سوغات رامسر
در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ توریست شما را با سوغات رامسر استان مازندران آشنا خواهیم کرد . پس اگر برنامه سفر به شهر زیبا و دوست داشتنی رامسر را دارید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با بهترین سوغاتی های رامسر آشنا شوید ./
رامسر یکی از شهرهای استان مازندران است که در گذشته به آن سختسر میگفتند. رامسر جاذبههای طبیعی زیادی دارد و یکی از زیباترین مناطق ییلاقی آن جواهر ده است. رامسر سوغاتیهای بسیار خوشمزه و متنوعی هم دارد و بسیاری از سوغاتیهای مشهور استان مازندران در این شهر قابلدسترسی است. یکی از محبوبترین سوغاتیهای رامسر زیتون است که طرفداران زیادی دارد.
کلوچه و کوکی
کلوچه یکی از شناخته شده ترین سوغاتی های شمال ایران است که همه ما با آن آشنا هستیم. کلوچه، نوعی نان شیرینی به شمار می رود که از آرد گندم، شکر و روغن در تهیه آن استفاده می کنند. با اضافه کردن پودر نارگیل، گردو، شکلات و … می توان کلوچه هایی با طعم های مختلف طبخ کرد. کوکی هم نوعی کلوچه است که از نظر ظاهر و روش طبخ تفاوت هایی با کلوچه دارد. کوکی فاقد مغز است؛ اما بر روی آن از چیپس های شکلاتی استفاده می شود.
آغوزنون
آغوزنون یکی از شیرینی های خوشمزه ی استان مازندران است. این شیرینی در شهر های استان مازندران مانند رامسر و دیگر شهر ها پخت می شود و در مجالس میهمانی آن را سرو می کنند.
پشت زیک
شیرینی پشت زیک از دیگر شیرینیهای خوشمزه استان مازندران است که در شهر رامسر هم پخته میشود. در تهیه پشت زیک از کنجد، شکر، گردو و عسل و کره استفاده میشود. این شیرینی در بسیاری از نقاط استان بهجای قند در کنار چای استفاده میشود.
رشته به رشته
رشته به رشته شیرینی محبوب استان مازندران است که از گردو، رشته آرد برنج، خاک قند، هل، روغن تهیه میشود و طرفداران زیادی دارد. رشتهبهرشته مازندرانی طعم بسیار خوب و لذیذی دارد. اگر روزی گذرتان به هر یک از شهرهای این استان افتاد، امتحان کردن رشتهبهرشته را فراموش نکنید.
قماق
یکی دیگر از شیرینیهای خاص این خطه از کشورمان، قماق است. در پخت قماق از شکر استفاده نمیشود و برای تهیه آن از شنبلیله، آرد گندم، کره، تخممرغ، جعفری، شوید و گردو استفاده میشود. قماق در رژیم غذایی مازندرانیها جای بهخصوصی دارد و یکی از پایههای اصلی صبحانه است.
برنجک
برنجک نوعی شیرینی مجلسی است که ساکنین تمام شهرهای مازندران از آن برای پذیرایی در مراسمهای خود استفاده میکنند. در تهیه برنجک از آب، شکر، آبلیمو استفاده میشود.
نان قتلمه
نان قتلمه یکی از نانهای سنتی مازندرانی است که در ماه مبارک رمضان در سفره افطار دیده میشود. در تهیه قتلمه از شیر، تخممرغ، خمیرمایه، آرد سفید، شکر و نمک استفاده میشود.
عسل
عسل ارمغان شهرهای شمالی کشور است که در کوههای مازندران یافت میشود. عسل دامنه کوههای مازندران بسیار ناب و خوشمزه است و اگر روزی به رامسر سفر کردید، خرید عسل کوهی را فراموش نکنید.
زیتون
و اما زیتون این سوغات مشهور رامسر ، زیتون یکی از محبوب ترین سوغاتی های رامسر است و اگر روزی به این شهر سفر کردید، خرید زیتون پرورده را فراموش نکنید. امروز زیتون با شکل های خاصی عرضه می شود؛ نوعی زیتون در بازار شهرهای شمالی به فروش می رسد که هسته آن درآورده شده و به جای هسته از فلفل یا سیر استفاده شده که این نوع از زیتون ها هم بسیار لذیذ است.
ماهی
ماهی از سوغاتی های تمام شهرهایی است که با دریا مرز مشترک دارند. بسیاری از افراد معتقد هستند که ماهی های جنوب بسیار لذیذتر از ماهی های دریای شمال کشور است، ولی دریای خزر هم ماهی های بسیار لذیذی دارد. ازجمله ماهی های خوشمزه شمالی می توان به قزل آلا، ماهی آزاد یا سالمون، اردک ماهی، ازون برون، سوف و کلیکا اشاره کنیم. فروش ماهی دودی و ماهی شور در بسیاری از بازارهای شمالی رواج دارد و این ماهی ها دیر فاسد می شوند.
یکی از محصولات اصلی دریای شمال کشور خاویار است. بیش از 90 درصد خاویار دنیا از دریای خزر تأمین می شود و خزر بزرگ ترین منبع خاویار دنیا است. گونه های ماهی های خاویاری که در دریای خزر زندگی می کنند، عبارت اند از فیل ماهی، تاس ماهی، روسی یا چالباش، قره برون، ماهی شیب و ازون برون.
برنج
برنج شمال هم دیگر نیازی به معرفی و تعریف ندارند. همه ما شمال کشور را به برنج های خوشمزه و خوش عطرش می شناسیم.
صنایع دستی
صنایع چوبی
حصیربافی و تهیه صنایع چوبی مدتها است که در رامسر رواج دارد و بسیاری از روستاییها از این طریق امرار معاش میکنند. ازجمله محصولات حصیربافی میتوان به سبد، زیرانداز و کاسه اشاره کرد.
چادرشب بافی
چادرشب بافی یکی از هنرهایی است که در گذشته زنان روستاهای رامسر به آن مشغول بودند و هرچه به مدرنیته نزدیک شدهایم، این هنر هم رو به فراموشی رفته است. بافت چادرشب زحمت زیادی دارد و در تهیه آن از پارچههای رنگارنگی استفاده میشود و درنتیجه کالای نهایی قیمت ارزانی نخواهد داشت. تمام این عوامل دستبهدست هم دادهاند تا امروز چادرشب بافی رو به فراموشی برود و کمتر افرادی به این کار مشغول باشند. چادرشب بافی که نام آن در مازندران لاون بافی است ، هماکنون در شهرهای رامسر، آلاشت، لفور و هزار جريب بهشهر بافته میشود.
نمدبافی
نمدبافی هم از دیگر صنایع دستی است که در گذشته در رامسر رواج داشته، ولی امروز رو به فراموشی رفته است. نمد از پشم طبیعی ساخته میشود و به اشکال متفاوتی ازجمله گرد، بیضی، مستطیل درمیآید. نمدبافی هنری سخت و زمانبر است، نمدی که بیشتر مشتومال خورده باشد، قیمت بالایی دارد و از دوام بیشتری هم برخوردار است. همین مسائل باعث شده تا افراد کمتری در روستاها نمدبافی را بهعنوان شغل خود انتخاب کنند.
مرواربافی
مرواربافی یکی از رشتههای صنایع دستی است که در شهرهای شمالی ازجمله رامسر رایج است. مروار درواقع چوب ترکهای است که پس از تهیه شدن به سه یا چهار قسمت تقسیم میشوند و در آب جوشانده شده و بافته میشوند و پس از بافته شدن باید به آنها زمان داد تا خشک شد. مروار زردرنگ است و وقتی روغن جلا روی آن قرار میگیرد، به رنگ طلایی درمیآید. مروار نامرغوب به رنگ سبز با سیاه است و هرچه رنگ آن طلاییتر باشد، از کیفیت بیشتری برخوردار است.
امتیاز بازدید کننده: ستاره ها 4