جنگل ابر
در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ توریست شما را با جنگل ابر ، جنگلی زیبا در شهر شاهرود آشنا خواهیم کرد . با ما همراه باشید
جنگل ابر در ۴۵ کیلومتری شمال شاهرود و در مسیر شاهرود به آزادشهر در ۱۲ کیلومتری روستای ابر قرار گرفته است. شاهرود یکی از شهرهای استان سمنان است که در ۱۸۳ کیلومتری سمنان واقع شده است . این جنگلها در نهایت به آزادشهر در استان گلستان میرسند، شهری که در ۷۶ کیلومتری گرگان، مرکز استان قرار دارد.
جنگل ابر قسمتی از جنگلهای هیرکانی باستانی محسوب میشود. در این جنگل گونههای گیاهی متنوع و نادری وجود دارد که عمر برخی از آنها به هزاران سال قبل برمیگردد. در برخی از روزهای سال ابرها این جنگل را در آغوش میکشند و اگر خوششانس باشید فرصت این را خواهید داشت که بر فراز ابرها قدم بزنید. این پدیده، که به اقیانوس ابر معروف شده، در شرایط جوی خاصی رخ میدهد و جنگل ابر یکی از مکانهای مناسب برای تشکیل این پدیده است.
در راه رسیدن به جنگل ابر، اگر از راه تهران به این سمت سفر می کنید، باید از شهر شاهرود یا بسطام گذر کرده و به مقصد برسید. شاهرود خود دیدنی های بسیار دارد و به سبب تنوع پوشش گیاهی و آثار تاریخی متعدد به قاره کوچک مشهور شده است.
از دیگر جاذبه های راه رسیدن به جنگل ابر، می توان به آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی، شاعر و عارف ایرانی در روستای قلعه نو خرقان و مجموعه بایزید بسطامی دانشمند برجسته در شهر بسطام اشاره کرد. اگر زمان کافی دارید می توانید از این آثار تاریخی نیز دیدن کنید.
این جنگل ۳۵ هزار هکتار است و به دلیل این وسعت گونههای جانوری و گیاهی بسیاری را در خود جای داده، ۸۵ گونه گیاهی از راش، بلوط، ممرز افرا، شیردار، توسکا، آزاد داغداغان، گونههای کلاه میر حسن، چوبک، اسپرس، دم روباهی، آویشن و شبدر به همراه گونههای گیاهی نادر مثل نارون، بارانک و سرخدار . اما مشهورترین گونه گیاهی اینجا، درخت اورس است، درختی از گونه سروها.
گونههای جانوری اینجا هم کم نیست. حیواناتی مثل خرس قهوهای، گرگ، پلنگ، خوک وحشی، شغال، روباه، خرگوش کل و بز، شوکا و مار و از پرندگان کبک، کبوتر جنگلی، بلدرچین، عقاب جنگلی، کرکس، شاهین، فاخته و قرقاول.
همچنین در یک فضای ۱۰۰ متری در این جنگل، ۴۰ نوع گیاه دارویی شناسایی شده. برای مثال از چهار تا پنج گرم عصاره سرخدار، ماده ضد سرطان رحم و تخمدان استخراج میشود. در ماه های فرودین و اردیبهشت و در قسمت هایی که هنوز وارد جنگل نشده اید و در دشت های آن، گل های بابونه و وحشی روییده است.
جنگل ابر، دو آبشار معروف شرشر و آلوچال دارد. رسیدن به اولی مخصوص کوهنوردان حرفهایست، ولی با حدود ۶۴ کیلومتر پیاده روی در دل جنگل میتوان به دومی رسید. آلوچال از دو آبشار تشکیل شده که روی هم میریزند. این آبشار ۲۵ متر ارتفاع دارد. راه رسیدن به آن هم از منطقهای تماشایی به اسم دالان بهشت میگذرد. در حاشیه شمال غرب روستای ابر، جادهای خاکیست که در انتها به روستای شیرین آباد میرسد و با در پیش گرفتن ادامه مسیر، کوه رستم پیش رویتان است.
در کنار این کوه مسیری پایکوبی شده وجود دارد. در این راه به حرکتتان ادامه بدهید تا به دالان بهشت برسید. در ادامه مسیر به یک فرعی میرسید. آبشار آلوچال اَبر در فاصله یک ساعته از ابتدای این جاده فرعی است. دو چشمه ترش و قطری هم در جنگل وجود دارد که کمپ کردن در کنار اولی متداولتر است.
چه زمانی به جنگل برویم؟
اگر میخواهید شانس بیشتری برای تماشای پدیده اقیانوس ابر داشته باشید، نیمه اول سال از اواسط اردیبهشت تا اوایل مهر بهترین زمان برای سفر به جنگل ابر است. این جنگل یکی از بهترین انتخابها برای رهایی از روزهای گرم سال است؛ اما در فصل پاییز و زمستان بسیار سرد است و مسیر تردد آن در هنگام بارندگی مشکل خواهد بود.
در سفر به جنگل ابر چه چیزهایی با خودمان ببریم؟
اگر در فصول سرد راهی جنگل ابر هستید، حتما لباس گرم و تجهیزات خود را تکمیل کنید. در فصول گرم نیز علاوه بر لباسهای خنک و مناسب فصل حتما یک پانچو یا بارانی و یک لباس گرم برای ساعات پایانی روز بردارید. کفش مناسب کوهپیمایی به پا کنید. میتوانید در جیب کوچک کولهتان چند کیسه زباله و یک دستکش یکبار مصرف جای دهید تا اگر در مسیر خود صحنه زشتی از نازیباییهای زبالهها دیدید آن را با دستان مهربان خود محو نمایید. دل را به جاده بسپارید؛ جنگل ابر با ابرهای دلربایش در انتظار شماست.
امتیاز بازدید کننده: ستاره ها 5