جاهای دیدنی قصرقند
شهرستان قصرقند در استان سیستان و بلوچستان از سوی شمال به بخش آهوران، از جنوب به چابهار، از خاور به شهرستان سرباز و از غرب با نیکشهر همسایه است. شهرستان قصرقند با بیش از 440 مكان طبیعی، تاریخی، قنوات، رودها، نخلستان ها و شالیزارها مكانی شگفت انگیز برای مسافران نوروزی است.قصرقند با توجه به پیشینه تاریخی كه دارد از قدیمی ترین شهرهای جنوب شرقی سیستان و بلوچستان است به طوریكه آن را به عنوان ‘پایتخت مكران’ می شناسند.این شهرستان یكی از قطب های ویژه كشاورزی در جنوب سیستان و بلوچستان محسوب می شود كه مهمترین محصول آن خرما، برنج، انبه، لیمو ترش، لیمو شیرین، پاپایا (خربزه درختی ) و موز است. در ادامه مطلب همراه تاپ توریست باشید تا با جاهای دیدنی قصرقند بیشتر آشنا شوید.
تپه دمبیگان قصرقند
تپه دمبیگان قصرقند در جنوب شرقی قصرقند واقع شده است.سطح محوطه پوشیده از قطعات سفالی منقوش به نقوش برجسته و نقوش تزئینی نقاشی شده و ساده است.سفالهای سطحی محوطه از نوع سفالهای دست ساز خشن و چرخ ساز است که از این نوع سفالها میتوان از خمرههایی نام برد که قطعات شکسته آنها در سطح محوطه به وضوح قابل رویت است.در قسمت جنوب غربی محوطه حاشیه رودخانه پاسک، تپه طبیعی از نوع رسوبی وجود دارد که در قسمتهای مختلف آن آثاری از قطعات سفالی ظروف شکسته به چشم میخورد، ظروفی از قبیل کاسه لیوان که مزین به نقوش تزئینی از جمله نقوش هندسی و نقش بز و نقوشی تزئینی از گل و تکههایی از کاسههای شکسته و کوچک سنگ مرمر پراکنده هستند.علاوه بر سفالهای معمولی سطح این قسمت از محوطه پوشیده از انواع سفال خاکستری است که به شکل لیوان و فنجانهای ظریف و کاسه هستند.علاوه بر سفالهای خاکستری نمونههایی از سفال نخودی نیز در این محوطه به چشم میخورد. در داخل نمونههای کاسهها و سفالهای این محوطه نقوشی از صلیب چلیپا یا صلیب شکسته نیز دیده میشود.در سطح محوطه آثاری از معماری نیز به چشم میخورد که به صورت دیوارهای سنگ چین شده در ابعاد مربع و مستطیل است.
قلعه تاریخی قصرقند
این قلعه تاریخی از جانب شمال غربی – جنوب شرقی و جنوب به وسیله خانه های مسکونی احاطه شده است و از جهت شمال و شمال شرقی به نخلستان محدود می شود.این قلعه قدیم الایام مقر حکمرانی حاکمان بوده است . با توجه به نوشته ها و کتاب هایی که در مورد مکران زمین و کرمان تالیف شده است می توان گفت که تاریخ ساخت قلعه به دوره های قبل از صفویان باز می گردد .قلعه بر روی تپه ای دست ساز به ارتفاع ۱۰ متر قرار گرفته و ابعاد تقریبی این مجموعه ۱۰۰ متر در ۶۰ متر و محدوده حاکم نشین آن ۳۰ در ۴۵ متر است. ورودی قلعه در ضلع جنوبی آن بوده و حاکم نشین در قسمت شرقی و بلند تر از سایر قسمتها قرار داشته اتاقهایی که در ضلع غربی قلعه ساخته شده است آخرین بار از آنها به عنوان ساختمان ژاندارمری استفاده شده است.
قلعه تاریخی بگ
قلعه تاریخی بگ مربوط به سدهٔ ۷ ه.ق تا دوره قاجار است و در شهرستان قصرقند، بخش ساربوک، روستای بگ واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۲۵۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. قلعه تاریخی بگ دروستای بگ قرار دارد .روستای بگ که در١۵ کیلو متری غرب شهر قصرقند قرار دارد و یکی از روستاهای شهرستان نیکشهر و دهستان ساربوک است وبا شهر نیکشهر حدودا ۵٠ کیلومتر فاصله دارد .روستاهای توکل و عزیزاباد در مجاورت این روستا قراردارنند و رودخانه معروف کاجو از قسمت شمالی این روستا میگذرد.
رودخانه كاجو
رودخانه كاجو در قديم به نام «گاجان» مشهور بوده و نام قديمي قصرند نيز «گنج آبه» موسوم بوده و نام «گاجان» به مروز زمان به «كاجه» و «كاجو» تغيير يافته است. اين رودخانه يكي از سرخانه هاي اصلي رودخانه باهوكلات در بلوچستان است.در حاشيه اين رودخانه آثار پيش از تاريخ عظيمي نظير دمبيگان و سياه بن را مي توان مشاهده كرد.
ارسال نقد و بررسی