جاهای دیدنی دزفول
در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ توریست شما را با جاهای دیدنی دزفول آشنا خواهیم کرد . در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
دزفول از کهنترین شهرهای استان خوزستان است که فرهنگی غنی و دیدنیهای طبیعی و تاریخی فراوانی دارد. از آنجایی که آبوهوای دزفول گرم است، بیشتر گردشگران نیمه دوم سال را برای سفر به این شهر انتخاب میکنند. با ما همراه باشید و با مهمترین جاهای دیدنی دزفول آشنا شوید.
آبشار شِوی
آبشار شوی از زیباترین و بزرگترین آبشارهای ایران است که در نزدیکی دزفول قرار گرفته است . این آبشار که در زمرهی زیباترین آبشارهای ایرانی به شمار میآید، ۸۰ متر ارتفاع و عرضی ۸۵ متری دارد که همین امر سبب شده است، لقب منحصر به فردترین و بزرگترین آبشار خاورمیانه، از آن خود کند. ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین بهترین زمان برای رفتن به این آبشار است. اگر قصد دارید به آبشار شوی بروید در نظر داشته باشید که مسیر دسترسی به آبشار دشوار است، پس وسایل لازم و کافی به همراه داشته باشید.
رود دز
دز رودخانهای است که از رشته کوه زاگرس میانی سرچشمه میگیرد.این رود یکی از زلال ترین، پرآب ترین و زیباترین رودهای ایران از شمال شهر وارد شده و از وسط شهر دزفول عبود می نماید و در ساحل خود در این شهر مناظر کم نظیر و زیبایی را خلق نموده است. در ساحلی این رود برای استفاده بیشتر گردشگران و علاقمندان پارک های ساحلی احداث شده که فضای گردشگری و دلنشین کنار رود را دو چندان می نماید.از پارک های ساحلی کنار رود دز می توان به : پارک ساحلی رعنا، پارک ساحلی دووه، پارک ساحلی ولی عصر (عج) ، پارک ساحلی دولت، تفریحگاه ساحلی دز(علی کله) ، موزه آب ، پارک ساحل شرقی ، مسیر پیاده روی و رستوران ساحلی اشاره کرد.
پل قدیم دزفول
این پل مهم ترین اثر تاریخی دزفول است که با بیش از ۱۷ قرن قدمت، به عنوان قدیمی ترین پل استوار جهان شناخته می شود. این پل در حقیقت یکی از راه های رابط منطقه جندی شاپور و سرزمین بین النهرین بوده، که به دستور شاپور اول پس از پیروزی بر والرین، با به کار گماشتن اسرای رومی ساخته شده است. بسیاری از تاریخدانان، این پل را دلیل اصلی پیدایش دزفول می دانند. پل تاریخی دزفول با شماره ۸۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خانه تاریخی تیزنو
یکی از جاهی دیدنی دزفول در محله قلعه این شهر خودنمایی میکند. این بنای خاص و با ارزش، خانه تاریخی تیزنو است که به نام مالک آن شناخته میشود. هر آنچه که از زیبایی معماری کهن دزفولی بخواهید، در این خانه پیدا میکنید. این بنا تاریخ مصوری از هوش و خلاقیت معمارهای ایران است که ساختش به دوران صفویه باز میگردد. البته میتوان رد پای تغییرات خاص دورههای قاجار و پهلوی را در آن مشاهده کرد. این خانه سازگاری جالبی با شرایط اقلیمی زندگی در شهر دزفول دارد و با فضایی دو طبقه، بخشهایی همچون خواجهنشین، هشتی، شبستان، قوسهایی دیدنی، ایوان مرکزی، غلام گردش و… دارد.
آسیابهای آبی یکی از جاهای دیدنی دزفول
پیشینه تاریخی آسیابهای آبی در ارتباط با سازه پل قدیم دزفول، مربوط به دورهی ساسانیان است ولی عمده آثار موجود از آسیابها که در سه بخش از رودخانه موجود هستند، به دورههای تاریخی صفویه و قاجاریه برمیگردد. این سازهها از مصالحی چون قلوه سنگ رودخانهای، آجر و با ملات ساروج ساخته شدهاند. فرم معماری آسیابها برگرفته از سبک معماری بومی این شهرستان بوده و به صورت یک مجموعه به هم پیوسته ساخته شده است.
بقعه یعقوب لیث صفاری
«یعقوب لیث صفاری» بنیانگذار سلسله صفاریان، اولین شهریار ایرانی است که زبان پارسی را برای نخستین بار 200 سال پس از ورود اسلام به ایران دوباره بهعنوان زبان رسمی ایران اعلام نمود. از آن پس در دربار هیچکس اجازه نداشت به زبانی جز پارسی سخن بگوید. او همچنین تلاشهای زیادی برای رهاسازی بخشهایی از ایران از دست خلیفه عباسی نمود و در نهایت در سال 165 هجری قمری در شهر جندی شاپور دزفول درگذشت. اکنون آرامگاه یعقوب لیث صفاری، بنایی چهار طاقی با گنبدی مخروطی شکل است که در روستای اسلامآباد در جاده 12 کیلومتری دزفول به شوشتر نزدیک به محوطه باستانی جندی شاپور واقع شده است.
پارک ساحلی دز و رودخانه علی کله
ر پایین دست سد تنظیمی دز و شمال شهر دزفول، پارک ساحلی زیبا و دیدنی دز علی کله واقع شده است که از مهمترین تفریح گاه های شهرستان دزفول و حتی خوزستان در فصول بهار و زمستان به شمار می رود. شهرداری دزفول، در کنار ساحل زیبای دز صفه هایی سر پوشیده ساخته، که این مکان را برای شنا در فصل تابستان بسیار مناسب کرده است . همچنین پارک و فضای سبز کنار ساحل به همراه وسایل بازی و تفریحی ، منظره ی زیبای سد تنظیمی و … باعث شده که در سایر فصول هم محلی برای تفریح مردم باشد.
روستاى ليوس
روستاى ليوس در ۷۳ كيلومترى شمال شهرستان دزفول در بخش سردشت واقع شده است. اين روستا علاوه بر بافت زيباى تاريخى خانه ها ، داراى جاذبه هاى گردشگرى طبيعى و بكر شامل كوهستانها ،مراتع بسيار زيبا ، باغهاى ميوه ، رود خانه، آبشار و… مي باشد. اين روستا داراى يك سبك خاص معمارى مي باشد كه از تمام بخشهاى موجود در يك ساختمان استفاده بهينه مي گردد. به طور مثال از ستونهاى ساختمان به عنوان انبار گندم استفاده شده است يا طراحى و جنس مصالح ساختمان به گونه اى بوده كه در فضاهاى مختلف دماى مورد نياز براى نگهدارى اجناس و مواد مورد نظر را داشته باشد.این روستا در فصول بهار و پاييز و زمستان به علت آب و هواى مناسب مي تواند پذيراى گردشگران زيادى از سراسر جهان باشد.
صوفی احمد
یکی از نقاط دیدنی طبیعی و زیبای شمال دزفول است که در بخش شهیون قرار گرفته است. از دیدنیهای این منطقه بکر و ناشناخته میتوان بهآرامگاه صوفی احمد که در دل درختان و کوه قرار گرفته، مناظر کمیاب و دست نخورده اشاره کرد. همچنین مجاورت با رود دز فرصت شنا، قایقسواری و ماهیگیری را نیز در این منطقه ممکن کرده است.
کول خرسان دزفول
«کول خرسان دزفول» از آن دست جاذبههایی به شمار میآید که به جرات میتوان گفت زیباییها و جذابیتهای دلفریبش خیلیها را به کام مرگ کشانده و برای افراد مبتدی و تنها، قتلگاهی محسوب میشود. جدایی از تمامی این اخطارات، کول خراسان یا درهی ارواح، درهایست شگفت انگیز و مسحور کننده که تمامی سختیهای گذشتن از راههای پر خم و پیچ به دیدنش میارزد.
برای آشنایی بیشتر با فضای این دره، دیوارههایی بلند را تصور کنید که شما را احاطه کردهاند و اجازه نمیدهند نظری به آسمان بیندازید؛ شاید به همین دلیل است که نامش را دره ارواح گذاشتهاند. این دیوارهها به حدی به یکدیگر نزدیک هستند که تنها اجازهی عبور یک نفر را از میان خود میدهند و در انتها شما را به رودخانه دِز میرسانند که دمای آبش تا منفی ۲۰ درجه سانتی گراد نیز میرسد.
خانه تاریخی سوزنگر
خانه سوزنگر یکی دیگر از خانههای تاریخی دزفول است که از دوران قاجار به یادگار مانده. این خانه جلوههای دیگری از معماری دزفول را به نمایش میگذارد و یکی از جاهای دیدنی دزفول است. بنای خانه سوزنگر آجری است، اما معمار ماهر این خانه با تراشیدن آجرها در اندازه و شکلهای مختلف ترکیبی بینظیر ساخته است که شاید نمونهاش را کمتر دیده باشید.
مسجد جامع دزفول
مسجد جامع دزفول بعد از پل قدیم دزفول ، دومین اثر مهم تاریخی شهر دزفول به شمار می رود و از لحاظ معماری و دارابودن شبستان و ستون های سنگی در شمار مساجد اولیه دوره ی اسلامی بوده که در قرن سوم هجری احداث گردیده است. این بنا برگرفته از اصول معماری کاخ ایوان کرخه بوده و شکل گیری کنونی آن (چهار ایوانی) به اواسط دوره صفویه (۱۰۵۰ هجری قمری) بر می گردد . عمده تزئینات کاشی کاری بنا مربوط به دوره ی قاجاریه می باشد که با خط بنایی و نقوش هندسی مزین شده است.
دریاچه شهیون یکی از جاهای دیدنی دزفول
یکى از زیباترین دریاچه هاى ایران و جهان در شمال غربی دزفول و پشت دو کوه شاداب و تنگوان شکل گرفته و چهره زیبایى به منطقه شهیون دزفول داده است . این دریاچه زمینه مساعدى جهت انجام ورزشهاى آبى از جمله قایقرانى ، اسکى ، شنا و… به وجود آورده است. وجود چند جزیره کوچک و بزرگ که روى آنها انبوهى از درختان کنار و بادام کوهى به چشم می خورد جلوه دیگرى به دریاچه بخشیده است.در ایام نوروز نیز گردشگران زیادی از طبیعت زیبای منطقه بهره می برند.
بازار قدیمی دزفول
بازار قدیم دزفول با قدمت ۱۰ قرن یکی از بازارهای سنتی استان خوزستان است که از دیرباز محل تولید و فروش صنایع دستی و آثار هنری شهر است. کلوچه های مخصوص دزفول را هم می توانید از این بازار تهیه کنید. بازار قدیم دزفول در حال حاضر نیز به عنوان یکی از مراکز اصلی تجارت شهر فعال است و به عنوان یکی از جذاب ترین جاذبه های گردشگری دزفول شناخته می شود.
ارسال نقد و بررسی