آداب و رسوم مردم ترکیه
شهر بسیار زیبای استانبول از بزرگترین و توریستی ترین شهرهای کشور ترکیه شناخته می شود و جالب است بدانید که مراکز خرید بی شمار و جشنواره های جذابی که در این شهر هر ساله برگزار می گردد باعث شده است تا گردشگران زیادی از سراسر دنیا این شهر را برای سفر انتخاب کنند و همچنین موقعیت جغرافیایی و آب و هوای خوب این شهر نیز از عوامل موثر این موضوع می باشد که ما در این مقاله قصد داریم به فرهنگ و آداب و رسوم مردم استانبول بپردازیم در ادامه با تاپ توریست همراه باشید تا اطلاعات کامل تری را درباره آداب و رسوم مردم ترکیه در اختیارتان قرار دهیم .
زبان ترکی استانبولی
در سراسر کشور ترکیه مردم به زبان ترکی صحبت می کنند؛ حتی در صحبت کردن با توریست ها به زبان ترکی بسنده می کنند و شاید چند کلمه محدود به زبان انگلیسی، فارسی و عربی سخن بگویند. ترک ها از صحبت کردن در مورد فرهنگ و تاریخ کشور و قومشان لذت می برند پس اگر دوست دارید صحبتی دوستانه با آنها داشته باشید، بهتر است در خصوص ملیت و تاریخ کهن شان صحبت کنید تا آنها با احساس غرور و علاقه با شما هم صحبت شوند.
خانواده در ترکیه
ترک ها مردمی خانواده دوست و خونگرم هستند. مرد ریس خانواده محسوب می شود و زن طبق قانون، بعد از ازدواج از نام خانوادگی شوهرش استفاده می کند. چند همسری در ترکیه غیرقانونی است و ازدواج ها باید رسمأ ثبت شوند و ازدواج مذهبی به تنهایی و بدون ثبت قانونی، غیرقانونی می باشد.
رسوم خواستگاری و ازدواج در ترکیه
خواستگاری اغلب به این صورت است که دختر و پسربا هم آشنا شده؛ سپس خانواده ها با هم مشورت میکنند و در مورد مراسم ،تصمیم میگیرند.مراسم ازدواج در ترکیه همراه با رسوم و عقاید خاصی است. مثلا هنگامی که دختری ازدواج می کند تمام دوستان وی نامشان را درون کفش عروس می نویسند و در پایان مراسم ازدواج ا گر کسی نامش از داخل کفش پاک شده باشد، به این معنی است که به زودی ازدواج خواهد کرد.
مهمان نوازی
مردم ترکیه بسیار مهمان نواز هستند و برای مهمان احترام زیادی قائل اند، آنان گاهی حتی افراد غریبه را به خانه خود دعوت میکنند.در این کشور، با کفش وارد خانه شدن رایج نیست، غذای اصلی برای مهمان قطعا یک غذای مفصل است و بعد از صرف غذا، میوه، آجیل و قهوه سرو میکنند.
حتی هنگامی که خیلی زود مهمان، خانه میزبان را ترک میکند آن را توهین به خود میدانند و با بدرقه کردن مهمان یک پارچ آپ پشت سر او میریزند که مهمان دوباره به خانه آنها برگردد.
فرهنگ غذایی مردم استانبول
مردم استانبول از جمله مردمانی در دنیا هستند که به خوردن و چشیدن طعم های مختلف غذاها بسیار علاقه دارند و البته به واسطه این امر نیز ما می توانیم در این شهر شاهد غذاها و طعم های بسیار لذیذ و خوش مزه باشیم ، در واقع در هر گوشه ای از این شهر می توان غذاخوری ها و رستوارن های بی شماری را دید.
استانبول به خاطر برخورداری از غذاهای عثمانی و برخورداری از غذاهای متنوع با کفیت و سالم توانسته در جهان از شهرتی بسیار قابل توجه برخوردار شود و سرآشپزان آن نیز مورد تحسین بسیار در دنیا قرار بگیرند. همچنین خوب است بدانید که یکی از رسم های رایج در بین این مردم بعد از سرو غذا سیگار کشیدن می باشد و در انتها نیز با یک چای یا قهوه به این امر خاتمه می دهند.
فرهنگ چانه زدن
ترکها در مسائل مالی زیاد چانه می زنند و چانه زدن به نوعی بخشی از فرهنگ آنها محسوب می شود. هر خریدی که باشد چه کوچک یا بزرگ و حتی معاملات بین المللی، ترک ها حتما چانه می زنند.
هدیه دادن در ترکیه
ترک ها همانند ایرانی ها ازهدیه دادن و گرفتن بسیار استقبال میکنند. هدیه هایی که بهم میدهند معمولا شامل صنایع دستی، وسایل تزئینی، لباسهای سنتی و اجناس لوکس است.
همچنین آنها سنت سوغاتی دادن به اقوام نزدیک در هنگام بازگشت ازسفررا نیز در فرهنگ خود دارند.هنگامی که به منزل یک خانواده ترکیهای دعوت شدید،متداولترین هدیه، شیرینی و اقلام تزیینی برای خانه است. هدیه دادن گل به میزبان رسم نیست. برای بچههای میزبان نیز میتوانید شیرینی یا آبنبات گرانقیمت ببرید.
نوروز در ترکیه
نوروز تا نخستین سال های تشکیل جمهوری ترکیه در میان ترکان ترکیه پایدار ماند و سپس رفته رفته اهمیت پیشین خود را از دست داد و فقط در مناطق کردنشین و در پار های از مناطق شمال، آیین رسوم این جشن موجودیت خود را حفظ کرده است. مردم ترکیه عید نوروز را به عنوان یکی از معدود ایام جشن می گرفتند.
در این روز حکیم باشی معجون مخصوصی به نام نوروزیه را برای پادشاهان و درباریان تهیه می کرد. گفته می شود این معجون از چهل نوع ماده مخصوص تهیه می شد و شفا بخش بسیاری از بیماری ها و دردها و باعث افزایش قدرت بدنی می شده است.
آداب عزاداری
همچنین در مواقع عزاداری و سوگ ، همسایگان تا روز سوم غذاهای آماده شده خودشان را به منزل شخص مصیبت دیده می فرستند این جزو رسومات آنان است و اینکه حلوا نیز تنها غذایی است که خانواده مرحوم می پزد و برای همسایگان می فرستد و اینکه دوستان نزدیک مرحوم حلوا را آماده کرده و به طوری که نفر اول ملاقه را به نفر بعدی می دهد و او هم در حالی که حلوا را هم می زند شروع به گفتن خاطره ای از آن مرحوم می کند.
در نهایت معمولا حلوا زمانی آماده می شود که تمام افراد حاضر در مورد مرحوم به ذکر جمله ای پرداخته بوده باشند و ضمنا این مراسم شاید کمی ساده به نظر بیاید اما باعث می شود که اهالی همسایه و دوستان از اوقات خوش خود با آن مرحوم حرف بزنند و برای لحظه ای غم خود را فراموش کنند و پیوندهای بین خود را محکم و عمیق تر نمایند.
ارسال نقد و بررسی