دیدنی های بیله سوار
بیله سوار در شمال استان و در فاصله ۱۷۱کیلومتری شمال شرق اردبیل در قسمت وسیعی از جلگه حاصلخیز مغان قرار گرفته است ، ارتفاع متوسط آن از سطح دریا حدود ۹۰ متر است و آب و هوای آن در تابستان گرم و در سایر فصول سال معتدل است. بیله سوار به سبب ارتفاع کم از سطح دریا و مقدار بارندگی نسبتاً خوب و خاک حاصلخیز از عمده ترین مناطق کشاورزی کشور محسوب می شود. در ادامه مطلب همراه تاپ توریست باشید تا با دیدنی های بیله سوار بیشتر آشنا شوید.
قیز قالاسی (قلعه دختر)؛ یادگار ساسانیان
از مهمترین آثار تاریخی این شهرستان قیزقالا سی “قلعه دختر” در كنار رودخانه برزند در 17 كیلومتری شمال شهر گرمی است كه سبك و نام بنا و قدمت آنرا به دوران اشكانی و ساسانی منسوب می دانند.بر اساس بررسي های انجام شده و سفال های بدست آمده ساخت اين قلعه به دوره ساسانی و اوايل اسلام تا سده های پنجم هجری می رسد. نقشه اين قلعه مستطيلی شکل بوده و در آن برج و باروی نسبتا بزرگی با استفاده از ملات های آهکی و ساروج ساخته شده است.
کاروان سرای شورگل
کاروانسرای شورگل در روستایی با همین نام در شهر بیلهسوار قرار دارد. این کاروانسرا با لاشهسنگهای بزرگ ساخته شده و حتی در قسمتهای گنبدی آن نیز همین سنگها بهکار رفتهاند. قدمت این بنا بهدرستی مشخص نیست اما اشیاء کشفشده در این کاروانسرا متعلق به دوران اشکانی بودهاند. نزدیک این کاروانسرا چشمه آب معدنی قابل شربی وجود دارد که با استفاده از لوله کشی، آب آشامیدنی مورد نیاز روستای شورگل تأمین میکند.
مدرسه امام خمینی بیله سوار
در دوران سلطنت محمدعلی شاه و احمدشاه، از این مدرسه که یک بنای خشتی بوده به عنوان مکتب استفاده می شده و توسط آخوند ملاجواد به بچه های بیله سوارقرآن و سایر علوم تدریس می گردید.در اواخر سلطنت احمدشاه مدرسه خشتی قدیمی تخریب و مدرسه موجود با معماری یاور ماکوئی که از مرزبانان منطقه بوده است، این مدرسه بنام مدرسه پهلوی ، سالها طالبان علم و دانش بیله سوار و نواحی اطراف آنرا به خود جذب کرده و عطش آنان را سیراب نموده است مدرسه پهلوی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به مدرسه آمام خمینی تغییر نام یافته و خوشبختانه ساختمان قدیمی این مدرسه هنوز هم سالم مانده و امروز عنوان قدیمی ترین بنای آموزشی استان اردبیل و منطقه مغان را یدک می کشد و جزوء آثار تاریخی و دیدنی شهر می باشد.
شهر کندویی روستای پتلقان
شهر کندویی در ۱۰ کیلومتری جنوب شهر جعفر آباد در کنار روستای پتلقان واقع در شهرستان بیله سوار قرار گرفته است. این محوطه متعلق به هزاره اول -دوره اشکانی است.این شهر با حفاری در درون تپه ای ماهوری و بدون استفاده از مصالح بنایی با حفاریهای گنبدی شکل و با محاسبات دقیق ساخته شده است. هر حفاری دارای اتاق هایی است که از چهار طرف با دالانهایی به اتاقهای بعدی راه دارند و آن اتاقها نیز به همین صورت به اتاقهای بعدی راه دارند و این تا کیلومترها ادامه پیدا می کند.به علت تاریکی و کمبود اکسیژن کسی تاکنون نتوانسته است تا انتهای آن برود.
یاریم تپه سفلی
بیلهسوار شهری کهن و حافظ آثار تاریخی متعلق به دورانهای مختلف است. چندین تپه تاریخی در این شهر هست که یاریم تپه سفلی یکی از قدیمیترین آنهاست. یاریم تپه سفلی در روستای اودلو قرار دارد و پس از بررسیهای انجامشده مشخص شده است که این تپه متعلق به عصر آهن و دوره اشکانیان است. یاریم تپه سفلی در سال ۱۳۸۶ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
بازارچه مرزی شهرستان بیله سوار
یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری استان اردبیل، بازارچه مرزی شهرستان بیله سوار است، که با بیش از سیصد غرفه در نقطه صفر مرزی کشور آذربایجان دایر است. همه ساله در ایام نوروز صدها گردشگر خارجی با گذر از گمرک بیله سوار وارد خاک ایران شده و علاوه بر بازدید از مناطق گردشگری استان اردبیل به دیگر مناطق نیز سفر می کنند. اکثر گردشگران و مسافران داخلی نیز به دلیل پایین بودن قیمت محصولات این بازارچه همواره بازدید از آن را در اولویت قرار می دهند.
تپه ایلانجغ
تپه ایلانجغ در قسمت شمال شرقی روستا قرار گرفته است که مربوط به دوره اشکانی اسلامی است.دلیل نامگذاری آن به ایلانجغ وجود مارهای فراوان در آن ناحیه است.”ایلان” در زبان آذری به معنی “مار” میباشد.این تپه به عنوان اثر ملی ثبت شده است
ارسال نقد و بررسی