جاهای دیدنی سلماس
سلماس یکی از شهرستانهای استان آذربایجان غربی ایران است که در قسمت شمالی این استان قرار دارد. مرکز این شهرستان شهر سلماس است. این شهرستان به دو بخش کوهسار و مرکزی تقسیم شدهاست.آئین ها، غذاهای محلی، نواها، گویش ها و پوشش های محلی زنان و مردان از جلوه های مردم شناسی در این شهرستان است که توجه هر گردشگری را به خود جلب می کند. آب و هوای چهارفصل، دشت حاصلخیز، وجود چشمه سارها، آبشارها، تنوع پوشش گیاهی در کنار بناهای تاریخی و بقاع متبرکه جلوه های دیگری از جاذبه های گردشگری این شهرستان به شمار می رود. در ادامه مطلب همراه تاپ توریست باشید تا با جاهای دیدنی سلماس بیشتر آشنا شوید.
غار قارنی ياريق سلماس
غار قارني ياريق در کوهي به همين نام در جنوب سلماس قرار دارد و از جمله جاذبه هاي طبيعي آذربايجان غربي به شمار مي رود. نام ديگر اين کوه اوچ قارداش است و شكافهای طبیعی آن خلاقیت سلماسیان را در ایجاد افسانه قارنی یاریق شكوفا كرده است.
حمام شیخ
این حمام در خیابان امام (ره)، در داخل شهر سلماس بین میدان انقلاب و مدرس، نبش خیابان سوره ای (پشت شعبه پست بانک) قرار دارد. پس از زلزله سال 1309 عملیات ساخت این حمام در بخش های نوساز شهر آغاز شد. ساخت این حمام سه سال طول کشید و اگرچه مصالح نسبتا جدید در آن به کار رفته، اما سبک معماری اش سنتی و در بخش هایی هم الهام گرفته از معماری گرجی است.
کلیسای محلم
در روستای محلم که ملحم نیز خوانده می شود دو کلیسا وجود دارد. از کلیسای قدیم آن جز یک در ورودی و چند طاق نیمه فرو ریخته چیزی برجا نمانده است. این کلیسا مربوط به سال ۱۸۸۰ است و بالای سر در آن تاریخ ۱۸۹۵ به چشم می خورد که البته حجاری آن جدید است. این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۶۱۵۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. کلیسای جدید را با فاصله تقریباً پانصد متری از کلیسای قدیم بنا کرده اند. در این کلیسا هم بجز برج ناقوس که اثری از ناقوس ندارد، و یک صحن ویران اثری به چشم دیده نمی شود.
کلیسای هفتوان سلماس
در فاصلهی ۳ کیلومتری از بخش جنوبی شهرستان سلماس، یکی دیگر از عمارات تاریخی و جاذبههای گردشگری استان آذربایجان غربی قرار دارد که به «کلیسای هفتوان» شهرت یافته است. این بنای کهن، دارای پیشینهای به قدمت دوران حکومت صفویان است و به دستور «شاه عباس صفوی» ساخته شده است. از ویژگیها و نکات جالب در مورد این کلیسا، ساخت آن از سنگهای سیاه رنگ آذرین است که به ظرافت و هنرمندی تمام حجاری شده و تراشهای زیبایی بر آن نقش بسته است.
امامزاده کهنه شهر
«امامزاده کهنه شهر»، از جاذبههای مذهبی در شهرستان سلماس است که در کهنهشهر قرار دارد. این مکان مذهبی آرامگاه تعدادی از فرزندان امام هادی (ع) به نامهای امامزاده اسحاق (ع)، امامزاده ابراهیم (ع)، امامزاده محمد (ع)، امامزاده جعفر (ع) و امامزاده محمود (ع) است که با توجه به متون ثبتشدهی تاریخی مانند کنزالانساب و بحرالرحاب در شهر کهنهشهر سلماس به خاک سپرده شدهاند.
کلیسای مارگیوگیز سلماس
این اثر در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۸۵۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در ده كیلومتری جنوب شرقی ارومیه، در روستای گلپرچین، سه كلیسای آشوری مارگیورگیز، مریم و مهیون واقع شده اند كه قدمت آنها به قرن نوزدهم میلادی (قاجاریه) می رسد. كلیسای مارگیورگیز درحاشیۀ جادۀ اصلی روستا واقع شده است.مصالح به كار رفته در قسمت اصلی بنا خشت با سقف تیرچوبی و پوشش شیروانی و در قسمت برج ناقوس آجر است. نمای داخلی بنا با اندود گچ و نمای خارجی با اندود كاهگل پوشانده شده است.
کتبه خان تختی
از سلماس که بیرون بزنید و وارد جاده ارومیه شوید، 12 کیلومتر بعد از سلماس، درست رو به روی سه راه «سِرُو» کتیبه خان تختی را در سمت چپ تان خواهیددید که به جاده هم بسیار نزدیک است. این سنگ نگاره که بیش از یک هزار و 700 سال قدمت دارد، مربوط به دوره ساسانیان است و اردشیر بابکان و پسرش شاپور یکم را نشان می دهد که سوار بر اسب هستند و جلوی هر کدام هم پیاده ای ایستاده است.
تپه اهرنجان
تپه اهرنجان از دیگر آثار مهم تاریخی سلماس و آذربایجان غربی و ایران زمین است که امروزه در داخل شهر قرار گرفته است.این تپه حدود چهار متر از سطح زمین های اطراف ارتفاع دارد و بر اساس مطالعات باستان شناسی در این تپه علاوه بر قطعات سفال های دوره نوسنگی، مس و سنگ، تعدادی مشته سنگ، سنگ ساب، هاون سنگی، تیغه های آبسیدین و انواع ادوات ساخته شده از استخوان حیوانات نیز به دست آمده است.این تپه یکی از قدیمی ترین سکونتگاه های جوامع بشری در اواخر هزاره هفتم و هزاره هشتم قبل از میلاد مسیح به شمار می رود.
آبشار دره خورخوره
آبشار دره خورخوره در جنوب سلماس و در استان آذربایجان غربی واقع است. این آبشار ما بین روستای سرگل و مهکان در ۲۲ کیلومتر شهر سلماس واقع شده است. این آبشار در داخل دره قرا گرفته است و منظره ای زیبا و بدیع داره. این منطقه تفرجگاه مردم اهالی و همچنین مردم سلماس و خوی و سایر شهر های همجوار در ایام تعطیلات است. راه رسیدن به آبشار می بایست دره ای به عمق حدود هشتاد متر را در میان راه های پاکوب سرازیر شوید و در کنار برکه ای کوچک و سرسبز در اطراف آبشار، از زیبایی و لطافت محیط آن لذت ببرید.
دره چهریق
دره چهریق ، که یک رودخانه در آن جاری است؛ دارای چشماندازهای طبیعی و دیدنی فراوانی است و حیاتوحش اطراف، به خصوص آوای پرندگان و طبیعت بکر و زیبای آن هر ساله مردم زیادی را به این منطقه از سلماس می کشاند و به تفریح میپردازند ، در فصل تابستان و روز طبیعت پذیرای کثیری از مسافران و گردشگران می باشد .
ارسال نقد و بررسی