جاهای دیدنی بندر انزلی
در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ توریست شما را با جاهای دیدنی بندر انزلی در استان زیبای گیلان آشنا خواهیم کرد . در ادامه مطلب با ما همراه باشید .
بندرانزلی که در قدیم به آن دروازه ی اروپا نیز گفته میشد، یکی از مهم ترین و بزرگ ترین بندرهای ایران به شمار می آید. این بندر زیبا و توریستی در استان گیلان واقع شده است. در قسمت شمالی این شهر دریای خزر، در بخش شرقی خوشکبیجار و در جنوب آن تالاب جهانی انزلی قرار دارد. شایانذکر است در قسمت غربی این شهر نیز رضوانشهر قرارگرفته است.
این بندر واقع در شمال کشور همانند سایر شهرهای شمالی دارای آب و هوای معتدل، بارانی و مرطوب است. از زمان قدیم تا به حال این شهر یکی از شهرهای مهم تجاری بین ایران و اروپا بوده است.
این شهر توریستی هرساله به ویژه در فصول بهار و تابستان، گردشگران زیادی را از اقسام نقاط کشور به خود جذب کرده و همواره یکی از انتخاب های مردم سایر شهرها، برای سپری کردن تعطیلات و گذراندن اوقات فراغت بوده است. بندر انزلی شهری است که جاهای دیدنی بسیاری دارد و همچنین در تمام فصول سال زیبایی های خاص خود را دارد.
تالاب انزلی
تالاب بینالمللی انزلی نه تنها در ایران بلکه در دنیا شناخته شده است. طبیعت زیبا و چشمنواز تالاب انزلی مقصد بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی است. نیلوفرهای آبی و نیزارها منظرهای چشمنواز خلق کردهاند که جزء کوچکی از زیباییهای تالاب است. وجود آب شیرین در تالاب باعث شده است پرندگان مهاجر و محلی این مکان را بهعنوان زیستگاه خود انتخاب کنند. قایقسواری در تالاب امکان گردشگری در طول آن را ایجاد کرده است.
بلوار ساحلی بندر انزلی
حس خوب گشتزنی در اسکله و بندر با وجود دارودرخت و سرسبزی بوستان جذابتر خواهد شد. بلوار ساحلی قدس انزلی، بوستانی در بندر است که با سبک و سیاق اروپایی، در حالوهوای خوش ساحل و نزدیک موجشکن جا خوش کرده تا با سرسبزی خود، سپری شدن ثانیهها را شیرینتر کند.
یک منظرهی جذاب رو به اسکله و دریای آبی، هیاهوی خوشطنین پرندهها و هوای پراکسیژن، وقتگذارنی در بوستان ساحلی انزلی را خاطرهساز میکند. در میان درختان خوشقدوقامت و گلهای خوشرنگ بوستان قدم بزنید، شُشهایتان را از هوای ناب ساحل پر کنید و شیطنت موجهای آبی، پرندگان دریایی و نور طلایی خورشید را نظارهگر شوید.
موج شکن بندر انزلی
قبل از اینکه موجشکنهای انزلی احداث گردد کانال مابین انزلی و غازیان همانند خلیجی بود که کشتیهای تجارتی به منظور تخلیه و بارگیری یا مصون ماندن از امواج و طوفان دریا در آنجا پناه آورده به اسکلهها پهلو گرفته یا روی لنگری میایستادند، از این رو موجشکن انزلی برای جلوگیری از آسیب رساندن موجهای دریا به کشتیها و قایقها ساخته شده است.
در سال 1274 ساخت موجشکن غازیان و انزلی آغاز شد و در سال 1293 کار ساخت آن به پایان رسید. موجشکنها روی تیرهای چوبی که در کف دریا تعبیه شدهاند، ساخته شده و در سالهای اخیر مورد مرمت قرار گرفتهاند.
جاذبه توریستی سرخانکل
تالاب سرخانکل جزئی از تالاب بزرگ انزلی و از مناطق حفاظت شده محیط زیست است. برای رسیدن به دشت لالههای دریایی باید از سرخانکل گذشت. حضور گیاهان دیگری مانند سهکوله و آزولا جلوه خاصی به منطقه بخشیده است. سرخانکل در زمستان میزبان پرندگان مهاجر است و به دلیل وجود نیلوفرهای آبی این تالاب محل مناسبی برای تخمگذاری پرستوهاست.
موزه نظامی انزلی
یکی دیگر از جاذبه های گردشگری بندر انزلی کاخ موزه نظامی آن است. بنایی سفید رنگ و با شکوه که یک طرفش دریای خزر نشسته است و طرف دیگرش باغی بسیار سرسبز و خرم. این بنا به فرمان رضاخان در بین سال های ۱۳۰۸ تا ۱۳۱۴ شمسی بنا شده است و اکنون با قرار گیری سلاح هایی از دوران صفوی به بعد در آن، به عنوان موزه نظامی شهر بندر انزلی فعالیت می کند.
برج ساعت
این برج که یکی از قدیمی ترین بناهای انزلی است و هنوز از آن استفاده می شود، پشت بازار سپه و میدان انزلی واقع شده است. ظاهرا این برج به دستور خسروخان گرجی، حاکم ناصرالدین شاه در انزلی در سال 1194 شمسی ساخته شده است.
کشتی تفریحی میرزا کوچک خان
سفر با کشتی تفریحی تجربهی لذتبخش بینظیری است که در دریای خزر هم با کشتی تفریحی میرزاکوچک خان جنگلی امکان آن وجود دارد. کشتی پنج طبقهی میرزا کوچک خان دهه هشتاد میلادی در ژاپن ساخته شده و میتواند تا ۲۵۰ مسافر را بین شهرهای داخلی و خارجی دریای خزر جابهجاکند. گردشگرانی که دوست داشته باشند شبی به یادماندنی را روی دریای خزر سفر کنند میتوانند در مرکز اقامتی کشتی که امکاناتی در حد یک هتل چهار ستاره دارد، اقامت کنند.
کلیسای مریم مقدس انزلی
این کلیسا در سال 1885 میلادی با هزینه شخصی به نام آواک ملکالله وردیان از ارامنه شهر بنا گردیده است که سومین کلیسای این شهر است. دیوارهای خارجی این کلیسا با سیمان و دیوارهای داخلی با گچ پوشانده شدهاند.
کلیسا به شکل مستطیل در جهت شرق به غرب است. دارای سه ورودی در سه ضلع آن به جز ضلع شرقی است که محراب در آن قرار دارد. در دو سمت محراب کلیسا اتاقکهایی قرار دارد. سقف کلیسا بر روی چهارستون استوار است. گنبد ناقوسخانه کلیسا با شش ستون در بالای ورودی سمت غرب کلیسا قرار دارد.
حافظیه انزلی
در بلوار ساحلی انزلی و در کنار بنای شهرداری، بنایی سفیدرنگ شبیه حافظیه شیراز قرار دارد. این بنا در سال ۱۳۱۱ به سفارش شهرداری و توسط گروهی از مهندسان آلمانی احداث شده است. پیش از این، حافظیه انزلی مکان برگزاری کنسرتهای موسیقی بوده و هنوز هم به دلیل شباهتی که با حافظیه دارد به همین نام خوانده میشود. اکنون از این محل در کنار جذابیت گردشگری بهعنوان مکان برگزاری نمایشگاههای کوچک نقاشی و صنایعدستی استفاده میشود.
دهکده ساحلی
در منطقه غازیان انزلی، شهرکی بسیار سرسبز، با صفا و زیبا وجود دارد که در سال ۴۸ ایجاد شده است. در این منطقه ویلاهای متعددی ساخته شده و اکنون دارای رستوران های بزرگ، مساجد، زمین های ورزشی و مناطق شنا، فروشگاه و .. می باشد. این منطقه، یکی از زیباترین دهکده های ساحلی کشور به شمار می رود.
پلهایی که دو شهر را یکی کردند
گذر از پل و تماشای پهنهی آبی دریا، یکی از آرامشبخشترین لحظههای سفر است. در بسیاری از شهرهای ایران که خاک آنها پذیرای جریان باطراوت آب است، بخشی از خاطرات مسافران را گذر از پلها میسازد. بندر انزلی با وجود پل متحرک غازیان و پل انزلی، از جمله مناطق ایران است که این سازههای پراستقامت، به آن رنگ بخشیده و از جاذبههای گردشگری سفر محسوب میشود.
غازیان و انزلی که در گذشتههای دور شهرهایی جدا از هم بودهاند، حدود هشتاد سال پیش، بهواسطهی ساخت این دو پل یکی شدند. رفتوآمد بین این دو نقطه با ساخت سازهی پلها آسان شد و جایگزین قایقهایی شد که پیش از آن مردم برای عبورومرور استفاده میکردند.
امتیاز بازدید کننده: ستاره ها 5