تنگه واشی
تنگه واشی

تنگه زیبای واشی ، زیبا ترین جاذبه ی گردشگری فیروزکوه

رزرو تور
تور پاییز ۱۴۰۳
اجاره خودرو در عمان
 

تنگه واشی

در این مطلب از وب سایت گردشگری تاپ توریست شما را با تنگه واشی در شهر فیروزکوه آشنا خواهیم کرد . در ادامه همراه ما باشید تا با این تنگه زیبا و دیدنی بیشتر آشنا شوید.

فیروزکوه یکی از شهرستان‌های استان تهران در شرقی‌ترین بخش این استان واقع شده است. این منطقه با دارا بودن رودخانه‌های پر آب، دریاچه‌های آب شیرین و چشمه‌های آب معدنی متعدد از مناطق کوهستانی و ییلاقی استان تهران به شمار می‌آید. جاذبه‌های طبیعی شهرستان فیروزکوه، این منطقه را در زمره مناطق خوش آب و هوای استان تهران قرار داده که بخش قابل توجهی از جمعیت استان را به ویژه در فصول گرم سال به خود جذب می‌کند.

جاذبه‌های معماری و آثار تاریخی متعدد که اغلب به دوره قاجاریه تعلق دارد و کاروانسراها و قلعه‌های قدیمی، قبرستان‌های تاریخی کهن، غار و بقایای قلعه پشت تندیر به همراه بقعه‌های متعدد امامزاده‌ها، از جاذبه‌های این منطقه به شمار می‌آیند؛  اما در این میان یکی از معروف‌ترین و شلوغ‌ترین جاذبه‌های طبیعی، تنگه واشی و آبشار ساواشی به ارتفاع 8 متر است.

 

تنگه واشی یا همان تنگه ساواشی یکی از زیبا ترین جاذبه های گردشگری اطراف تهران در تابستان می باشد. تنگه واشی در ۱۷ کیلومتری شهر فیروز کوه قرار دارد. در حرکت از سمت تهران به دماوند ۱۷ کیلومتر بعد از فیروزکوه ، خروجی به سمت چپ هست که به سوی تنگه واشی حرکت می کند.تنگه واشی در فصل تابستان میزبان بسیار ی از گردشگران است که با تهیه تدارک لازمه برای یک پیاده روی نزدیک به ۳ کیلومتری در دل کوه و درون رود به آبشار زیبای ۱۵ متری برسند. در نزدیکی این آبشار هم رستوران و تفرجگاه کوچکی قرار دارد.تنگه واشی

همه ساله تور های یک روزه بسیاری به سمت تنگه واشی حرکت می کنند و به دلیل طبیعت خاص آن از طرفداران زیادی بر خوردار است. باید در نظر داشت مسیر تنگه واشی از سه قسمت مسیر تنگه اول تا ابتدای دشت ساواشی(حدود ۲۵۰متر) ، راهپیمایی دشت ساواشی(حدود ۱۷۰۰متر) و مسیر تنگه دوم تا رسیدن به آبشار(حدود ۸۰۰متر) تشکیل شده است.تنگه واشی

کتیبه های دوره قاجار در تنگه

تنگه واشی علاوه بر طبیعت زیبا، دارای آثار تاریخی نیز هست. یکی از سه کتیبه معروف دوره قاجار در این تنگه واقع شده‌ و دو کتیبه دیگر در چشمه علی شهر ری و تونل وانا در جاده هراز واقع شده‌اند. هر سه این کتیبه‌ها به دستور فتحعلی شاه قاجار حکاکی شده‌است. فتحعلی شاه که دوران پیش از پادشاهی خویش را در شیراز گذرانده بود، با دیدن نقش برجسته‌های آن دیار، سه نفر به نامهای حجارباشی، نقاش باشی و معمار باشی را مسئول ساخت این سه کتبیه در تهران کرد.

کتیبه واقع در تنگه ساواشی دارای ابعاد شش در هفت متر است که وقایع زمان فتحعلی شاه دور تا دور کتیبه روایت شده‌است. بزرگترین نقش برجسته این کتیبه‌ها، نقش شکارگاه با تصویر اسب، نیزه و شکارهایش است که در اطراف آن می‌توان عباس میرزا، علی قلی میرزا و علی نقی میرزا پسران فتحعلی شاه و همچنین نوادگانش را در حال شکار دید. این کتیبه که حدودا ۱۸۵ ساله‌است به گونه‌ای در دل کوه حک شده که از بارش باران و تابش آفتاب در امان بوده‌است اما صنعت گردشگری به آن آسیب وارد نموده‌است.تنگه واشی

برای رفتن به تنگه ساواشی در کیلومتر 2 جاده فیروزکوه – تهران، پس از ورود به یک جاده فرعی و طی حدود 9 کیلومتر، روستای جلیزجند نمایان می‌شود. این روستا در حاشیه یک دشت سرسبز با مزارع گندم و سیب‌زمینی و باغات مختلف بنا شده، که بعد از عبور از روستا و طی حدود 4 کیلومتر در جاده‌ای باریک که میان دشت و در کنار جوی‌های پر آب زلال احداث شده، محل پیاده‌روی تنگه واشی شروع می‌شود.

در این قسمت پارکینگ‌ها و فروشگاه‌هایی جهت خدمات‌دهی قرار دارند که نسبتاً گران هستند. بعد از حدود هزار متر پیاده‌روی وارد دره می‌شوید، باید گفت تقریباً تمام مسیر تا آبشار را درون رودخانه باید حرکت کرد که در گرمای تابستان و خنکای آب رود دلچسب است.

 

جهان را ببین. جهان، رویایی تر از هر رویایی است. (ری بردبری)