سوغات و صنایع دستی سنندج
در این مطلب از وب سایت گردشگری تاپ توریست شما را با سوغات و صنایع دستی سنندج آشنا خواهیم کرد . در ادامه مطلب همراه ما باشید.
سنندج در استان کردستان در غرب کشور است. منطقه ای دارای کوهستان ها زیبا و آب و هوای خوب، که در فصل تابستان میزبان گردشگران بسیاری است. هر مسافری از همان لحظات اولیه سفر خود به فکر سوغاتی های شاخص شهری است که به آنجا سفر می کند، تا برای عزیزانش که همراه او نبودند هدیه ببرد.
سوغاتی های شهر سنندج تنوع بسیاری دارند و به بخش های گوناگونی تقسیم میشوند، سوغات و صنایع دستی سنندج دارای تنوع زیادی است که از این میان می توان به شیرینی های سنتی سنندج مانند شیرینی کنجدی، بادام سوخته و آدامس سقز اشاره کرد که گزینه های مناسبی بعنوان سوغاتی شهر سنندج هستند. در ادامه به تفصیل به آنها خواهم پرداخت.
شیرینی کنجدی
شیرینی کنجدی معروفترین سوغات سنندج است. کردها شیرینی کنجدی را در دو نوع انگبین و شکری درست میکنند. انگبین، شهد حشرهایست کوچک که در اواخر تابستان و بیشتر در خوانسار و برخی از نواحی چهارمحال و بختیاری و کوهستانها و دشتهای کردستان، روی ساقه یا برگهای درخت گز انگبین مینشیند و شهد تولید میکند، چیزی شبیه به کار زنبور عسل. ولی این شهد هم خیلی کم پیدا میشود و هم قیمتش بالاست، بنابراین خیلیها معتقدند آن چیزی که در گز یا شیرینی کنجدی به عنوان انگبین میریزند، انگبین واقعی نیست.
بادامسوخته سنندج
از دیگر سوغات سنندج میتوان به بادامسوخته اشاره کرد. بادامسوخته در مراسمها و پذیرایی مردم استان کردستان استفاده میشود و در این منطقه محبوب است. برای تهیه بادامسوخته از مغز بادام و شکر استفاده میشود. معمولا بادامسوخته با چای سرو میشود.
سقز
سقز یکی از سوغاتیهای کردستان و به طور کلی استانهای غربی ایران است. سقز صمغ درخت بنه است که معمولاً در فصل پاییز از این درخت خارج میشود. مردم کردستان به خوبی با خواص این صمغ آشنایی دارند و از آن به عنوان آدامس استفاده میکنند. در سفر به کردستان، میتوانید برای دوستان و آشنایانتان سقز سوغاتی ببرید.
نان کلانه کردستان
از نان های محلی که سوغات سنندج محسوب می شود می توان به نان کلانه اشاره کرد که بسیار لذیذ و خوشمزه است. این نان نوعی غذای کامل است که در بیشتر شهرهای این استان پخت می شود. ارزش غذایی و انرژی این نان در حد یک وعده غذایی کامل است.
اسم این نان به کردی که لانه گفته می شود و بیشتر آن را در کنار آش های مختلف سرو می کنند. زادگاه این نان شهر پاوه است اما قدمت زیادی دارد. محلی ها آن را روی ساج می پزند و به پیتزای فرنگی نیز شهرت دارد. از مواد اصلی آن علاوه بر آرد و کره می توان به پیچک کوهی، پیازچه و تره اشاره کرد.
نان برنجی و کاک
خیلیها مثل خود ما تا قبل از این فکر میکردیم که نان برنجی سوغات کرمانشاه یا سوغات شیراز است، اما در سنندج هم نان برنجیها و کاکهای خوشمزهای می توان پیدا کرد. کاک، شیرینیایست سبک که از لایههای خیلی نازک خمیر تشکیل شده که با ساج های مخصوص درست میشود و تویش آرد گندم، شکر یا آرد قند، تخم مرغ، دارچین، روغن، هل و آب میریزند.
فرش و گلیم و قالیچه
سنندج را به فرش و گلیماش هم میشناسند. کردها به گلیم به ر یا به ره میگویند. گلیم کردستان یا همان “گلیم سنه” از لحاظ بافت، طرح و نقش و رنگهای به کار رفته در آن متفاوت از سایر گلیمهاست.
در بافت گلیمهای سنه از روش چاکدار استفاده میشود و در این روش گلیم طوری بافته میشود که از هر دو رویش میشود استفاده کرد. طرح ماهی درهم عمده ترین طرح مورد استفاده قالی سنندج است و باید بدانید قالی اصیل سنندجی از نوع پود ضخیم است که دارای پرزهای کوتاه هم هست.
گیوه(کلاش)
کلاش درواقع گیوه محلی و یکی از اصیل ترین سوغات سنندج است. علت ساخت این کفش، وجود مناطق کوهستانی و صعبالعبور در ناحیه کردستان و نیاز به کفشی مقاوم برای پیادهروی در منطقه است. برای ساخت کلاش از پنبه و پارچه فشرده استفاده میشود، لایه زیرین از فشردگی پارچهها درست میشود و برای پوشش رویی کفش از پنبه استفاده میشود. از ویژگیهای بارز این کفش میتوان به سبک بودن، نرم بودن و مقاوم بودن آن اشاره کرد.
پارچه و لباس
در بازار سنندج که بچرخید علاوه بر فرش و گلیم و شیرینی و گیوه، لباس و پارچه هم پیدا میکنید. قسمتی از بازار سنندج مثل بانه است و مخصوص اجناس وارداتیست. در این بازار تخته نرد و شطرنج هم پیدا میشود، میتوانید آنها را بخرید و وقتی بازی میکنید بازار رنگارنگ این شهر در ذهنتان تداعی شود.
ارسال نقد و بررسی