری با ارتفاعی قابل توجه، گنبدخانه، حیاط مرکزی، هشتی، چندین اتاق، چهار برج دایرهای، حیاط و ایوانیهایی جهت اقامت کاروانیان ساخته شده است.
کلیسای هوانس مقدس
این بنا یکی از ارزشمندترین بناهای تاریخی شهر میباشد کهبه گفته باستان شناسان در قرن پنجم و ششم میلادی ساخته شده است و نام آن برگرفته از نام یکی از یاران حضرت مسیح (ع) گرفته شده به نام یوحنا که مسیحیان آن را هوانس مینامند. این بنا بارها توسط معمارهای برجسته و مشهور فرانسوی و روسی و استادان آذربایجانی بازسازی شده است. توصیه میشود به علت سردسیر بودن این منطقه در فصول گرم از این بنای تاریخی دیدن کنید.
غار دوگیجان
این غار، که از نوع غارهاى استلاکتیت است، در شرق شهر مرند قرار دارد و راه دسترسى به آن سوارهرو مىباشد. دوگیجان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی درقسمت شرقی حومه شهرستان مرند واقع شده که پس از گذشتن ار روستای ارد کلو و بناب جدید و زرقان به این روستا می رسیم. مابین روستای زرقان و دوگیجان کوه مرتفعی است به نام مقاطقع که غار در این کوه واقع شده است. دهانه غار به عرض ۵.۳ متر است. غار به فاصله حدود 6 کیلو متری شرق روستا واقع شده که از دو مسیر مالرو می شود به آن رسید. ورود به غار بصورت تقریبا عمودی از سوراخی که میبایست بصورت تک تک وارد آن شد میسر است.
کلیسای موجومبار “سنت هریپ سیمه”
به گفته برخی مورخان نام این کلیسا از نام هریپسیمه، دختر آشوت باگرادونی، پادشاه ارمنستان گرفته شده است که در ۸۷۵ میلادی به درخواست زاکاریا زاگستی، جاثلیق ارمنیها، امیران ارمنی او را به پادشاهی ارمنستان برگزیدند. در حال حاضر روستای موجومبار تا حدودی تخریب و فراموش شده اما کلیسای دیدنی هریپسیمه به این آبادی ارزش و اعتبار بخشیده است. خانههای این روستا بر فراز تپه، بر روی هم و به صورت پلکانی و از مصالحی چون خشت، گِل و سنگ لاشه ساخته شدهاند.
منطقه توریستی زنوز و سد زنوز
در یک منطقه کوهستانی خوش اب و هوا و سرسبز، منطقه ای توریستی به وجود امده که با چشمه های متعددش و درختان پرشمار، تبدیل به منطقه ای رویایی شده است. امکان ماهیگیری بر روی سد زنوز و دشت وسیع پر از سبزه این منطقه از ویژگی های منحصر به فرد روستا به شمار می رود.
پیست اسکی پیام
این پیست اسکی “پیام” یا به گویش محلی ها “یام” در دامنه ارتفاعات کوه میشو قرار دارد و همه ساله مقصد تعداد زیادی از گردشگران ایرانی و خارجی میباشد و همیشه مورد استقبال مردم آذربایجان شرقی نیز است. در فصول سرد به عنوان پیست اسکی و در فصول گرم به علت آب و هوای معتدل، وجود چشمه ها وآب های روان تفرجگاه بسیاری از طبیعت دوستان محسوب میشود.
روستای کندلج
کُندُلُج یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان میشاب شمالی بخش مرکزی شهرستان مرند واقع شدهاست. کندلج که نام اصلی آن به زبان ترکی آذربایجانی “کول لی” است واحتمالا به معنی محل انباشت خاکستر میباشد از روستاهای بسیار خوش آب و هوای مرند به شمار میرود و تابستانهای معتدل و زمستانهای نسبتا سرد دارد. انواع درختان میوه و انواع سبزی در ان یافت میشود. از جمله میتوان به زردالو سیب گلابی گردو گیلاس البالو و الوچه اشاره کرد.کندلج دارای ایستگاه راه آهن بوده ولی سالیان متمادی است که این ایستگاه متروکه شده و از آن استفاده ای نمی شود.
روستای دو گیجان
روستای دوگیجان در شهرستان مرند قرار دارد. در این منطقه ییلاقی حدود ۳۰۰ نفر زندگی می کنند این روستا خوش آب و هوا ، کوهستانی ، دارای مردمانی خونگرم و مهمان نواز و سختکوش می باشد .مردم این روستا به شغل های دامداری ، قالیبافی و کشاورزی مشغول هستند. لباس محلی این روستا در نوع خود از نظر رنگ و اشکال پارچه کم نظیر است. جهت رفتن به این روستا در شهرستان مرند پس از گذشتن از روستای زرقان و بناب می توان به مرتفع روستای این منطقه پا گذاشت . بازدید از مناظر و غار زیبای آن بسیار لذت بخش است.
ارسال نقد و بررسی