جاهای دیدنی شادگان
شهرستان شادگان، یکی از شهرستانهای استان خوزستان در جنوب غربی ایران است. نام پيشين و فارسی شهرستان شادگان «دراك» بوده كه اعراب آن را معرب كرده و «دورق» ناميدند. که ظاهرا مركز آن روستای كنونی مدينه بوده است. دورق يکی از شهرهای قديم ايران، سابقه تاريخی طولانی داشته که به تدريج ويران شد و از ميان رفت. شادگان در دوره ای نيز به نام «فلاحيه» ناميده شده است.در شادگان عبابافي و جاجيم بافي رواج دارد. صنايع دستي شادگان هم مانند ساير نقاط اين ناحيه از بافت حصير، بوريا، سبد و امثال آن تشكيل شده و براي تهيه آن از برگ درخت خرما و يا ني هاي تالابها استفاده مي شود.در ادامه همراه تاپ توریست باشید تا با جاهای دیدنی شادگان بیشتر آشنا شوید.
تالاب شادگان
تالاب شادگان از مناظر طبیعی و زیبای جنوب استان خوزستان و یکی از تالابهای بینالمللی ثبت شده در یونسکو، نام آشنایی است که نتیجه ۵ میلیون سال دست در کار بودن طبیعت است. تالاب شادگان، تالاب بزرگی است که تماشای آن، چه از دور و چه در میان آب ها، لذت بخش است. صدای پرندگان مهاجر و تماشای پروازشان، از دیگر زیبایی های این تالاب است. قایق سواری در میان آب های شادگان، می تواند تجربه بی نظیری از یک ایرانگردی جذاب باشد. قایق سواری در تالاب شادگان حدودا نیم ساعت طول می کشد. در مسیر چوب نی های بزرگی را می بینید که سر از آب بیرون زده اند و درختانی که برگ هایشان روی آب شناور مانده اند. معمولا به انتهای مسیر که میرسید، صاحب قایق، قایق خود را خاموش می کند و چندین دقیقه اجازه می دهد در میان آب های ساکن بمانید و نیزار زیبا و چشم انداز خانه های روستایی را تماشا کنید.
روستای سراخیه
روستای سراخیه، ونیز ایران است. سراخیه نام یکی از روستاهای خوزستان است که در نزدیکی تالاب شادگان در بخش خنافره، دهستان ناصری شادگان واقع شده است. این روستا به عنوان یکی از روستاهای دارای جاذبه گردشگری خوزستان معرفی شده است. در این روستا مهاجرت کمتر صورت میگیرد، اهالی سراخیه روستای خود و زندگی در کنار تالاب را به مهاجرت ترجیح میدهند. بسیاری از جوانان سراخیه با ماندن در روستا و ازدواجهای بومی باعث افزایش جمعیت بومی آن نیز شدهاند. معماری روستای سراخیه، با دستان بومی منطقه ساخته میشود و از این جهت اهمیت زیادی دارد. این معماری در امتداد معماری سنتی منطقه بوده و ساکنان روستا با استفاده از مصالحی همچون خشت و گل و نی که تالاب در اختیارشان قرار میدهد خانههای خود را میسازند.
بنای آرامگاه ملافاضل سکرانی
ملا فاضل سکرانی که به «عمید ابوذیه» و «امیر الشعرا» شهرت داشت در سال ۱۳۰۲ هجری شمسی در شادگان متولد شد و در ۲۸ دی ماه ۱۳۹۲ چشم از جهان فروبست. این شاعر نامدار در کشورهای عربی نیز به عنوان شاعری برجسته و صاحب سبک شناخته شده است.
اقامتگاه در شادگان
در روستاهای شادگان، معمولا چادرهایی برای مهمانان تهیه شده تا در گرمای طاقت فرسای ظهر، مهمانان به صورت رایگان از آن ها استفاده کنند. اگر قصد خوابیدن در این شهر را دارید، باید به روستای رگبه بروید تا در پایگاه گردشگری تالاب شادگان، مکانی برای اقامت شبانه پیدا کنید.
ارسال نقد و بررسی